Παράδεισος

Γεια σου Πιτσιρίκο, δεν θα ασχοληθώ με την επικαιρότητα την πολιτική, οικονομική και κοινωνική, έχω χρόνια να δω τηλεόραση, ενημερώνομαι όμως από το διαδίκτυο και κατέληξα με συνοπτικές διαδικασίες, ότι τους σιχαίνομαι όλους: δημοσιογράφους, πολιτικούς και όσους τους παίρνουν στα σοβαρά.

Όχι, εγώ δεν θα παίξω το παιχνίδι τους να συνεχίσω να ασχολούμαι με την πάρτη τους και να στεναχωριέμαι για τη σαπίλα και το βούρκο που κυλιούνται.

Δικός του και ο βούρκος και η σαπίλα και η ξεφτίλα.

Έχω να κάνω πάρα πολλές όμορφες δουλειές, τώρα που έρχεται η Άνοιξη.

Στην δική μου την πανέμορφη πατρίδα, ο ήλιος λάμπει και η φύση λουλουδίζει,
τώρα που έρχεται η Άνοιξη.

Πρέπει να ξεχορταριάσω, να σκάψω, να φυτέψω τον κήπο μου, να κλαδέψω, να μεταφυτεύσω και να περιποιηθώ τα λουλούδια μου, να αγοράσω και να φυτέψω ανοιξιάτικα, τώρα που έρχεται η Άνοιξη.

Πρέπει να ασχοληθώ με τα ζωάκια μου, τα οικόσιτα και τα αδέσποτα, που χρειάζονται αμπούλες για παράσιτα και διάφορα άλλα, τώρα που έρχεται η Άνοιξη.

Έχω δίπλα θάλασσα και βουνό για τα μπάνια μου και τις βόλτες μου, τώρα που έρχεται η Άνοιξη.

Φυσικά, όλα αυτά γίνονται πάντα με συντροφιά τις αγαπημένες μου μουσικές.

Και βέβαια, βρήκα τον τρόπο και η γιόγκα είναι ξανά στη καθημερινότητά μου.

Έχω υγεία, εγώ και οι άνθρωποι που εκτιμώ και αγαπώ, και όλα τα παραπάνω, τι άλλο μπορεί να είναι ευτυχία εκτός απ΄ αυτό;

Ακολουθώντας και την προτροπή-συμβουλή του αγαπημένου μου Κρητικού:

“Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα” -Νίκος Καζαντζάκης

Π.

(Αγαπητή φίλη, σας καταλαβαίνω. Είμαι κι εγώ στην ίδια φάση. Είμαι εδώ στο νησί, μέσα στην ομορφιά του κόσμου, όλα γύρω ανθίζουν, η θάλασσα είναι υπέροχη, κάνω πολύ όμορφες βόλτες και αισθάνομαι ευτυχισμένος. Βέβαια, λόγω δουλειάς, “ενημερώνομαι” και αυτό είναι κάπως επώδυνο. Κλείσαμε τις τηλεοράσεις και τώρα η μπόχα έρχεται από το Διαδίκτυο. Η μπόχα έχει απλωθεί σε όλη τη χώρα. Αλλά εμείς έχουμε τα λουλούδια που νικάνε πάντα. Άντε, να έρθει το καλοκαίρι, να έρθουν οι τουρίστες να μας ελευθερώσουν, ώστε να έρθω κι εγώ στο νησί σας. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.