Οι “ψεκασμένοι” αρνητές της μάσκας είναι τελικά και μορφωμένοι, σύμφωνα με γαλλική έρευνα

Πιτσιρίκο, ο τουρισμός σε όλο τον κόσμο μπορεί να έχει πληγεί πολύ, εξαιτίας της Covid 19, αλλά στην Κίνα ακμάζει, καθώς 1,4 δισ. άνθρωποι δεν έχουν πού αλλού να πάνε, όπως αναφέρει το Skynews.

Oι πτήσεις εσωτερικού έχουν επανέλθει στα επίπεδα του 2019, ενώ τα lockdown φαντάζουν πια τόσο μακρινά.

Και στην Κίνα αρέσει στον κόσμο να ταξιδεύει.

Αλλά με την πανδημία να είναι ακόμα σε έξαρση στον υπόλοιπο κόσμο, πολλοί τουριστικοί προορισμοί εξακολουθούν να έχουν κλειστά τα σύνορά τους και μπροστά στο ενδεχόμενο 14ήμερης καραντίνας άμα τη επιστροφή τους από το εξωτερικό, πολλοί Κινέζοι επιλέγουν να κάνουν τουρισμό στη χώρα τους.

Χιλιάδες ήταν, μάλιστα, αυτοί που σκαρφάλωσαν σε μία μέρα στα Κίτρινα Όρη, έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Κίνας με 3 εκ. επισκέπτες ετησίως.

Βέβαια, τα εισιτήρια έχουν μειωθεί πλέον στο ήμισυ, λόγω του κορωνοϊού.

Ξεναγός δήλωσε στο Skynews ότι οι επισκέπτες έχουν μειωθεί και για πρώτη φορά φέτος υπήρχαν μέρες τον Αύγουστο που δεν δούλεψε.

Ο τουρισμός δείχνει, πάντως, σημάδια ανάκαμψης και ο κύριος λόγος είναι η αίσθηση της ασφάλειας που νιώθουν όσοι ταξιδεύουν ακόμα και σε γεμάτα τρένα, αεροπλάνα και λεωφορεία στην Κίνα.

Μία πατριωτική οργάνωση που τα μέλη της είναι ντυμένα με πράσινα καπέλα με ένα κόκκινο αστέρι και κάνουν κάθε χρόνο τη διαδρομή που είχε ακολουθήσει ο Μάο και οι μεγάλοι στρατηγοί που ίδρυσαν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, ανέβαλαν για έξι μήνες φέτος το καθιερωμένο ταξίδι τους.

Αλλά τελικά κατάφεραν να το πραγματοποιήσουν και το περιπετειώδες 2020, έχοντας βρεθεί μέχρι στιγμής στα έξι από τα εφτά μέρη που είχε περπατήσει και ο Μάο.

Η κυβέρνηση ενθαρρύνει επίσης τον εσωτερικό τουρισμό, προσφέροντας σε γκρουπ τη δυνατότητα να ταξιδέψουν από τη μία επαρχία στην άλλη.

Αεροπορικές εταιρίες που επλήγησαν πολύ από την πανδημία, προσφέρουν με τη σειρά τους φθηνά εισιτήρια για πτήσεις εσωτερικού.

Και ο τουρισμός μπορεί να δώσει μία χρήσιμη ώθηση για την ανάκαμψη ολόκληρης της οικονομίας στην Κίνα.

Η οικονομία ήδη βελτιώνεται κυρίως στη βιομηχανία, τις υποδομές και τα δάνεια των κρατικών επιχειρήσεων.

Η κατανάλωση παραμένει στάσιμη, αλλά η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκε τον Αύγουστο.

Οι εταιρίες άρχισαν επίσης να προσλαμβάνουν περισσότερο κόσμο τον Αύγουστο, μετά από έξι μήνες απολύσεων.

Τον Οκτώβριο η ηγεσία της Κίνας θα παρουσιάσει το πενταετές πλάνο της για την οικονομία.

Ο πρόεδρος Xi Jinping μίλησε πρόσφατα για μία διπλή στρατηγική, που περιλαμβάνει μία πιο αυτοδύναμη εγχώρια οικονομία η οποία θα βασίζεται στην κατανάλωση.

