Να σε δέρνουν οι αστυνομικοί μέσα στο σπίτι σου και εσύ να ονειρεύεσαι αναρχικούς

Υπάρχει κάτι στη σύλληψη του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ μέσα στο σπίτι του, το οποίο αξίζει να το προσέξουμε.

Οι αστυνομικοί έχουν χτυπήσει τον Δημήτρη Ινδαρέ, τον έχουν δέσει -μαζί με τους δυο γιους του- και αυτός τους λέει πως κάνουν σαν αναρχικοί.

“Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Που καίνε τα μαγαζιά έτσι από καπρίτσιο.” λέει ο Δημήτρης Ινδαρές.

Δηλαδή, ο Δημήτρης Ινδαρές βιώνει την κρατική βία μέσα στο ίδιο του το σπίτι, οι αστυνομικοί τον έχουν χτυπήσει και τον έχουν δέσει, και νομίζει ακόμα πως είναι οι αναρχικοί που ασκούν βία και καίνε τα μαγαζιά.

Ο Δημήτρης Ινδαρές θα νομίζει πως την Marfin την έκαψαν αναρχικοί.

Αν και είχε μια ευκαιρία -από την προσωπική του εμπειρία-, να αντιληφθεί, έστω και καθυστερημένα, πως η Marfin ήταν “δουλίτσα” του παρακράτους. Είναι αναλώσιμοι οι πολίτες, όπως μάλλον δεν κατάλαβε.

Με τους αστυνομικούς μέσα στο σπίτι του, με τον ίδιο και τους δυο γιους του δεμένους και χτυπημένους, ο Δημήτρης Ινδαρές δεν έχει καταλάβει ακόμα τίποτα.

Μάλλον είναι δεξιούλης και είναι και “νοικοκυραίος”.

Είναι προφανές πως ο Δημήτρης Ινδαρές ανήκει σε αυτούς που παρακολουθούν τους Πορτοσάλτε, τους πιστεύουν και κουνάνε το κεφάλι τους με “τα κωλόπαιδα που τα σπάνε”.

Βλέπω πως ο κ. Ινδαρές είναι 55 χρονών, οπότε μάλλον το έχει χάσει το τρένο. Είναι αργά για αυτόν να καταλάβει. Πέρασε η ζωή.

Τουλάχιστον, να σωθούν τα παιδιά του που είναι νέα.

Να φύγουν στο εξωτερικό, να σωθούν.

Από μια άποψη, οι αστυνομικοί είναι ευεργέτες αυτών των νέων ανθρώπων.

(Οι πεποιθήσεις των Ελλήνων είναι η καταστροφή τους. Ακόμα κι όταν η αλήθεια φωνάζει μέσα στα μάτια τους, αυτοί επιμένουν σε αυτά που “έμαθαν”, σε αυτά που “ξέρουν”. Τους καημένους. Α, και τίγκα στους καλλιτέχνες η χώρα. Καλλιτέχνες σαν τον Μαρκουλάκη. Μιλάμε για Τέχνη. Χαχαχαχαχαχαχαχα!)

(Συζητούσα με έναν φίλο χτες και μου είπε πως ο Δημήτρης Ινδαρές, αν θέλει, μπορεί να ξεσκίσει στις μηνύσεις τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ που τον διέσυραν, γράφοντας και λέγοντας τεράστια ψέματα. Του είπα πως μπορεί να γίνει αυτό αλλά να μην αποκλείσει και το ενδεχόμενο ο Ινδαρές να τρώει τα Χριστούγεννα αγκαλιά με τον διοικητή της Αστυνομίας και να γυρίζει στο εξής όλα τα βίντεο για την μεγάλη προσφορά της Αστυνομίας στην κοινωνία.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.