Brain drain

Φίλε μου, Πιτσιρίκο, μετά τα φαγοπότια με κρέατα τη Μεγάλη Παρασκευή, ακολούθησε το μπάρμπεκιου με μπριζόλες δίπλα στους πρόσφυγες.

Πάω και στοίχημα ότι είναι οι ίδιοι εγκέφαλοι που κρύβονται πίσω από τα δύο events.

Και ναι, φίλε, εσύ που το σκέφτηκες ή που συμμετείχες σε αυτή τη φανταστική δράση ή που σου άρεσε και τη σχολίασες θετικά, άκου πόσο βλάκας είσαι.

Το έκανες για να προσβάλεις τους πρόσφυγες που δεν τρώνε χοιρινό γιατί είναι μουσουλμάνοι και νομίζεις ότι οι άνθρωποι που έχουν χάσει ό,τι έχουν και δεν έχουν θα σου ρίξουν δεύτερη ματιά, ότι τους ενδιαφέρει αν εσύ θα φας μπριζόλες ή βλίτα.

Ή μήπως πιστεύεις ότι θα αλλοιωθεί ο πολιτισμός σου, αν μείνουν στη χώρα άνθρωποι που δεν τρώνε σουβλάκια;

Βέβαια, εδώ που τα λέμε, περισσότερη σχέση έχεις με τα σουβλάκια παρά με τον Λεωνίδα, το Μεγαλέξανδρο, τον Κολοκοτρώνη και όποιον άλλον αποκαλείς πρόγονό σου.

Το έκανες, όμως, πριν λίγο καιρό και για να προσβάλεις και τους δικούς σου, τους χριστιανούς ορθόδοξους, τους Έλληνες της διπλανής πόρτας, γιατί σε ενοχλεί που νηστεύουν λες και αυτός που νηστεύει μια βδομάδα ή και περισσότερο γιατί έτσι γουστάρει θα ζηλέψει τη μπριζόλα σου.

Έλληνες εναντίον Ελλήνων μωρέ; Εσύ ο πατριώτης;

Κάτσε, περίμενε, δεν σταματάει εκεί.

Μπορεί εσύ που χάρηκες να είσαι ο ίδιος που νηστεύει και προσβλήθηκε που κάτι άλλα δίποδα αποφάσισαν να φάνε προκλητικά τα κοντοσούβλια τη Μεγάλη Παρασκευή.

Δεν το συνέδεσες ε;

Έλα, πες αλήθεια. Δεν είναι που σου φταίει τι τρώνε οι άλλοι. Είναι που δε μπορείς να αποδείξεις αλλιώς πόσο γαμάτος είσαι.

Το ίδιο και με τους πρόσφυγες.

Παιδάκια από τα Γιαννιτσά, αυριανοί μετανάστες, διαδηλώνετε ενάντια στους τωρινούς μετανάστες.

Ανοίξτε κανένα βιβλίο να ανοίξει το μυαλουδάκι σας, μάθετε ιστορία, μάθετε ποιοι είστε και ζήστε τη ζωή σας χωρίς να ενοχλείτε, σας παρακαλώ.

Και, θερμή παράκληση, κλείστε πραγματικά τα σύνορα όπως φωνάζουν στις διαδηλώσεις, δεν χρειάζεται να βγείτε παραέξω. Έχουμε ήδη αρκετούς από εσάς και στο εξωτερικό. Μετανάστες που διαδηλώνουν κατά των μεταναστών.

Επίσης, έχουμε και αρκετούς που προσπαθούν να βρουν παράθυρα ώστε να μην είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του κράτους, να γλιτώσουν τις υποχρεώσεις τους για φόρους, ασφάλιση κτλ, αλλά να επωφελούνται από τα υπόλοιπα.

Κάτσε να δεις πώς ονομάζονται στην Ελλάδα οι μη εγγεγραμμένοι, αυτοί που δεν βρίσκονται νόμιμα στο κράτος.

Λαθραίοι έγραφε το πανό από τα Γιαννιτσά;

Έχουμε και από τους άλλους, αυτούς που κόπτονται να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου οι Έλληνες του εξωτερικού.

Γιατί πιστεύουν πραγματικά ότι δεν έχουμε δικαίωμα ψήφου και ότι αυτό συζητάμε.

Το γεγονός ότι στις εκλογές πηγαίνουν στην Ελλάδα για να ψηφίσουν τα ίδια σκατά που ψηφίζουν κάθε φορά, δεν είναι ικανό ώστε τους βάλει σε υποψίες ότι μάλλον δεν συζητάμε ακριβώς αυτό.

Τουλάχιστον δεν χρειάζεται να ανησυχούν πια οι Έλληνες για το brain drain. Πόσοι να είναι οι νοήμονες που έχουν απομείνει; Όχι και πολλοί απ’ όσο βλέπουμε, οπότε και να φύγουν κανείς δεν θα καταλάβει διαφορά.

Φιλιά,

Ελένη

(Φίλη Ελένη, ζούμε την πλήρη επιθέση των ηλιθίων οι οποίοι επιβάλλουν και την ατζέντα στη δημόσια συζήτηση. Βέβαια, στην Ελλάδα, όπως κατάντησε η χώρα, το μόνο που μπορούν να συζητούν οι Έλληνες πια είναι για τα σουβλάκια. Για τα πιο σημαντικά, έχουν αποφασίσει άλλοι. Ελένη, η τόση βλακεία στην Ελλάδα, μπορεί να κάνει κάποιους Έλληνες να επιστρέψουν. Μπορεί να σκεφτούν πως μέσα σε τόσους βλαμμένους θα ξεχωρίσουν εύκολα. Άσε που, όπως το πάνε οι Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα -και με αυτά που κάνουν-, θα αναγκαστείτε όλοι να επιστρέψετε πίσω, γιατί θα ντρέπεστε να πείτε ότι είστε Έλληνες. Κοίτα να αλλάξεις υπηκοότητα και άλλαξε και όνομα. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.