Νέα επικείμενη πτώση από τα σύννεφα

Γεια σου, φίλε μου Πιτσιρίκο! Εκατομμύρια Έλληνες -και όχι μόνο- θα πέσουν από τα σύννεφα μέσα στους επόμενους λίγους μήνες. Θα αισθανθούν “προδομένοι”, “παραπληροφορημένοι” και πολλά άλλα σε “-μένοι”.

Μόνο ηλίθιοι δεν πρόκειται να αισθανθούν, ούτε φυσικά υπεύθυνοι για την περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής τους.

Έχοντας όλοι πνιγεί μέσα σε μια απίστευτη επιχείρηση προπαγάνδας -που όμοια της δεν έχει γνωρίσει ως τα σήμερα ο πλανήτης- άγονται και φέρονται από την πληροφόρηση-παραπληροφόρηση ενός συστήματος εξουσίας που, για πολλούς “προοδευτικούς”, μοιάζει να τα έχει χαμένα, ενώ στην πραγματικότητα έχει ανέβει πίστες και συμπεριφέρεται με τρόπο που απλά δεν είναι κατανοητός σε εμάς.

Όπως πολύ σωστά επεσήμανε κι ο Μπούλης-Μπούλης στο τελευταίο σας podcast, είναι η πρώτη φόρα που το κράτος, αντί να παραπληροφορεί εφησυχάζοντας τον κόσμο, χρησιμοποιεί την πληροφορία για να σπείρει τον φόβο, να τρομοκρατήσει το κοπάδι και να το κατευθύνει προς τα εκεί που θέλει. Στο μαντρί δηλαδή ή στον γκρεμό.

Δεν είμαι σίγουρος ποιος μπορεί τελικά να είναι ο προορισμός. Ίσως να είναι και τα δύο.

Άλλωστε, οι ναζί δεν οδηγούσαν τους Εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μόνο για να τους εξοντώσουν ή μόνο για να τους εκμεταλλευτούν σαν σκλάβους.

Στα περισσότερα πράγματα στην ιστορία και στην ζωή δεν υπάρχουν τα “ή” αλλά μόνο τα “και”.

Παρουσιάζουν λοιπόν τον εμβολιασμό για τον SARS-Cov-2 σαν την άμεση και μεσσιανικού τύπου λύση του προβλήματος με την πανδημία, ενώ γνωρίζουν καλά ότι η απόκτηση “ανοσίας της αγέλης” μέσω του εμβολιασμού απαιτεί τον επιτυχημένο εμβολιασμό του 60-70% του πληθυσμού μιας χώρας.

Επιπλέον, δεν έχουν ιδέα για το πόσο θα διαρκεί η ανοσία με τα υπάρχοντα εμβόλια που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της έγκρισης.

Με άλλα λόγια, δεν γνωρίζουν αν θα χρειαστεί εκ νέου εμβολιασμός του πληθυσμού τον προσεχή Σεπτέμβριο ή όχι.

Δείχνουν επίσης να μην έχουν καμία αίσθηση του κόστους του εμβολιασμού. Ποιοι; Αυτοί οι νεο-φιλελέδες που μετρούν ακόμα και την μπουκιά που μπαίνει στο στόμα κάθε φουκαρά!

Στην χρεοκοπημένη Ελλάδα υπάρχει νομοθετικά κατοχυρωμένο πλαφόν για την φαρμακευτική δαπάνη που δεν ξεπερνά τα 2 δισ. ανά έτος.

Με 20 ευρώ την δόση και την αναγκαιότητα για επανάληψή της σε 2 εβδομάδες, το κόστος εμβολιασμού για την Ελλάδα θα φτάσει το 20-25% του πλαφόν!

Με το χρέος να έχει εκτιναχθεί στο 210% του ΑΕΠ, ο εμβολιασμός των Ελλήνων μοιάζει να επαφίεται στον ευρωπαϊκό πατριωτισμό και τα ανθρωπιστικά αισθήματα των Γερμανών.

Οι τελευταίοι μάλλον θα συναινέσουν στην υπέρβαση του ορίου για την φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα, όμως είναι περισσότερο από σίγουρο ότι θα ζητήσουν από την ελληνική κυβέρνηση κάποιο μαγικό “ισοδύναμο”. Σας θυμίζει τίποτα αυτή η λέξη;

Ρίχνοντας μια ματιά στο link που παρέθεσες σχετικά με το Κάμα Σούτρα των θανάτων στην eYR;VPH, διαπίστωσα ότι η αύξηση των θανάτων στις ηλικιακές ομάδες κάτω των 50 ετών λόγω του Covid-19 είναι ανύπαρκτη.

Μικρή αύξηση παρατηρείται στις ηλικίες 50-65, και, ουσιαστικά, η θνητότητα αυξάνεται δραματικά στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Η παρατήρηση αυτή από την μελέτη του συνολικού αριθμού των θανάτων μέσα στα τελευταία 5 χρόνια, ουσιαστικά συμπίπτει με τα συμπεράσματα που εξάγονται από την εκτίμηση της θνητότητας ανάμεσα στους ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με Covid-19.

Η ηλικιακή ομάδα που πλήττεται περισσότερο από τον κορονοϊό είναι οι συνταξιούχοι.

Από τα μέτρα, όμως, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού πλήττονται αποκλειστικά οι εργασιακά ενεργοί πολίτες.

Όσον αφορά τα “ισοδύναμα”, η εμπειρία λέει ότι θα το πληρώσουν όλοι, με τους συνταξιούχους να επιβαρύνονται αναλογικά περισσότερο από τους εργαζομένους.

Μετάφραση; Αφού την σκαπουλάρουν από τον κορονοϊό, θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα με τις συντάξεις -μεγαλύτερης- πείνας και τον υποσιτισμό.

