Το 2020 να μας φέρει ό,τι έγινε το 1959

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Καλή Χρονιά να έχουμε με Υγεία, Kαύλα και Επανάσταση.
Τσα, σε πρόλαβα.

Εύχομαι, λοιπόν, το 2020 να μας φέρει ό,τι έγινε το 1959.

Την 1η Ιανουαρίου του ίδιου έτους, ο Μπατίστα μπήκε στο προεδρικό αεροπλάνο και διέφυγε στην Πορτογαλία, σηματοδοτώντας ουσιαστικά τη νίκη της Κουβανικής Επανάστασης, που διήρκησε περισσότερα από 5 χρόνια.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 8 Ιανουαρίου, ο Φιντέλ Κάστρο έμπαινε στην Αβάνα ως θριαμβευτής.

Οπότε, η δικιά μου ευχή είναι να ξεσπάσει από μια Κουβανική Επανάσταση σε κάθε χώρα.

Και δυο και τρεις και τέσσερις.

Όσο πιο πολλές, τόσο το καλύτερο.

Όχι τίποτε άλλο, βαρέθηκα κάθε χρόνο να λέμε τα ίδια ανούσια πράγματα, όταν όλοι ξέρουμε πως ο κόσμος δεν αλλάζει με ευχές και προσευχές και μετρώντας χρόνια.

Ή έστω να μας φέρει το νέο έτος το Ενιαίο Βασικό Εισόδημα, μπας και ξεμπερδέψουμε με τις ατέρμονες και απίστευτα βαρετές συζητήσεις γύρω από τα βλακώδη επαγγέλματά μας, να μείνει λίγος χρόνος και για κάτι άλλο στη ζωή μας, όπως άλλωστε παραδέχθηκε και η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, προτείνοντας να θεσπιστεί 6ωρη εργασία επί 4 φορές τη βδομάδα, καθώς αυτό είναι το επόμενο βήμα για την κοινωνία, ώστε να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο οι πολίτες και να είναι περισσότερο ευτυχισμένοι· ή μαλωμένοι, χαχα.

Εγώ πάλι λέω να έχουμε μόνο ελεύθερο χρόνο στη ζωή μας και να απαγορευτεί η εργασία και οτιδήποτε άλλο μας αφαιρεί μέρες από τη μια και μοναδική ζωή που θα ζήσουμε.

Αλλά ακόμα καλύτερα να πέσει ο καπιταλισμός να ησυχάσουμε, αφού θα γίνει τότε οφθαλμοφανέστατο για ποιο λόγο δουλεύαμε.

Έτσι μάλιστα και θα επανακτήσουν οι γιορτές το χαμένο τους νόημα και τον αναγκαίο αυθορμητισμό τους, μπας και γιορτάζουν οι άνθρωποι όταν θέλουν και όχι όταν το γράφει το ημερολόγιο ή όταν δεν δουλεύουν.

Πάντως, εμείς εδώ το έχουμε καθιερώσει τα τελευταία λίγα χρόνια να μαζευόμαστε και να υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά τραγουδώντας το Bella ciao χαχαχα.

Αν και ότι χειρότερο είναι να αποχαιρετάς το 2019 και να υποδέχεσαι το 2020 παρέα (και) με Έλληνες -φτου φτου φτου-, αλλά τι να κάνω, είπα να ξεκινήσω τη νέα χρονιά με μια καλή πράξη.

Το δε φλουρί έπεσε στο σπίτι και μείναμε πάλι όλοι μπουκάλα, ενώ για άλλη μια χρονιά τσάμπα κόψαμε κομμάτι στον κομμουνισμό· και αντί να μας παίρνουν οι κομμουνιστές τα σπίτια, τελικά μας παίρνουν τα σπίτια τους κομμουνιστές χαχαχα.

Δεν πειράζει, αν όχι φέτος, σίγουρα το 2021 θα είναι η χρονιά μας, i can feel it.

Τέλος πάντων, ευτυχισμένο να είναι το 2020, κομπανιέρος και κομπανιέρας.

Να έχετε στο πλευρό σας τους ανθρώπους που αγαπάτε και εκείνοι με τη σειρά τους να σας αγαπούν.

Και να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας, όποια και αν είναι αυτά.

Επίσης, το επόμενο μπουκάλι θα το ανοίξουμε στην υγειά όλων των φίλων του μπλογκ.

Venceremos!

Με εκτίμηση

Άρης

(Φίλε Άρη, καλή χρονιά. Να δίνεις πόνο και τη νέα χρονιά. Να σε διαβάζω εγώ από τις παραλίες και να χαίρομαι. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.