Arriba muchachos!

Αίσθηση έχει προκαλέσει, Πιτσιρίκο μου, η πληροφορία, από έγκυρες φιλοκυβερνητικές πηγές, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του, σκέφτονται, το καθολικό lockdown να μην διαρκέσει μόνο ένα μήνα -ή όπως συζητιέται για ανοιγοκλείσιμο της οικονομίας και των πολιτών μέχρι το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου- αλλά να γίνει κάτι μόνιμο.

Δηλαδή, ένα ισόβιο lockdown.

Αυτή η νέα κατάσταση θα ξεκινήσει -πάντα από έγκυρες πληροφορίες- από την πρώτη του νέου έτους.

Το έτος που σηματοδοτεί τους εορτασμούς για τα διακόσια χρόνια από την επανάσταση του 1821 θα γίνει η αφετηρία για μια νέα αέναη επανάσταση.

Και για να γίνουμε πιο σαφείς, ο Πρωθυπουργός φαίνεται να δήλωσε στους συνεργάτες του, ότι, για τους Έλληνες, όπως αποδεικνύεται, αυτό είναι επανάσταση.

Επειδή είναι εντελώς καμένοι πια, χρησιμοποιούν μια μορφή ομοιοπαθητικής.

Δηλαδή, κάνω και δέχομαι -σαν την κότα που την κυνηγάς και κάθεται στα τέσσερα- τα πάντα, μα τα πάντα, χωρίς να βγάζω άχνα, αν και αυτό μου καταστρέφει τη ζωή και κάθε δικαίωμα που έχω σ’ αυτήν, αλλά, για τους υποστηρικτές των ομοιοπαθητικών ενεργειών, αυτό είναι θεραπεία.

Τούτων δοθέντων, η συμπεριφορά της κότας που έχουν υιοθετήσει οι Έλληνες είναι η επανάσταση μέχρι την επανάσταση.

Χώρια που θα έχουν άπλετο χρόνο να ποστάρουν στο Facebook και στο Twitter ό,τι επαναστατική μ@λακία τους περνά απ΄το κεφάλι, γράφοντας έτσι την δική τους ιστορία στο αγωνιστικό γίγνεσθαι αυτής της χώρας, ώστε να έρθει κάποτε η μέρα που το όνομά τους θα φιγουράρει δίπλα στου Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Άρη Βελουχιώτη, του Μπελογιάννη και των άλλων παιδιών της ελληνικής Iστορίας.

Γιατί, όπως ξέρουμε, ο Έλληνας βλέπει πάντα στον καθρέπτη του έναν Λεωνίδα και ποτέ έναν Εφιάλτη.

Εκτός, βέβαια, όλων των παραπάνω, ένα ισόβιο lockdown θα έχει και άλλες ωφέλιμες συνέπειες, τόσο για τους πολίτες αυτής της χώρας, όσο και για την ίδια τη χώρα.

Πάντα ακουγόταν ότι αυτή η χώρα είναι η πιο όμορφη του πλανήτη, με τους χειρότερους κατοίκους.

Ε, αυτό ήταν. Τέρμα οι πολίτες. Μια χώρα μαγευτική πλέον. Άδεια.

Μόνο μπάτσοι, που αφού δεν θα έχουν να δέρνουν κάποιον θα συμπεριφέρονται σαν την Ρόζα Αλίμονο στην ταινία του Βέγγου ως παιδιά των λουλουδιών, αλλά τι να κάνουμε, χρειάζονται για να μην χάνεται η ταυτότητα της χώρας του χωροφύλακα, ντελιβεράδες σούπερ μάρκετ για μην ψοφάμε της πείνας, αλλά και για να ενισχύουμε τους ισχυρούς όπως κάνουμε ανέκαθεν, και φυσικά παπάδες για να έρχονται σπίτι να μας κοινωνούν μιας και είμαστε πολύ θρήσκοι εμείς οι Έλληνες.

Οι πολίτες, από την άλλη μεριά, θα επωφεληθούν, γιατί θα δοθεί το βασικό εισόδημα σε όλους, το οποίο η εκάστοτε κυβέρνηση θα το κερδίζει από τους εκατομμύρια τουρίστες που θα πληρώνουν εισιτήριο για να επισκεφτούν την άδεια και μαγευτική χώρα μας.

Υπάρχει φυσικά και η πρόταση, ολόκληρες περιοχές να νοικιάζονται με το χρόνο στους πλούσιους τουρίστες.

Ένα ισόβιο lockdown, λοιπόν, έχει πολλά καλά.

Αποφυγή νοσημάτων, σταθερό εισόδημα για όλους, εκτίναξη του ελατηρίου της οικονομίας, καθαρή χώρα από Έλληνες, κοινωνική ησυχία, τάξη, ασφάλεια, το μικρό σπίτι στο λιβάδι, μπορεί και ΥΕΝΕΔ και, φυσικά, επανάσταση.

Arriba muchachos!

Με εκτίμηση και αγάπη!

Βαλαβάνης Δημήτρης

(Φίλε Δημήτρη, ένα ισόβιο lockdown είναι η ιδανική λύση για την Ελλάδα, αφού οι Έλληνες -εδώ και χρόνια- έχουν κάνει lockdown στα μυαλά τους. Βέβαια, το lockdown που υπάρχει τώρα ισχύει μόνο για την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και κάποιες μεγάλες πόλεις. Στην υπόλοιπη χώρα δεν υπάρχει lockdown. Αλλά να μην το πεις πουθενά αυτό, γιατί μπορεί κάποιοι να στενοχωρηθούν. Να είσαι καλά, Δημήτρη. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.