Προς αυτή την κατεύθυνση οδηγούν και οι σχέσεις με τις ΗΠΑ, που θέλουν να εμποδίσουν τις εταιρίες τους να προμηθεύουν τη Huawei και έχουν βάλει στο στο στόχαστρο και το δημοφιλές δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok, που έχει την έδρα του στο Πεκίνο.

Από την Κίνα να περάσουμε, όμως, στη Γαλλία, όπου έρευνα έδειξε πως κατά της προστατευτικής μάσκας είναι κυρίως μορφωμένες γυναίκες 50 ετών και υπέρ των κίτρινων γιλέκων, που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση εμπλέκεται πολύ στην προσωπική τους ζωή, όπως αναφέρει ο Guardian.

Aνήκουν σε όλο το πολιτικό φάσμα -δεν πρόκειται, δηλαδή, για ψεκασμένους ακροδεξιούς, που μας λένε τα μπουκωμένα με 20 και πλέον μύρια ΜΜΕ- αν και έχουν μία ελαφρά κλίση προς τη δεξιά.

Είναι κατά της μάσκας, επειδή πιστεύουν ότι δεν περιορίζει την εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά και πως μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στην αναπνοή και μολύνσεις από βακτήρια.

Θεωρούν επίσης και ότι οι κυβερνήσεις λένε ψέματα στον κόσμο, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το 2017 το 40% των αρνητών της μάσκας δεν είχε πάει να ψηφίσει ή έριξε άκυρο/λευκό στις προεδρικές εκλογές.

Από όσους ψήφισαν το 20% επέλεξε τον αριστερό Melenchon και το 27% την ακροδεξιά Le Pen (σχεδόν το ποσοστό που πήρε, δηλαδή, και από τον γενικό πληθυσμό).

To 87% πιστεύει ότι η κοινωνία είναι καλύτερη όταν οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για τις ζωές τους και το 95% ότι οι κυβερνήσεις εμπλέκονται πολύ στην καθημερινότητα των πολιτών.

Το 90% θεωρεί ότι υπάρχει συγκάλυψη από το υπουργείο Υγείας και τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες, σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολίου και το 52% ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα δολοφονήθηκε.

Παρεμπιπτόντως, σταμάτησαν οι δοκιμές του εμβολίου που παρασκευάζουν η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης -και το οποίο θα προμηθευτούμε και στην Ελλάδα- μετά από παρενέργειες που είχε ένας εθελοντής, όπως μεταδίδει το BBC.

Η AstraZeneca υποστήριξε ότι είναι συνηθισμένες τέτοιες διακοπές στις δοκιμές σε περίπτωση μίας ανεξήγητης ασθένειας.

Στη φάση 3, που συμμετέχουν 30 χιλιάδες εθελοντές, μπορεί κάποιος να αρρωστήσει χωρίς αυτό να οφείλεται στο εμβόλιο, αλλά η εταιρία πρέπει να σταματήσει τις δοκιμές και να επανεξετάσει όλα τα στάνταρντ ασφαλείας, εξήγησε ο ιατρικός ρεπόρτερ του BBC Fergus Walsh.

Είναι η δεύτερη φορά που σταματούν οι δοκιμές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για την παρασκευή εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Θα αρχίσουν σε μερικές μέρες, αλλά το γεγονός ότι κανονικά οι δοκιμές στη φάση 3 πρέπει να κρατούν χρόνια -και σε συνδυασμό με αυτή τη διακοπή- ενταφιάζει τις ελπίδες ότι ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα είναι έτοιμο σύντομα, όπως θα ήθελε ο Donald Trump να συμβεί πριν τις 3 Νοεμβρίου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, παρά τις 180 προσπάθειες παρασκευής εμβολίου που γίνονται ανά τον κόσμο, δεν πιστεύει ότι θα υπάρχει κάποιο που είναι αποτελεσματικό και ασφαλές πριν το τέλος του 2020.

Παρ’ όλα αυτά, η Ρωσία και η Κίνα έχουν ήδη εμβολιάσει εργαζόμενους σε κομβικούς τομείς με δικά τους εμβόλια.

Αλλά και η αρμόδια ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ υποστήριξε ότι μπορεί να εγκρίνει εμβόλιο πριν να ολοκληρωθούν οι δοκιμές της φάσης 3.

