Πάμε σαν άλλοτε

Φίλε μου πιτσιρίκο,
Σχεδόν ένα χρόνο μετά την επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας του κορονοϊού από την μακρινή Κίνα, ακούγονται κι επίσημα τα πρώτα καμπανάκια για την πραγματική κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας.

Αν και ο Πρωθυπουργός μας αντιμετώπισε και δάμασε με φοβερή επιτυχία -ως Παγκόσμιος πρωταθλητής του surf- όλα τα κύματα της πανδημίας έως τώρα…

Αν και, όπως εξακολουθούν να μας λένε ενορχηστρωμένα όλοι οι δημοσιογράφοι των καναλιών μας, έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα στους αριθμούς της πανδημίας…

Ενδεικτικά, έχουμε τον καλύτερο λόγο θανάτων covid/κρεβάτι Νοσοκομείου. Κι αυτό δεν ήταν τυχαίο. Έγινε βάσει σχεδίου. Φροντίσαμε να μην κάνουμε test που θα μας ανεβάσουν τα κρούσματα, και σε όσους ήθελαν ντε και καλά να σπαταλήσουν test και να βγουν θετικοί, τους προτρέπαμε να προτιμήσουν το κρεβάτι του σπιτιού τους από αυτό του Νοσοκομείου. Άλλωστε, όλοι ξέρουν ότι, αν είναι να αντιμετωπίσεις τον Χάρο στα “μαρμαρένια αλώνια” είναι προτιμότερο ο αγώνας να είναι εντός έδρας…

Αν και η κυβέρνησή μας, όσον αφορά στα οικονομικά μέτρα στήριξης των πληγέντων, έχει κάνει σε κάθε στιγμή έγκαιρα ό,τι χρειάστηκε, για να μην χρειαστεί να κάνει κατόπιν εορτής ό,τι δεν σκέφτηκε να κάνει εξ αρχής…
(Ελπίζω να μπερδευτήκατε… Άλλωστε, αυτός είναι και ο γενικότερος στόχος όσων χρησιμοποιούν ανάλογα ευφυολογήματα)

-Αν και ο Υπουργός Οικονομικών μας διαβεβαίωνε στις αρχές της πανδημίας ότι η χώρα διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια για να στηρίξει αρκούντως όλους τους πληττόμενους κλάδους της Οικονομίας…

Βέβαια, έπεσε λίγο έξω στις προβλέψεις του για την ύφεση -με βάση τις οποίες όμως προγραμμάτιζε και λάμβανε τα αναγκαία οικονομικά μέτρα στήριξης- μη φανταστείτε καμία μεγάλη απόκλιση… 10-12%!!!!.

Εν τω μεταξύ, κάτι πρέπει να πήγε “ελαφρά” λάθος…

Εμείς αρχίσαμε να παίζουμε “ακορντεόν΄”, όσον αφορά την χαλάρωση και σύσφιξη των περιοριστικών μέτρων του πληθυσμού κατά του Covid, την ίδια στιγμή που κάποιοι άλλοι (Ε.Ε., Άρθρα Ευρωπαϊκών Εφημερίδων) άρχισαν να μας σιγοψιθυρίζουν στο αυτί τα “γραμμένα΄” μας σε φα ματζόρε…

Οπότε, οι δικοί μας έγκριτοι και πάντα πρόθυμοι δημοσιογράφοι αναλαμβάνουν σιγά σιγά να μας κάνουν την μετάφραση…

Καθίζηση των εσόδων του Κράτους κατά 17,4% τον Ιανουάριο. Φόβοι του ΥΠ.ΟΙΚ για υπερδιπλάσιο έλλειμμα και αύξηση του χρέους το 2021. Οι εξελίξεις αυτές σημαίνουν ότι τα περιθώρια στήριξης των πληγέντων της πανδημίας δεν είναι απεριόριστα.

Το πιάσατε το υπονοούμενο, ε;;; Έ..ε…έρχεται!!! Και μάλιστα με φόρα.

Για να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά. Όχι, αυτή τη φορά δεν θα πιαστούμε απροετοίμαστοι… Θα κάνουμε τις σωστές κινήσεις ως χώρα.