Οι κυβερνώντες και οι παρατρεχάμενοι αυτών επιστήμονες γνωρίζουν επίσης καλά ότι η κοινωνία θα βρεθεί αντιμέτωπη ξανά με τουλάχιστον δύο μεγάλα κύματα της πανδημίας μέσα στο 2021.

Μονάχα από το 2022 -και υπό την προϋπόθεση ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στην αληθινή ζωή τουλάχιστον στο 60%- θα υπάρξει αληθινή ανακούφιση από την Covid-19 πανδημία.

Οι κρατούντες γνωρίζουν πολύ καλά αυτά τα δεδομένα αλλά αποφεύγουν συστηματικά να τα μοιραστούν με τους πολίτες των χωρών τους.

Επιμένουν στον μύθο του θαυματουργού εμβολίου που θα λύσει το πρόβλημα από την επομένη της έγκρισής του.

Την ίδια στιγμή που στα ΜΜΕ όλων των χωρών γίνεται το Κάμα Σούτρα των καταπληκτικών εμβολίων, η παρασκευή και η έγκριση φαρμάκων που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τον ιό σε ασθενείς με ήπια ή μέτριας βαρύτητας συμπτώματα -δηλαδή όλους όσους δεν χρειάζονται ΜΕΘ- αποσιωπάται.

Πρόκειται για μονοκλωνικά αντισώματα έναντι της πρωτεΐνης “ακίδα” του ιού που αποτρέπουν την είσοδο του ιού στα ανθρώπινα κύτταρα.

Η τεχνολογία παρασκευής αυτών των φαρμάκων είναι οικεία, καθώς τέτοιου είδους αντισώματα χρησιμοποιούνται στην θεραπεία αυτοάνοσων παθήσεων, όπως η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, από το 2000.

Κι όμως τα φάρμακα αυτά δεν έχουν θεωρηθεί προτεραιότητα ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην ΕΕ.

Θα ρωτήσει βέβαια κάποιος αν θα πρέπει όλοι οι ασθενείς με ήπια ή μέτρια συμπτώματα να λαμβάνουν αυτά τα ακριβά φάρμακα.

Η απάντηση είναι προφανής: Όχι βέβαια!

Γνωρίζουμε σήμερα τους κακούς προγνωστικούς παράγοντες όσων ασθενών με covid-19 παρουσιάζουν συμπτώματα και μπορούμε να λάβουμε αποφάσεις σχετικά με τους ασθενείς που θα ωφεληθούν από αυτές τις θεραπείες.

Όλα αυτά είναι γνωστά. Δεν πρόκειται για rocket science. Όμως δεν επικοινωνούνται σωστά. Γιατί άραγε;

Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι οι κρατούντες και οι συν αυτώ στερούνται ικανοτήτων ή πόρων.

Η μοναδική λογική ερμηνεία της φαινομενικά αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς τους που μπορώ να βρω είναι η εργαλειοποίηση από αυτούς της πανδημίας, με σκοπό το κέρδος και την πολιτική χειραγώγηση των μαζών.

Η χρυσή ευκαιρία για την “κινεζοποίηση” των δυτικών καπιταλιστικών κοινωνιών παρουσιάστηκε με την πανδημία και την άρπαξαν αμέσως από τα μαλλιά.

Τις συνέπειες θα τις δούμε όταν -κι αν ποτέ- τελειώσει η “μάχη με τον ιό”.

Με τον τρόπο που υπερδιόγκωσαν την κρίση, με τον ίδιο τρόπο μπορούν να την παρατείνουν για όσο διάστημα τους βολεύει. Δεν είναι ηλίθιοι. Αδίστακτοι είναι.

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ. Αγαπητέ Μπούλη-Μπούλη, αφού αποφασίσατε να εγκαταλείψετε την Ιταλία, εξετάστε διεξοδικά το καταφύγιο της Ελβετίας. Γνωρίζεις την μία από τις τρεις επίσημες γλώσσες της χώρας. Η ορεινή φύση εδώ είναι υπέροχη και εύκολα προσβάσιμη. Οι Ελβετοί μπορεί να μην είναι “θερμοί” και εκδηλωτικοί σαν τους μεσογειακούς τύπους, είναι όμως ευγενικοί και -το σπουδαιότερο- καθόλου υστερικοί.

(Φίλε Ηλία, εδώ στην Ελλάδα το πρώτο θέμα είναι το σπίτι που νοικιάζει ο Τσίπρας και πόσα τετραγωνικά είναι. Οι Έλληνες έχουν ξεχάσει και τους νεκρούς, και τον κορωνοϊό, και όλα. Πραγματικά, είναι να απορείς με τόση βλακεία. Ηλία, υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν πως όλα αυτά τα αυταρχικά μέτρα, το lockdown, η ασφυκτική αστυνόμευση, τα SMS και όλα αυτά, γίνονται για το καλό τους και για την υγεία τους. Τι να πεις; Ο καθένας όπως μπορεί και όσο καταλαβαίνει. Πάντως, κατάφεραν να δαιμονοποιήσουν και να εργαλειοποιήσουν έναν ιό, που δεν καν αρκετά θανατηφόρος. Εντάξει, όχι παντού. Στη Σουηδία, στη Φινλανδία και σε κάποιες άλλες χώρες δεν το έκαναν. Ηλία, νομίζω πως ο Μπούλης Μπούλης έχει επιλέξει τη σωστή χώρα. Καλά, για εμένα η σωστή χώρα στην Ευρώπη είναι η Ισπανία -αυτή μου ταιριάζει- αλλά βρήκε κι ο Μπούλης Μπούλης την δικιά του. Όταν θα καταφέρει να πάει, θα μας ενημερώσει με πανηγυρικό podcast. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.