Και αυτό να κυκλοφορήσει στην αγορά την 1η Νοεμβρίου, δύο μέρες, δηλαδή, πριν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Ποιος είπε ότι η επιστήμη δεν είναι αιχμάλωτη της πολιτικής;

Να κλείσω, όμως, την παρένθεση και να επιστρέψω στους πολέμιους της μάσκας, καθώς το 56% εξ αυτών ασπάζεται την ακροδεξιά θεωρία της “αντικατάστασης” και το 57% υποστηρίζει ότι υπάρχει ένα παγκόσμιο πραξικόπημα σιωνιστών.

Το 63% όσων τάσσονται κατά της προστατευτικής μάσκας είναι γυναίκες με ανώτερη εκπαίδευση και περίπου 50 ετών.

Μόνο το 2% έχει εμπιστοσύνη στον Emmanuel Macron και 3% στον Γάλλο πρωθυπουργό Jean Castex.

Επίσης το 94% ισχυρίζεται ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Το 51% των αρνητών της μάσκας εμπιστεύεται το ίντερνετ για την ενημέρωσή του, το 27% είχε συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις των κίτρινων γιλέκων και το 57% υποστήριζε το κίνημα.

Τέλος, το 87% συμφωνεί με τον αμφιλεγόμενο Γάλλο ιολόγο Didier Raoult, ο οποίος εφάρμοσε θεραπεία με υδροξυχλωροκίνη σε ασθενείς με Covid 19, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας τη θεωρεί επικίνδυνη.

Οι Γάλλοι που είναι, όμως, κατά της μάσκας θεωρούν ενδεδειγμένη τη συγκεκριμένη θεραπεία σε ποσοστό 98%.

Ψεκασμένους τους χαρακτηρίζουν, βέβαια, όλους αυτούς όσοι υπηρετούν πιστά το σύστημα.

Όπως για λαϊκισμό κατηγορούσαν τα προηγούμενα χρόνια όσους εναντιώνονταν στο μνημόνιο.

Κατόπιν εορτής σχεδόν όλοι παραδέχτηκαν, βέβαια, ότι το μνημόνιο ήταν το λάθος φάρμακο για την οικονομική κρίση.

Στο μεταξύ, αρκετές χιλιάδες πέθαναν, αυτοκτόνησαν, αρρώστησαν ψυχικά ή σωματικά, φτώχυναν και μετανάστευσαν από τις συνέπειες της κρίσης και τα μέτρα για την αντιμετώπισή της.

H δικαιοσύνη που με τόση ευκολία ψάχνει ποιοι δεν φορούσαν μάσκες σε διαδήλωση κατά της μάσκας, δεν παρενέβη ποτέ για τις αιτίες και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, που δεν ήταν κάποιο φυσικό φαινόμενο, αλλά αποτέλεσμα των πράξεων και των αποφάσεων κάποιων, που δεν λογοδότησαν ποτέ.

Μακάρι η ιστορία να μην επαναλαμβάνεται.

Σαν τη θαλάσσια χελώνα, που εμφανίζεται ξανά και ξανά στη δαντελένια ακρογιαλιά.

Αυτή τη φορά την είδαν σχεδόν όλοι οι άλλοι λουόμενοι, καθώς είχε βγει πολύ ρηχά, τη στιγμή που ήμουν πιο μέσα, φωτογραφίζοντας μελανούρια και ζαργάνες στις ποσειδωνίες και τα κρυστάλλινα νερά.


Όταν γύρισα προς τα έξω στις τραγάνες και τις αμμούδες, κολυμπούσαν μόνο σαργουδάκια και μουρμούρες.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, ωραίο αυτό που όποιος διαφωνεί με τα μέτρα που παίρνονται βαφτίζεται “ψεκασμένος”. Προβλέπω σύντομα οι πάντες να δηλώνουν ψεκασμένοι, εκτός βέβαια από τα παπαγαλάκια των ολιγαρχών που είναι απλά μπουκωμένα. Είναι σημαντικό ότι οι Γαλλίδες τάσσονται κατά της χρήσης της μάσκας, αφού οι γυναίκες έχουν σχεδόν πάντα δίκιο. Ωραία μέρα για μπάνιο σήμερα με τον δυνατό βοριά. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.