Όποιος μπορεί, ας φύγει από την Αθήνα πριν το lockdown

Καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αναγγείλει νέο καθολικό lockdown, θα ήθελα να πω σε όσους μπορούν να το κάνουν, να φύγουν από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Είναι βέβαιο πως τα lockdown θα συνεχιστούν -έτσι ή αλλιώς- μέχρι τον Mάιο. Τουλάχιστον. Μετά θα έρθουν οι τουρίστες, οπότε τα κρούσματα θα εξαφανιστούν -ως δια μαγείας- και η χώρα θα ανοίξει για να ζήσουν οι τουρίστες το ελληνικό καλοκαίρι που είναι ένα state of mind.

Όποιος μπορεί, ας φύγει από την Αθήνα.

Τώρα δεν είναι άνοιξη, όπως στο προηγούμενο lockdown.

Tώρα είναι αρχές Νοεμβρίου και μπροστά είναι ο χειμώνας.

Ο εγκλεισμός έχει πολύ άσχημες συνέπειες στην υγεία των ανθρώπων.

Το ξέρω γιατί το έζησα -μαζί με εκατομμύρια άλλους ανθρώπους- πέρσι την άνοιξη στην Αθήνα. Ξέρουμε πώς είναι, ενώ γνωρίζουμε από την ανάλυση των λυμμάτων της Ψυττάλειας πως το δίμηνο της καραντίνας υπήρξε εκρηκτική αύξηση των ναρκωτικών και των ψυχοφαρμάκων στην Αττική.

Προσοχή, το άγχος και η στενοχώρια σκοτώνουν.

Δεν θα σταθώ καθόλου στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και στα όσα έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα.

Όποιος έχει λίγο μυαλό, ας σκεφτεί αν είναι λογικό να αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση ο κορωνοϊός τον Νοέμβριο με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίστηκε τον περασμένο Μάρτιο -όταν υπήρχε το στοιχείο του αιφνιδιασμού και της άγνοιας- και ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Aπό τη στιγμή που οι πολίτες δεν αντιδρούν και κάθονται και τσακώνονται μεταξύ τους σαν καθυστερημένοι για τις μάσκες και για το αν κολλάει ο κορωνοϊός από την Θεία Κοινωνία -ενώ την ίδια στιγμή χιλιάδες άνθρωποι καταστρέφονται- καλό είναι όποιος μπορεί να κοιτάξει να φροντίσει την ψυχική του υγεία και την υγεία των δικών του ανθρώπων.

Όσοι μπορείτε, φύγετε από την Αθήνα όσο ακόμα επιτρέπεται να φύγετε.

Μετά, η Αθήνα -όπως όλες οι μεγάλες πόλεις, όταν συμβαίνει κάτι άσχημο- θα γίνει μια ποντικοπαγίδα.

Καλή λευτεριά!

(Στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, πριν ξεκινήσει η καραντίνα, είπα στην οικογένειά μου να φύγουμε. Δεν με άκουσαν, οπότε έμεινα κι εγώ στην Αθήνα, για να μη συμβεί κάτι άσχημο σε κάποιο μέλος της οικογένειας και μετά έχω τύψεις για την υπόλοιπη ζωή μου πως δεν ήμουν εκεί. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Αυτή τη φορά, άκουσα το στομάχι μου και έφυγα από την Αθήνα πριν το lockdown. Ήμουν βέβαιος από την άνοιξη -όταν ανακοινώθηκε πως η Eλλάδα θα ανοίξει για τους τουρίστες – πως τον χειμώνα θα γίνει νέο lockdown. Και ήξερα πως στα νησιά και στην περιφέρεια, το lockdown δεν είχε καμία σχέση με αυτό που έγινε στην Aθήνα και οι άνθρωποι το πέρασαν πολύ χαλαρά και χωρίς άγχος. Όπως βλέπετε στη φωτογραφία, στο νέο lockdown μπαίνω με το δεξί. Με το δεξί μπαίνω και στην θάλασσα. Το ακόμα καλύτερο είναι πως εδώ έχει ακόμα τουρίστες. Lockdown και τουρίστες. Tι μπορεί να πάει στραβά; Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.