Το bullying είναι χρήσιμο

Δεν περνάει μέρα που να μην εμφανιστεί στις “ειδήσεις” μια ιστορία με bullying σε βάρος κάποιου παιδιού, κάπου στον κόσμο, που να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Εκατοντάδες χιλιάδες ευαίσθητοι άνθρωποι ξεσπαθώνουν κατά αυτών που κάνουν bullying στο αθώο παιδάκι.

Τους διαβάζεις και αναρωτιέσαι πού ζουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι.

Μάλιστα, κάποιες φορές έχεις γνωρίσει προσωπικά μερικούς από αυτούς τους πολύ ευαίσθητους ανθρώπους, και απορείς πότε έγιναν τόσο ευαίσθητα αυτά τα καθάρματα.

Εν τω μεταξύ, όλοι έχουν υποστεί bullying μικροί. Και μας το αποκαλύπτουν. Το τι εξομολογήσεις έχουμε ακούσει από διάφορες κτηνάρες δεν περιγράφεται. Όλους τους καταπίεζαν.

Το bullying στα σχολεία είναι πολύ χρήσιμο, ώστε να συνηθίζουν τα παιδιά από μικρά την κακομεταχείριση και τα βασανιστήρια που θα υφίστανται καθημερινά, όταν μεγαλώσουν.

Οπότε, είναι καλύτερο να υφίστανται bullying από το σχολείο, ώστε να μην τους έρθει ξαφνικό στα 18, όταν διαπιστώσουν πως οι πάντες θα θέλουν να τους ξεσκίσουν, ενώ και αυτοί θα πρέπει να ξεσκίσουν τους άλλους για να επιβιώσουν.

Ας μην κοροϊδευόμαστε, ζούμε σε απόλυτα ανταγωνιστικές κοινωνίες, όπου το bullying είναι η καθημερινότητα. Από δουλειά μέχρι σχέσεις.

Αλλά, για κάποιον περίεργο λόγο, το bullying στους μεγάλους δεν ενοχλεί και πολλούς ανθρώπους.

Θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό κάποιος να ζει στον δρόμο και να μην έχει να φάει, και ο άλλος να έχει 150 σπίτια και χρήματα για 200 ζωές.

Αυτό δεν είναι bullying.

Αλλά αρκεί να πει ο Γιαννάκης “χοντρό” τον Γιωργάκη στο σχολείο, για να ξεσπάσει πόλεμος.

Διαβάζεις ύμνους υπέρ της διαφορετικότητας και περισπούδαστες αναλύσεις για το ότι δεν πρέπει να κρίνουμε τους ανθρώπους από τα κιλά τους και την εξωτερική τους εμφάνιση.

Αλήθεια;

Αν είναι έτσι, γιατί όλες αυτές οι χαζομούνες που τα γράφουν αυτά, είναι όλες μέσα στο μακιγιάζ, φωτογραφίζονται σαν μοντέλα και έχουν και 150 φίλτρα σε κάθε φωτογραφία τους;

Γιατί λυσσάνε τόσοι άνθρωποι με την εξωτερική τους εμφάνιση, αφού δεν παίζει ρόλο;

Γιατί μπορούν τόσες γυναίκες να πάθουν υστερία με ένα σπυράκι ή με μια ρυτίδα, αφού δεν παίζει ρόλο η εξωτερική εμφάνιση;

Γιατί τόσοι άνδρες χτυπιούνται όλη μέρα στα γυμναστήρια με τους καθρέφτες, αφού δεν παίζει ρόλο η εξωτερική εμφάνιση;

Τα παιδιά γιατί να είναι διαφορετικά από τους γονείς τους και τους μεγάλους;

Θερίζει το bullying στην κοινωνία των μεγάλων. Και με λόγια, και χωρίς λόγια.

Θερίζει και η υποκρισία.

Να προσέχετε πολύ αυτούς τους ευαίσθητους που ξεσηκώνονται επειδή τα άλλα παιδάκια είπαν “χοντρό” τον Βαγγελάκη.

Βέβαια, μπορεί κάποιοι δημοσιογράφοι να είναι πολύ ευαίσθητοι στο θέμα του πάχους, επειδή το αφεντικό τους είναι χοντρό. Συγγνώμη, υπέρβαρο. Ή καλύτερα, χαρισματικός σε όγκο.

Και κάποιοι άλλοι δημοσιογράφοι, μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητοι στο θέμα του ύψους επειδή το αφεντικό τους είναι κοντό. Συγγνώμη, μικρόσωμο. Εντάξει, νάνος. (σ.σ. Ορίστε, με μερικές λέξεις κάλυψα όλους τους δημοσιογράφους της χώρας.)

Να προσέχετε όλους αυτούς τους πολύ ευαίσθητους με το bullying.

Να προσέχετε πολύ αυτούς τους πολύ ευαίσθητους με τους φτωχούς, τους άστεγους, τα ορφανά παιδιά, τα ανάπηρα παιδιά, τα προσφυγόπουλα, τα παιδιά με καρκίνο, τα ζώα κλπ.

Να προσέχετε πολύ όλους αυτούς που διαφημίζουν την ευαισθησία τους για ανθρώπους και ζώα, και, εντελώς, τυχαία, φωτογραφίζονται χαμογελαστοί και βαμμένοι δίπλα σε όλους τους ανήμπορους.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.