Φυλακίζουμε την Xρυσή Aυγή ή μας φυλακίζει;

Αγαπημένε Πιτσιρίκο,
Σου γράφω όχι για να το δημοσιεύσεις -βασικά, κάνε ό,τι θες, δεν με νοιάζει- αλλά περισσότερο γιατί πρέπει να εξωτερικεύσω τις σκέψεις μου και εσύ είσαι ο άτυχος.

Σύσσωμη η κοινωνία χορεύει πάνω στις στάχτες της Χρυσής Αυγής και του παχύδερμου αρχηγού της και εγώ νιώθω πιο απογοητευμένος από ποτέ.

Νιώθω σαν τον 4 χρονών γιο μου που τις προάλλες με ρώτησε γεμάτος ειλικρίνεια αν όλοι οι άνθρωποι είναι καλοί και τους αγαπάμε όλους.

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι μόνο ο μιχαλολιάκος (με μ μικρό) και τα στρατιωτάκια του.

Η Χρυσή Αυγή είναι οι άνθρωποι και το μίσος που βγάζουν. Για όλους και όλα. Και όχι, η οικονομική κρίση δεν είναι δικαιολογία να είσαι σκατάνθρωπος. Ούτε το προσφυγικό. Ίσα ίσα, το αντίθετο θα έπρεπε να είναι.

Το να μισείς 5-6 κορίτσια που στηλίτευσαν το δρώμενο της παρέλασης (συμφωνείς ή διαφωνείς, δεν παίζει κανένα ρόλο) και να εύχεσαι να μπουν φυλακή ή ακόμα χειρότερα να πεθάνουν (!), αυτό είναι η Χρυσή Αυγή.

Το να πάνε 10 μ@λάκες να ψήσουν σουβλάκια έξω από έναν προσφυγικό καταυλισμό γεμάτο ταλαιπωρημένους ανθρώπους και εσύ να τους επικροτείς λέγοντας «Εδώ είναι Ελλάδα, μόνοι σας ήρθατε και θα σέβεστε τον πολιτισμό μας», αυτό είναι Χρυσή Αυγή. Και αυτό το μίσος δεν μπορείς να το φυλακίσεις δυστυχώς…

Έχουμε μάθει πλέον να ζούμε με αυτό, χωρίς να μας εκπλήσσει και -ακόμα χειρότερα- χωρίς να κάνουμε τίποτα για αυτό.

Και μην παρεξηγηθώ, μιλάω για την εκπαίδευση των παιδιών στο σχολείο.

Συζητήσεις επί συζητήσεων για τα θρησκευτικά, για το πόσα μαθήματα δίνεις στις πανελλήνιες και το πόσες κατευθύνσεις πρέπει να έχει το λύκειο.

Χρήσιμα και απαραίτητα, προφανώς, αλλά χωρίς να μαθαίνουν τα παιδιά την αξία της δημοκρατίας, της ισότητας και της ανιδιοτέλειας το μόνο που καταφέρνεις είναι να μεγαλώνεις μορφωμένους μιχαλολιάκους και πλεύρηδες.

Αυτά.

Φιλικά,

Δημήτρης

ΥΓ1 Θα μου πεις τι κάνω εγώ για αυτό; Δυο πράγματα που μπορεί απλά να είναι μια όμορφη αρχή: 1) Βοηθάω όπως μπορώ αυτούς που έχουν ανάγκη 2) Δεν θυμώνω με αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη και προσπαθώ να τους καταλάβω – μόνο παραγωγικός μπορεί να είναι ο διάλογος μεταξύ ανθρώπων ρε γαμώτο.

ΥΓ2. Στον γιο μου απάντησα ότι όχι όλοι οι άνθρωποι δεν είναι καλοί και όχι δεν αγαπάνε όλοι όλους. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν αξίζει να συμπεριφερόμαστε καλά σε όλους. Δεν νομίζω ότι κατάλαβε. Θα προσπαθήσω ξανά.

(Αγαπητέ Δημήτρη, η Χρυσή Αυγή είναι και στην κυβέρνηση πια. Ήταν 1η Ιουνίου, όταν έγραψα πως “Η Νέα Δημοκρατία έγινε η σοβαρή Χρυσή Αυγή”. Όταν ένας σημερινός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έλεγε λίγες μέρες πριν από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα πως μια σοβαρότερη Χρυσή Αυγή έχει θέση σε μια κυβερνητική συμμαχία, εννοούσε τον εαυτό του και τους ομοίους του. Λίγοι το κατάλαβαν αυτό, όμως. Αλήθεια, ποιοι ήταν οι ολιγάρχες που χρηματοδοτούσαν την Χρυσή Αυγή; Είναι άλλοι από αυτούς που στηρίζουν με λύσσα σήμερα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας; Ποιοι είναι οι ολιγάρχες που πέρασαν γραμμή στους ψηφοφόρους-οπαδούς σε αυτές τις εκλογές να αφήσουν την Χρυσή Αυγή και να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία; Όλοι ξέρουν. Όσο για τα ελληνικά σχολεία, έγραψα πως “Η εκπαίδευση στα ελληνικά σχολεία οδηγεί στο φασισμό”. Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα σε πάει ντουγρού για χρυσαυγίτη. Απλά, κάποιοι γλιτώσαμε, γιατί είχαμε την τύχη να έχουμε καλούς και δημοκράτες δασκάλους, ενώ είχαμε και δημοκράτες γονείς. Σας εύχομαι να γλιτώσει και ο γιος σας. Να του μιλάτε. Και να του εξηγείτε. Πάντως, ο εθνικισμός -και η ιδέα περί μεγαλείου και μοναδικότητας των Ελλήνων- δεν περιορίζεται στην Χρυσή Αυγή και στην Δεξιά. Είναι απλωμένος σε όλο το πολιτικό και κοινωνικό φάσμα. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.