Τώρα μπορείτε να πανηγυρίσετε


Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Η αδελφούλα της πρωθυπουργάρας όλων των Ελλήνων -εντός, εκτός και επί τα αυτά της Ελλάδος- δήλωσε:

«Αν κάνουμε πόλεμο, θα είμαστε μόνοι μας. Δεν θα έρθει κανείς να θυσιαστεί για εμάς. Διπλωματικά, όμως, δεν είμαστε μόνοι μας. Και εκεί είναι το ουσιαστικό σημείο.»

Ντόρα μου, προς τι η ενημέρωση; Φυσικά και είμαστε μόνοι μας σε περίπτωση πολέμου.

Όσο μας βοήθησαν οι …εταίροι μας στο προσφυγικό, άλλο τόσο θα μας βοηθήσουν σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία.

O δε ζαβός αδερφός της δήλωσε σχεδόν το αντίθετο: «Έχουμε εθνική αυτοπεποίθηση και τα μέσα να υπερασπιστούμε την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματα μας. Η χώρα μας έχει πολλούς και ισχυρούς συμμάχους.»

Άκου την αδερφή σου, βρε μπαγλαμά, αν και ούτε στην διπλωματία θα έχουμε συμμάχους.

Σιγά μην κάτσουν οι ισχυροί σύμμαχοι μας να στέλνουν φαντάρους να σκοτώνονται σε έναν αδιάφορο -γι’ αυτούς- πόλεμο, δυο θάλασσες μακριά, χωρίς να έχουν όφελος απ’ όλο αυτό, την στιγμή που μπορούν απλά να κάτσουν στο τραπέζι μετά το τέλος του με τον νικητή, οπότε σιγά μην διαλέξουν και πλευρά.

Τα θέλουμε και τα πιστεύουμε αυτά ή για μέχρι εκεί είμαστε;

Αυτό, πάντως, που κάνει αίσθηση είναι που θα πάθουμε μέσα στο ευρώ όλα όσα θα είχαμε υποστεί έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κάποιοι έλεγαν τα χρόνια μετά την χρεοκοπία του 2010, όταν τα μνημόνια διαδέχονταν το ένα τ’ άλλο, πως σε περίπτωση Grexit (μονομερούς διαγραφής του ελληνικού χρέους), ένα από τα δεινά που θ’ ακολουθούσε, θα ήταν και ο πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας.

Τώρα μπορείτε να πανηγυρίσετε.

Ηλίθιοι.

Αλλά ίσως θα έπρεπε να γίνει και ο κωλοπόλεμος, να δούμε όλους αυτούς τους «γιατί δεν κάθονται στη χώρα τους να πολεμήσουν», τους μακεδονομάχους, τις δημοσιογραφάρες, τους Τζήμερους και λοιπούς πατριωτάρες που θα τρέχουν πανικόβλητοι σε αεροπλάνα και βαπόρια να σωθούν.

Ή όπως λέει και το τραγούδι: Money for nothing and chicks for free (μόνο που η μετάφραση του chicks εδώ είναι κυριολεκτική και όχι slang).​

Πραγματικά ομηρικό θα είναι το φινάλε της Ελλάδας, απλά τα κεφάλαια τα ζήσαμε ανάποδα, πρώτα την Οδύσσεια και τώρα -απ’ ό,τι φαίνεται- την Ιλιάδα.

Και τελικά, αυτό που θα συνεκμεταλλευθούν οι Έλληνες με τους Τούρκους στο Αιγαίο, θα είναι τους σεισμούς, τους πολέμους και τα χρέη τους, καθώς οι έξυπνοι της υπόθεσης είναι για άλλη μια φορά οι Αμερικανοί.

Οι ΗΠΑ, σ’ όλο αυτό το φιάσκο, θα φύγουν είτε με πετρέλαιο στις βαλίτσες τους ή με δολάρια από τα όπλα που θα πουλήσουν. Win-win situation.

Πέραν των όσων έγραψα, πάντως, ο Ηλίας με κάλυψε με το παραπάνω.

Συμφωνώ με την άποψή του, πως η απειλή του πολέμου λειτουργεί ως αντιπερισπασμός που βολεύει εκατέρωθεν, αν και η Ελλάδα για άλλη μια φορά θα απομείνει με λιγοστό λαδάκι, ίσα-ίσα να ανάβει το καντηλάκι της.

Με εκτίμηση,

Άρης

Υ.Γ.1 Μ’ αρέσει που οι περισσότεροι Δυτικοί αναρωτιούνται αν θα δράσουν οι ξεπουλημένοι πολιτικοί τους, όσον αφορά την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειες της, λες και δεν ξέρουμε ήδη την απάντηση. ΗΠΑ, Λιβύη, Ελλάδα, Τουρκία, Αίγυπτος, Λίβανος, Ισραήλ και Κύπρος σχεδόν σκοτώνονται για λίγα βαρέλια πετρέλαιο, σαν να είμαστε ακόμα στο 1960. Μέχρι να αντληθεί το τελευταίο βαρέλι πετρελαίου από τη γη, δεν πρόκειται να γίνει καμία συζήτηση για τον τερματισμό της καύσης ορυκτών καυσίμων.

Υ.Γ.2 Άλλη μια από τις επιτυχίες της Ελλάδας, που “απέφυγε” τα χειρότερα μετά την προαναφερθείσα χρεοκοπία. Θα ήθελα να ήξερα, αν υπάρχει έστω ένα πράγμα που βελτιώθηκε στην Ελλάδα με τόσο σώσιμο.

(Φίλε Άρη, δίνε πόνο. Άρη, υπάρχει κάτι που βελτιώθηκε με το τόσο σώσιμο της Ελλάδας μετά την χρεοκοπία: εγώ έφτασα τα 140 μπάνια. Με Σαμαρά κόλλησα στα 100, με Τσίπρα πήγα στα 140 και με Μητσοτάκη ελπίζω να περάσω τα 150. Δεν είναι λίγο αυτό. Για εμένα, τουλάχιστον, δεν είναι. Να είσαι καλά, Άρη. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.