Θα ανατεθεί με την μορφή του κατ’ επείγοντος από την Κυβέρνηση, στην καλύτερη ομάδα επικοινωνιολόγων του Πλανήτη -αδιαφορώντας για το κόστος- η καλύτερη δυνατή οργάνωση της διπλής γιορτής του Έθνους μας! Τώρα αν τύχει και είναι τίποτα συγγενείς τους, δεν θα φταίνε αυτοί. Υπάρχει υπερκορεσμός “Αρίστων” στον κύκλο τους!!!.

Κομβικά σημεία της οργάνωσης που θα εξασφαλίσουν την αρτιότητα και επιτυχία της Γιορτής θα είναι τα εξής:

1ον : Η επιλογή της σωστής ενδυμασίας και του σωστού χρώματος γραβάτας που θα έχει ο Πρωθυπουργός μας την ημέρα της επίσημης ανακοίνωσης.

2ον: Η επιλογή του σωστού μέρους που θα ΄΄ταξιδέψει΄΄ ο Πρωθυπουργός μας και το σωστό τοπίο που θα χρησιμοποιηθεί ως φόντο, για την ημέρα της επίσημης Ανακοίνωσης.

3ον: Η επιλογή του ιδανικού μεταφορικού μέσου που θα χρησιμοποιήσει ο Πρωθυπουργός μας για να χαθεί στο βάθος της τηλεοπτικής εικόνας αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση.

Στην χρονιά που θα γιορτάζουμε με κάθε επισημότητα τα 200 χρόνια “Ανεξαρτησίας” της χώρας, θα συμπέσουν και οι Υπογραφές για την επιμήκυνση της εξάρτησης και υποδούλωσής μας για τα επόμενα 200.

Ομολογουμένως σπάνιο γεγονός… Μια φορά κάθε 400 χρόνια!

Κώστας από Ιωάννινα!

(Πιτσιρίκο, στον Νομό Ιωαννίνων βγάζεις άνετα έδρα. Ελπίζω να το έχεις προσέξει.)

Υ.Γ.1. Αν συμμετείχα σε αυτήν την ομάδα επικοινωνιολόγων ως “Άριστος”, η πρότασή μου θα ήταν η εξής:

α) Παντόφλα-Βερμούδα & μαύρη γραβάτα.
β) Σικελία με φόντο το ηφαίστειο της Αίτνας που κάπου πήρε το μάτι μου ότι άρχισε να “βρυχάται”.
γ) Διαφυγή την κατάλληλη στιγμή και λίγο πριν την “έκρηξη” του ηφαιστείου πίσω του, με μηχανή moto cross.
Η σημειολογία και των τριών προφανής

Υ.Γ.2 Η παραπάνω “εικόνα” του Πρωθυπουργού, βάζει ισχυρή υποψηφιότητα να γίνει επετειακό γραμματόσημο μετά από 200 χρόνια. Σε μια γιορτή ΄΄Ανεξαρτησίας΄΄ του Μέλλοντος.
Υ.Γ.3: Κουίζ (Συμπληρώστε τον Μήνα στο κενό) :
Μάιος 2010 – Αύγουστος 2018- …..2021

(Αγαπητέ φίλε, όποιος παρακολουθεί όλο αυτό το διάστημα τα οικονομικά στοιχεία της χώρας, ξέρει εδώ και καιρό τι θα συμβεί στη χώρα μας. Έγραψα πως το μόνο θέμα είναι αν οι Έλληνες θέλουν να περάσει τα νέα Μνημόνια ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας ή και οι δυο μαζί. Πάντως, είναι προφανές -για μια ακόμα φορά- πως το πρόβλημα της χώρας είναι οι πολίτες που αυτή την εποχή βλέπουν πρωινάδικα, ενώ δεν αντιδρούν καθόλου στα παράλογα περιοριστικά μέτρα. Περαστικά τους. Δυστυχώς, αυτά τα 11 χρόνια που έχουν περάσει από την χρεοκοπία της χώρας, δεν φαίνεται να έμαθαν και πολλά πράγματα στους Έλληνες. Κι όποιος δεν μαθαίνει, παθαίνει και ξαναπαθαίνει. Ναι, υπάρχει ρεύμα στα Ιωάννινα. Και στην Κρήτη έχω ρεύμα. Η μόνη υποψηφιότητα που θέλω να βάλω είναι για πάρα πολλά μπάνια στην θάλασσα. Καλά τα πάω, για την ώρα. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.