Pitsiriko!

Με συνοπτικές διαδικασίες αποχτήσαμε σήμερα πρόεδρο της προτεκτοριακης δημοκρατίας, φίλε μου Πιτσιρίκο. Ούτε ένα «όχι» αν είμαι ενημερωμένος σωστά. Η απόλυτη συναίνεση για τον νέο πολιτειακό άρχοντα. Ίσως επειδή δεν γνωρίζουμε τίποτα σχετικό με τις πολιτικές απόψεις της νέας προέδρου. Ίσως επειδή γνωρίζουμε μονάχα ότι είναι γυναίκα και αγαπά τις γάτες, κι αυτό εντελώς αναπάντεχα αρκεί.

Σκεφτόμουν ότι, αν η νέα πρόεδρος ήταν Ινδιάνα, θα άκουγε στο όνομα «γυναίκα που αγαπά τις γάτες» και γελώ μοναχός μου μέσα στο γραφείο, ετούτη την τόσο βαρετή ημέρα όπου η ομίχλη δεν λέει να ξεκουμπιστεί από τον ουρανό του Τελειωμένου Βασίλειου.

Μετά άρχισα να σκεφτομαι πιθανά ονόματα των επόμενων προέδρων της ελληνικής προτεκτοριακής δημοκρατίας.

Πιο κάτω καταγράφω μερικά από αυτά:

Ο παππούς που ταΐζει τα περιστέρια. Ο άνθρωπος άλογο. Η μαϊμού που έπαιζε φυσαρμόνικα. Ο διάολος που φορούσε Pravda. Ο ταχυδρόμος που χτυπούσε παντα δυο φορές. Ο χορεύοντας με τους λύκους.

Εδώ που τα λέμε, όμως, το όνομα του προέδρου δεν έχει την παραμικρή σημασία όταν ο εκαστοτε πρωθυπουργός της χώρας ακούει στο όνομα «το ανδρείκελο που αγαπάει τους Αμερικανούς και υπακούει τους Γερμανούς». Η

Ελλάδα είναι η χώρα που χαρακτηρίζεται από την υπερβολή και την έλλειψη στοιχειώδους ντροπής.

Με έναν λαό που εμφανίζει ταυτόχρονα συμπλέγματα κατωτερότητας και συμπλέγματα ανωτερότητας.

Είναι ακριβώς το σημείο εκείνο που ταιριάζει η φράση “η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά».

Εκτός, όμως, από την νέα πρόεδρο που είναι γυναίκα και αγαπάει τις γάτες, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσολάκη -ή μήπως να το αλλάξω σε Κυριάκο Μαρινάκη;- φέρνει κι ένα καινούριο εκλογικό νομοσχέδιο που έχει το άρωμα της δεκαετίας του ’50.

Με τον νέο εκλογικό νόμο ένα κόμμα βγαίνει αυτοδύναμο με ποσοστό κοντά στο 35% (σιγά τα αυγά!).

Το ενδιαφέρον μεγαλώνει όταν διαπιστώνει κανείς πως για να πάρει ένας συνασπισμός δυο κομμάτων τον ίδιο αριθμό βουλευτών με το κόμμα του 35%, χρειάζεται να κερδίσει κοντά στο 60-65% των ψήφων!!!

Αθάνατη ελληνική δημοκρατία!!!

Απορώ γιατί δεν δίνουν απευθείας 100 βουλευτές στην ΝΔούλα του Μαρινάκη και οι υπόλοιπες 200 έδρες να κατανέμονται ανάλογα με τα ποσοστά των κομμάτων -της ΝΔουλας συμπεριλαμβανομενης-στις εκλογές. Όλα εγώ πια; (που λες κι εσυ φίλε μου Πιτσιρίκο!)

Αυτά σκέφτομαι κοιτάζοντας την ομίχλη έξω από το παράθυρο και λέω για μια ακόμα φορά ποσό καλύτερα είναι εδώ από την ξεσκισμένη και παράφρονα πατρίδα.

Στην Εσπερία τουλάχιστον δεν σου τα κάνουν τσουρέκια και -υπό όλες τις γνωστές καπιταλιστικές προϋποθέσεις- σου επιτρέπουν να ζεις αξιοπρεπώς in peace.

Και περνάς 3-4 βδομαδες το καλοκαίρι σε μέρη γραφικά και όμορφα, ξοδεύοντας το μηνιάτικο που αντιστοιχεί στο τρίμηνο του ντόπιου.

Μένοντας στο προτεκτοράτο, δεν νομίζω να περίμενα πώς και πώς το καλοκαίρι για να πάω στην Βουλιαγμένη και στο Σουνιο για μπάνιο.

Εσύ, καλέ μου Πιτσιρίκο, είσαι η λαμπρή εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον θλιβερό μας κανόνα.

Αντιπροσωπεύεις όλα εκείνα που θα θέλαμε να κάναμε αλλά δεν τολμήσαμε.

Είσαι ο αγαπημένος μας hippy!

Την αγάπη μου από την ομιχλώδη και βροχερή Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ. Κλείνω το κινητό και μπαίνω σε ένα ακόμα ανιαρό meeting. Στα αυτιά μου η μουσική από το διασκευασμένο ….pitsiriko. Χαμογελάω ελαφρά και κουνώ στο ρυθμό τον πισινό μου. Απέναντι δυο ξινόγκόμενες με κοιτούν περίεργα. Δεν μου γ@μιέστε λέω εγώ … Pitsiriko, la, la, la (πού θα το βρω το τραγούδι;).

(Φίλε Ηλία, τη Σακελλαροπούλου δεν την επέλεξα ούτε εγώ, ούτε εσύ. Και επειδή δεν ψήφισε κανείς από τους δυό μας στις τελευταίες εκλογές -όπως δεν ψήφισαν σχεδόν οι μισοί Έλληνες από αυτούς που έχουν δικαίωμα ψήφου-, δεν έχουμε επιλέξει ούτε κάποιον βουλευτή από αυτούς που την ψήφισαν. Οπότε, η Σακελλαροπούλου δεν είναι δική μας πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σιγά μην ήταν αυτή η ξινή δική μου πρόεδρος. Άσε που δεν υπάρχει Δημοκρατία για να έχει και πρόεδρο. Ηλία, κοίτα τη φωτογραφία που έβαλα στο κείμενό σου. Κοίτα αυτές τις φάτσες. Ηλία, εγώ είμαι στην Ελλάδα για να στέλνω εικόνες και αισθήσεις σε εσάς που ζείτε πια στο εξωτερικό. Μου γράφουν συχνά οι συνδρομητές του μπλογκ πόσο γουστάρουν που ακούν στα πόντκαστ το καλοκαίρι, την θάλασσα, τα τζιτζίκια και τις δεκαοχτούρες. Μια φίλη από τη Σουηδία μου έγραψε πως τρελαίνεται όταν ακούει τα πόντκαστ που κάνω στις έξι το πρωί στα νησιά και περιγράφω τη φύση που ξυπνάει γιατί είναι σαν να το βλέπει και να το ζει η ίδια, ενώ δεν ξέρω πόσοι μου έχουν γράψει πως κάνουν συνδρομή για να ακούνε τα τζιτζίκια και τις δεκαοχτούρες. Και βέβαια πολλοί μου γράφουν πως χαίρονται που κάνω αυτό που θέλουν να κάνουν οι ίδιοι. Εγώ το εύχομαι σε όλους, να γίνει η ζωή τους ένα ατελείωτο ελληνικό καλοκαίρι, με ένα μαγιό και ξυποληταρία. Ηλία, το τραγούδι θα σου το στείλω εγώ. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.