Ένας χρόνος (και κάτι) αυτοϊκανοποίησης του εκλεκτού λαού…

Σκέφτομαι, φίλε μου Πιτσιρίκο, πόσο ανόητοι είναι οι Έλληνες -και άλλοι λαοί βέβαια αλλά με τους Έλληνες η ανοησία έχει περάσει πια σε άλλο επίπεδο-, παρατηρώντας από μακριά ευτυχώς την αφασιακή κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας.

Μια κατάσταση που δεν ερμηνεύεται μόνο πολιτικά αλλά χρειάζεται και την συμβολή της επιστήμης και μάλιστα της ψυχιατρικής, όπως πολύ εύστοχα ανέδειξε στο τελευταίο κείμενό του ο Βασίλης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμπλήρωσε τον πρώτο της χρόνο και -παρά τα όσα έχουν συμβεί και παρά τα όσα προδιαγράφονται στον ορίζοντα- εξακολουθεί να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

Η κατεστραμμένη οικονομία βρίσκεται στο χείλος της ολοκληρωτικής διάλυσης μετά την κορονο-κρίση.

Η ανισορροπία με την γειτονική και επιθετική Τουρκία παγιώνεται και βαθαίνει διαρκώς, με τρόπο που καθιστά πλέον σίγουρη την υποχώρηση και υποταγή της Αθήνας στην Άγκυρα μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια.

Αν κάτι σώζει ακόμα την Ελλάδα, είναι ο φόβος και η αντιπάθεια των Αμερικανών στον Ερντογάν.

Μόλις αλλάξει η σκυτάλη στην Τουρκία, θα έρθουν από την Δύση οι μάγοι με τα δώρα προσφέροντας στο νεογέννητο …τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αποστρατιωτικοποιημένα, την μειονότητα της Θράκης χειραφετημένη και την γαλάζια πατρίδα που επιθυμούν οι Τούρκοι στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στα παραπάνω προστίθενται η ήδη παγιωμένη οικονομική κατοχή της χώρας από την Γερμανία-ΕΕ και η διπλωματική της ανυπαρξία στα γειτονικά Βαλκάνια και στην Μέση Ανατολή.

Η Ελλάδα παραπαίει αλλά οι Έλληνες δοξάζουν την μαφιοκρατία που τους διοικεί.

Το επίπεδο του κρετινισμού στην χώρα φαίνεται νομίζω καθαρά από την υπόθεση-σκάνδαλο Novartis.

Ένα σκάνδαλο που έχει αποδειχθεί. Ενα σκάνδαλο την ύπαρξη του οποίου έχει αποδεχθεί και η ίδια η εταιρεία, ένα σκάνδαλο για το οποίο αναγκάστηκε να καταβάλει στο αμερικανικό δημόσιο μεγάλες αποζημιώσεις.

Αν κάποιος συγκρίνει την διεθνή πραγματικότητα του σκανδάλου με την παρωδία που εξελίσσεται στην Ελλάδα γύρω από την ίδια υπόθεση, δεν πιστεύει απλά τα μάτια του.

Δεν χρειάζεται να αναφερθώ καν στις κονταρομαχίες μέσα στην λάσπη ανάμεσα σε ΝΔούλα και ΣΥΡΙΖΑ-Νεοπασόκ.

Και μόνο το γεγονός ότι το ελληνικό δημόσιο δεν θα εισπράξει φράγκο από την καλή εταιρεία -ενώ αποδεδειγμένα έχει ζημιωθεί σημαντικά- τα λέει όλα.

Κι ακόμα περισσότερα πράγματα λέει η γενική αδιαφορία σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Θα μου πει, βέβαια, κάποιος για τον ρόλο των ΜΜΕ και της προπαγάνδας (άρα αθώοι οι Έλληνες ξανά).

Λυπάμαι αλλά αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος, δεν ζούμε στην εποχή που όλοι ενημερώνονταν από την ΥΕΝΕΔ και τις εφημερίδες του Λαμπράκη.

Ας το παραδεχτούμε επιτέλους! Οι Έλληνες δεν θέλουν να ξέρουν. Δεν τους αρέσει να ξέρουν. Μπορούν αλλά δεν θέλουν.

Τα υπόλοιπα είναι κόλλυβα και καφές στα σαράντα του μακαρίτη, πράγματα δηλαδή άνευ σημασίας για τον αποθανόντα.

Άσε που σε λίγο η συντριπτική πλειοψηφία θα πιστεύει στα αλήθεια ότι για όλα τα δεινά του τόπου φταίνε τα 3.5 χρόνια διακυβέρνησης του υποτίθεται αριστερού ΣΥΡΙΖΑ.

Τους βλέπω, επίσης να περνάνε τα ονόματα των θυμάτων από την τραγωδία στο Μάτι, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα και να καταθέτουν κάθε χρόνο στεφάνι.

Οι προηγούμενοι νεκροί της Ηλείας ξεχάστηκαν ίσως γιατί τους έκαψε η ΝΔούλα και όχι το Συριζοπασοκ.

Υπομονή χρειάζεται (και επιμονή στα ίδια και στα ίδια).

