Relax, it’s just business

Τώρα που ξέρετε ότι θα κάνω το εμβόλιο -και πως είμαι ένα ακόμα από τα επιφανή στελέχη του εμβολιαστικού κινήματος μαζί με τον Μητσοτάκη, τον Τσίπρα και τον Κουτσούμπα- ας πάμε για λίγο στην ουσία των πραγμάτων: στο marketing.

Το εμβόλιο της Pfizer κατακτά τις αγορές της Δύσης, το πιο ακριβό εμβόλιο της Moderna ακολουθεί, της AstraZeneca έρχεται, ενώ το ρωσικό και το κινέζικο εμβόλιο το παλεύουν για την ώρα σε χώρες όπως η Αργεντινή και η Βραζιλία.

Στον τομέα των φαρμάκων επικρατεί μια σύγχυση, αν και είναι προφανές πως υπάρχουν φάρμακα και θεραπείες που χρησιμοποιήθηκαν -με εξαιρετικά αποτελέσματα- σε διάσημους και πλούσιους, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ.

Αλλά, ας μην κοροϊδευόμαστε, το πολύ χρήμα είναι στα εμβόλια.

Οι υγιείς καταναλωτές που θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο είναι δισεκατομμύρια, οι ασθενείς είναι μερικά εκατομμύρια.

Για να πουλήσει το εμβόλιο στην αγορά και να πειστούν οι άνθρωποι να το κάνουν, χρειάζονται οπωσδήποτε νεκροί.

Αν αύριο υπάρξει στην αγορά κάποιο φάρμακο που θεραπεύει τον κορωνοϊό, θα αδειάσουν οι ΜΕΘ, οπότε κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα θέλει να κάνει το εμβόλιο. Αν ένα πρόβλημα το λύνει η ασπιρίνη, δεν κάνεις εμβόλιο.

Οπότε, κρατάμε λίγο τα φάρμακα, γιατί θέλουμε να σπρώξουμε εμβόλια. Τα φάρμακα μετά. Πρώτα τα εμβόλια, μετά τα φάρμακα.

Είναι αυτό που κάνουν όλοι οι καταστηματάρχες για να διώξουν το στοκ από τις αποθήκες τους. Σπρώχνουν το στοκ, κρατάνε τα καλά κομμάτια για μετά.

Τούτων δοθέντων, ετοιμαστείτε για τρελό μπαράζ θανάτων τους επόμενους μήνες.

Ούτως ή άλλως, όποιος έχει κοιτάξει τον χάρτη με τον αριθμό των θανάτων -από όλες τις αιτίες- στις δυτικές χώρες, θα έχει παρατηρήσει πως τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο υπάρχει κάθε χρόνο μεγάλη αύξηση των θανάτων. Και πριν τον κορωνοϊό.

Οι θάνατοι που θα πλημμυρίσουν τις οθόνες των καταναλωτών τις επόμενες εβδομάδες, είναι η καλύτερη διαφήμιση για το εμβόλιο.

Τα έσοδα για τις φαρμακευτικές εταιρείες θα είναι τεράστια, όπως πολύ καλές θα είναι και οι μίζες που θα πάρουν οι πολιτικοί που έκαναν τη συμφωνία με την κάθε εταιρεία.

O CEO της Pfizer, που έμαθε μόλις το προηγούμενο βράδυ πως το εμβόλιο της εταιρείας του είναι αποτελεσματικό, την επόμενη πούλησε μετοχές αξίας 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων και, όταν ρωτήθηκε για το αν έχει κάνει το εμβόλιο, είπε πως δεν θέλει να πάρει τη σειρά κανενός, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το τι είναι τελικά τα εμβόλια· όσο για το γεγονός πως είναι Έλληνας -που τόσο χαροποίησε κάποιους- τον κάνει ακόμα πιο ύποπτο.

Πολλοί άνθρωποι συμπεριφέρονται, λες και πριν τον κορωνοϊό ζούσαν ελεύθερα και γύρω τους επικρατούσε ισότητα και δικαιοσύνη, όλοι είχαν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, ανεξάρτητα από το αν ήταν φτωχοί ή πλούσιοι, οι φαρμακευτικές εταιρείες ήταν φιλανθρωπικά ιδρύματα, και όλοι οι γιατροί σκοτώνονταν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές χωρίς να τους νοιάζει αν ο ασθενής έχει χρήματα να τους πληρώσει.

Πλάκα μου κάνετε;

It’s just business.

(Σκοτωθήκατε μεταξύ σας για τα αντισηπτικά, τα γάντια και τις μάσκες. Μην σκοτωθείτε μεταξύ σας και για τα εμβόλια. Αυτό θέλουν: να σκοτωθείτε μεταξύ σας. Το αντι-εμβόλιο δεν είναι αντιμνημόνιο. Άλλωστε, είδατε τι συνέβη και με το αντιμνημόνιο. Ένας απατεώνας πολιτικός το έστειλε στον διάολο μέσα σε μερικές ώρες. Και όποιοι έξαλλοι αντιμνημονιακοί είχαν πια πρόσβαση στη μάσα, ψήφιζαν μνημόνια. Τίποτα δεν μάθατε από αυτό; Μην τσιμπάτε στο αντι-. Το πρόβλημα συνεχίζει να είναι ο καπιταλισμός. Ο καπιταλισμός είναι ο εχθρός, όχι ο διπλανός σας. Δεν είναι εχθρός σας αυτός που θα κάνει ή δεν θα κάνει το εμβόλιο. Δεν είμαστε όλοι στην ίδια ηλικία, δεν έχουμε όλοι την ίδια υγεία, δεν ζούμε όλοι στον ίδιο τόπο και δεν έχουμε όλοι τις ίδιες επιθυμίες στη ζωή. Ο καπιταλισμός είναι το πρόβλημα, όχι ο κορωνοϊός. Καλή λευτεριά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.