I told ya my man

Γεια και χαρά σας φίλοι μου. Δεν ξέρω αν θυμάσαι, Πιτσιρίκο, αλλά στο πρώτο μου κείμενο σου είχα γράψει ότι πλέον οι φωνές αντίδρασης βγαίνουν όχι από τα αριστερά, αλλά από τα δεξιά και τα άκρα δεξιά, και μου είχες πει ότι σε λίγο θα κάνει κάνα πόλεμο η Αμερική και θα βγουν στην Ελλάδα οι ακροδεξιοί να διαμαρτυρηθούν και οι αριστεροί θα είναι υπέρ.

Τελικά, δεν πρόλαβε να περάσει παρά μόνο λίγος καιρός, και, δυστυχώς, δικαιώθηκες και έγινε κάτι παρόμοιο, αλλά από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ.

Οργισμένοι οπαδοί του Trump εισέβαλαν στο Καπιτώλιο -χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση από την αστυνομία είναι η αλήθεια- με τα επακόλουθα που είδαμε όλοι.

Δεν θα κρίνω την κίνησή τους αυτή, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, απλά θα πω ότι νόμιζαν ότι επειδή ο πορτοκαλοκέφαλος τους είπε να πάνε, αυτοί πίστεψαν ότι θα μπουν και θα τα κάνουν όλα λίμπα χωρίς συνέπειες, λες και θα τους προστάτευε ο Trump ή νόμισαν ότι, επειδή αυτοί είναι λευκοί και “patriots”, οι πράκτορες μέσα στο Καπιτώλιο θα τους αφήσουν να φέρνουν βόλτες, με αποτέλεσμα να χάσουν αρκετοί τη ζωή τους, όπως η βετεράνος της Π.Α. των ΗΠΑ που πήγε να κάνει ντου και δολοφονήθηκε εξ επαφής, και ακόμα περισσότεροι να τραυματιστούν.

Δυστυχώς, είδαν ότι αυτά για τα οποία αδιαφορούσαν ή κάποιοι μπορεί και να χαίρονταν – δολοφονίες μαύρων, φτωχών και μεταναστών- δεν άργησαν να τα πάθουν και οι ίδιοι.

Κρίμα γιατί, μπορεί να είναι ότι είναι, αλλά μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και κρίμα γιατί, αντί να ενωθούν, αυτοί διχάστηκαν περισσότερο.

Νομίζαμε ότι εμείς είμαστε πρώτοι σε διχασμό και σε κοινωνική παρακμή, αλλά τελικά οι Αμερικανοί πάλι μας ξεπέρασαν.

Αλλά, μιας και έπιασα την Ελλάδα, βλέπω να δικαιώνεσαι και σε κάτι άλλο.

Θυμάμαι είχες πει πριν λίγο καιρό ότι στις γιορτές θα χαλαρώσουν λίγο τα μέτρα ώστε να δικαιολογήσουν ξανά το lockdown, ρίχνοντας την ευθύνη ξανά στους πολίτες.

Από πριν την πρωτοχρονιά είχαν αρχίσει οι υπάλληλοί τους στα κανάλια, τα “φαίνεται συνωστισμός”, “χαλάρωσε ο κόσμος και γέμισαν τα μαγαζιά” και εκεί που ο γνωστός πρώην τηλεπωλητής δήλωνε πόσο καλά πήγε το click away, βγήκε ξαφνικά η πρωθυπουργάρα, ο Koulis, να πει ότι θα γίνει πιο αυστηρό lockdown, διότι …χαλαρώσαμε (υπονοώντας ΧΑΛΑΡΩΣΑΤΕ) στις γιορτές και πρέπει να προλάβουμε νέα διασπορά.

Τώρα ειδικά, τα Φώτα, που βγήκαν οι Ούννοι και πήγαν στις εκκλησίες ο ένας πάνω στον άλλον, βρέθηκαν τα εξιλαστήρια θύματα χωρίς πολύ κόπο.

Και δεν αντιλέγω ότι έχουν δίκιο οι λοιμωξιολόγοι που λένε ότι τέτοιες εικόνες δεν βοηθούν στην άρση των μέτρων, αλλά δεν τους είδα να έχουν την ίδια ζέση όταν έσκαγαν οι τουρίστες χωρίς test στην Ελλάδα το καλοκαίρι, ούτε όταν τα πλοία πηγαίναν στα νησιά με 80% πληρότητα.

Αλλά θα μου πεις, τότε δεν ανησυχούσαν, καθότι είχαν …ειδικό αλγόριθμο να τους προειδοποιεί -το άλλο με τον Τοτό, το γνωρίζετε;-και όπως και να το κάνεις οι τουρίστες είναι και πεντακάθαροι και όχι βρωμύλοι σαν τους Έλληνες.

Και ενώ κάποιοι κάνουν τη ζωάρα τους, οι ιθαγενείς στο προτεκτοράτο τσακώνονται για τις μάσκες, τώρα για τις εκκλησίες, αύριο για τα δημοτικά σχολεία που ανοίγουν, και ποιος ξέρει για τι άλλο.

Το να ζητήσουν άμεσα γενικευμένα test, και προσλήψεις σε γιατρούς στο ΕΣΥ και δασκάλους στα σχολεία, ούτε που τους περνάει στο μυαλό.

Για αυτό και τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ η χώρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, τους μισούς Έλληνες σε μετανάστευση και τους άλλους μισούς στην κατάθλιψη, αυτοί κάθονται και τσακώνονται για βλακείες, αντί να ζητήσουν ευθύνες από τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις που τόσα χρόνια ψήφιζαν.

Αλλά, αφού θέλουμε να είμαστε διαιρεμένοι και ο καθείς για την πάρτη του, ας κάτσουμε έτσι να πλακωνόμαστε μεταξύ μας, να αφήνουμε τους πολιτικούς με τους celebrities φίλους τους και με τους αστυνόμους προστάτες τους, να ζουν όπως θέλουν και εμείς να ξεσπαθώνουμε στα social media, για το ποιός από εμάς την έχει μεγαλύτερη… τη μάσκα στο πρόσωπο εννοώ.

Με εκτίμηση

JJ

Υ.Γ. Βλέπω τις δηλώσεις των Ευρωπαίων εταίρων που ανησυχούν για τη Δημοκρατία στις ΗΠΑ και σκέφτομαι, όταν τόσα χρόνια έγραφαν στα @@ τους, τους λαούς του ευρωπαϊκού νότου και τους τάραζαν στα μνημόνια και στη λιτότητα, υπήρχε δημοκρατία; Τώρα το θυμήθηκαν; Ναι, εντάξει μας πείσατε δημοκράτες μεγάλοι όλοι σας. Τύφλα να ‘χει ο Σωκράτης και ο Περικλής, μπροστά σας.

(Αγαπητέ φίλε, ο θυμός, όταν δεν συνοδεύεται από σκέψη και μένει σκέτος θυμός, έχει πολύ άσχημα αποτελέσματα για τον θυμωμένο. Γιατί βρίσκεται ο άνθρωπος να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο, περιμένοντας να πονέσει ο τοίχος. Αυτό μου θυμίζουν πολλές από τις αντιδράσεις των ανθρώπων σήμερα. Και όσο οι άνθρωποι επιμένουν σε ανόητους θεσμούς που φτιάχτηκαν πριν από αιώνες αλλά σήμερα είναι ξεπουλημένοι και εξυπηρετούν μόνο τους ισχυρούς, τόσο οι άνθρωποι θα δυστυχούν. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.