Ο Μωυσής, άλλωστε, θα φέρει 72 δισ. που όμως θα είναι στην πραγματικότητα γύρω στα 20 -με τα μισά να είναι δάνεια- στα οποία πρόσθεσε τα χρήματα από τα ΕΣΠΑ και τις αγροτικές επιδοτήσεις που, ούτως ή άλλως, θα παίρναμε.

Το θαύμα της Κανά από την ανάποδη δηλαδή.

Το κόμμα του Μωυσή όμως περήφανο για το …οικονομικό θαύμα αλλά θυμωμένο με τον αχάριστο Αντεντοκούνμπο που τόλμησε να πει ότι στην Ελλάδα υπάρχει πολύς και διάχυτος ρατσισμός.

Από όπου και να τον πιάσεις αυτόν τον λαό, βρωμάει.

Τις λίγες μέρες που περάσαμε στο όμορφο Τιτσίνο -θα στείλω ξεχωριστώ Podcast και φωτογραφίες- είδα για μια ακόμη φορά ποσό όμορφη είναι η Ελλάδα!

Ποια η διαφορά που κάνει την πατρίδα μου να μοιάζει τόσο παρατημένη και την Ελβετία τόσο οργανωμένη και τακτοποιημένη;

Οι Ελβετοί -και όχι μόνο αυτοί- φτιάχνουν την χώρα τους για να την χαίρονται πρώτα οι ίδιοι.

Οι Έλληνες ό,τι κάνουν, το κάνουν για να ευχαριστηθούν οι ξένοι, οι τουρίστες.

Η Ταϋλάνδη της Ευρώπης όπως είχε γράψει κάποτε κι ο Άρης, αν θυμάμαι καλά.

Η σαλοτραπεζαρία κλειστή και πεντακάθαρη έτοιμη να υποδεχτεί τους … ξένους, όταν και όποτε ερχόταν στο σπίτι. Ο χώρος απαγορευμένος για τα παιδιά.

Αυτό γίνεται χρόνο με τον χρόνο και με την Ελλάδα από τουριστική άποψη. Μια σαλοτραπεζαρία για τους τουρίστες που, όταν δεν έρχονται, πέφτουν σε κατάθλιψη οι καθαριστές και συντηρητές της.

Το είπαμε, όμως, και θα το ξαναπούμε. Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε. Ούτε αυτά που συνέβησαν έμαθαν κάτι τους Έλληνες, ούτε τα χειρότερα που περιμένουν στην πόρτα θα τους αλλάξουν.

Φιλία από την Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ.1 Θυμήθηκα κι ένα καταπληκτικό που έλεγε ο Χριστόφορος στο βίντεο για την Αγία Σοφία που ανέβασε πριν λίγες μέρες. Κανείς δεν είναι σαν τον Έλληνα έλεγε ο Χριστόφορος. Κάθεται στο τραπέζι του έχοντας φάει τον περίδρομο (γιουβέτσι από την μανούλα του) και πιει το καταπέτασμα (φθηνό ξιδάτο κρασάκι από το χωριουδάκι του) κι αρχίζει απειλεί εκείνον που τον ενοχλεί και του την σπάει. Βρε, φέρτε τον εδώ να τον γ@μήσω! Θέλει να του τον φέρουνε για να τον γ@μήσει. Ο ίδιος δεν πάει με τίποτα να τον βρει. Όλα κι όλα!!! Έτσι γαμάvε οι Έλληνες χρόνια τώρα την τρόικα, την Μέρκελ και τον Ερντογάν.

Υ.Γ.2 Γιατί ο Ερντογάν διάλεξε την χτεσινή ημέρα για να ξανακουστεί το κοράνι στην Αγία Σοφία; Για να προσβάλει τους εορτασμούς για την παλιννόστηση της …δημοκρατίας στην Ελλάδα (χαχαχαχααα!). Άκου Βαγγέλη για να μαθαίνεις.

Υ.Γ.3 Αγαπητέ Κώστα από το Άμστερνταμ μας έλειψες! Προβλέπω, πάντως, ότι σε λίγο καιρό θα χρειαστούμε όλοι εμβόλιο για τον Ελληνο-ιό, προκειμένου να την βγάζουμε καθαρή τις μέρες που περνάμε στον τόπο που γεννηθήκαμε.

Υ.Γ.4 Για όσους πιστεύουν πως οι Έλληνες του εξωτερικού είναι πολύ διαφορετικοί, προτείνω το βίντεο από λειτουργία στον μακρινό Καναδά, όπου ο εκεί μητροπολίτης ανακοινώνει την πρόθεσή του να κοινωνεί τους πιστούς με κουταλάκι μιας χρήσης. Σκηνές από τον Μεσαίωνα! Το χωριό μέσα από τον χωριάτη δεν βγαίνει με τίποτα!

(Φίλε Ηλία, η γελοιότητα στην Ελλάδα έχει φτάσει στο διάστημα. Οι επιλογές των Ελλήνων επί δεκαετίες έχουν φέρει αυτό το όμορφο αποτέλεσμα. Η νέα εθνική καταστροφή έχει ήδη γίνει -οι επιλογές μας δεν είναι ανώδυνες, έχουν συνέπειες- αλλά δεν βλέπω κανέναν να δίνει σημασία. Ηλία, πρέπει να σεβόμαστε τις επιλογές των ανθρώπων. Περιμένω το podcast για το Τιτσίνο. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.