Οι μπάτσοι είναι οι φίλοι μας

Γεια σου ξανά φίλε μου Πιτσιρίκο! Με ένα σύντομο -και αγωνιστικό ελπίζω- κείμενο, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τον αποτροπιασμό που ένιωσαν οι πολίτες της γειτονικής -σε μένα- Γαλλίας από τις σκηνές αστυνομικής βίας που διαδραμματίζονται εν μέσω ενός non-stop lockdown. στην όμορφη πατρίδα μας.

Άνθρωποι που συμμετείχαν ενεργά στις μακροχρόνιες πορείες, συγκεντρώσεις και συγκρούσεις με την γαλλική αστυνομία ένιωσαν να πέφτουν από τα σύννεφα, όταν αντίκρισαν τα βίντεο που διακινούν οι Έλληνες σύντροφοί τους στο διαδίκτυο.

Μα, δέρνει στα αλήθεια η ελληνική αστυνομία αναρωτήθηκαν έκπληκτοι οι Γάλλοι. Πίστευαν οι κακόμοιροι ότι οι σκηνές από τις διαδηλώσεις του 2008, τις συγκεντρώσεις του 2010-2013 και την δολοφονία του Ζακ προέρχονταν από παλαιότερες ταινίες του Jason Bourne.

Υπάρχουν, άλλωστε, πολλοί αριστεροί στην Ευρώπη που θεωρούν ότι είχαν αλλάξει πολλά πράγματα στα σώματα ασφαλείας, κατά την διάρκεια της αριστερής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι λέτε, ρε παιδιά, δέρνουν οι μπάτσοι στην Ελλάδα, με ρώτησε ξανά ένας απορημένος Γάλλος που είχε χάσει το ένα μάτι του από πλαστική σφαίρα αστυνομικού σε μια από τις τελευταίες διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι.Στο τέλος θα μου πείτε ότι το FB λογοκρίνει και αριστερούς επαναστάτες στην χώρα σας.

Ναι, του απάντησα, τα ΜΑΤ δέρνουν τους πολίτες στην Ελλάδα επειδή στην κυβέρνηση είναι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παλαιότερα τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Να σκεφτείς ότι τότε στους δρόμους φωνάζαμε το σύνθημα “ΜΑΤ και ΜΕΑ για μια Ελλάδα νέα”. Άλλες εποχές αυτές. Όμορφες. Δημοκρατικές.

Μετά ήρθε ο Κούλης και χάλασε και τα καλύτερα παιδιά της κεντροαριστεράς.

Παράδειγμα, ο κύριος Χρυσοχουντίδης. Παιδί της Αλλαγής κάποτε, Σοσιαλιστής που ήθελε να φέρει την αστυνομία κοντά στον λαό. Και την έφερε ο μπαγάσας. Ήταν το όνειρο του, η κάβλ@ του βρε αδερφέ. Συνεργάστηκε ακόμα και με τον διάολο για να πετύχει τον σκοπό του.

Να φανταστείς ότι ο Χρυσοχουντίδης σκεφτόταν να συμμετάσχει ως υπουργός δημοσίας τάξης μέχρι και σε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά έκανε αμέσως πίσω, όταν άκουσε τον Τσίπρα να λέει πως θα καταργήσει τα μνημόνια με έναν νόμο. Του φάνηκε επικίνδυνο του Μιχάλη αυτό που έλεγε ο Αλέξης.

Άλλωστε, ο Μιχάλης δεν ήταν καθόλου σίγουρος για τον εαυτό του, αφού δεν είχε διαβάσει ούτε μισή σελίδα των μνημονίων. Δεν είχε την σπιρτάδα του Αλέξη που και είχε διαβάσει τα μνημόνια και ήταν επίσης και κάθε λέξη του Συντάγματος.

Εκείνο, όμως, που περισσότερο από όλα απέτρεψε την συνεργασία του κυρίου Χρυσοχουντίδη με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δέσμευση του τελευταίου ότι θα καταργήσει τα ΜΑΤ. Ούτε ο θεός, ούτε ο Σόιμπλε, ούτε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα θα το ήθελαν αυτό. Ούτε ο Τσίπρας το ήθελε όπως πολύ γρήγορα αποδείχτηκε. Τα υπόλοιπα, κακίες για τα social media.

Ο Κυριάκος, πάντως, από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του έχει αναβαθμίσει τον ρόλο του Μπάτσου στην ελληνική κοινωνία διορίζοντας συνεχώς μπάτσους για πάσα νόσο και μ@λακία. Σε λίγο, ολόκληρο το λιανεμπόριο και η οικονομία θα τρέχουν με τους μπάτσους.

Θυμάστε την ΜΟΜΑ του συντρόφου και συναγωνιστή Καμμένου; Ε, ο Κουλής το κάνει σιγά σιγά πράξη. ΜπατσοΜΟΜΑ θα φτιάξει.

Αναβαθμίζει τα πανεπιστήμια; Μπάτσους προσλαμβάνει. Αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ολοκληρωτικής κατάρρευσης του ΕΣΥ από τον ιό; Μπάτσους προσλαμβάνει! Χάλασε ο δρόμος; Μπάτσοι! Σε λίγο και το delivery από μπάτσους θα γίνεται. Θα σου φέρνει η ομάδα Δίας την πίτσα και τις μπύρες που παρήγγειλες θα σου ρίχνει κι ένα μπερντακι ξύλο για να μην ξεχνιόμαστε.

Ο Τσίπρας, όμως, δεν είναι σαν τον Κούλη! Θα προσλάβει χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές στο βάθος όμως της τετραετίας, όπως μας είπε.

Ο Αλέξης θα αναβαθμίσει το ΕΣΥ αλλά σε βάθος τετραετίας. Ποιας τετραετίας; Εκείνης που θα εκλεγεί, φυσικά.

Βέβαια, η χώρα βρίσκεται με δίκη του ευθύνη σε επιτήρηση διαρκείας, όποτε, πριν προσλάβει τους χιλιάδες ιατρούς και νοσοκόμους που υποσχέθηκε θα πρέπει πρώτα ο Αλέξης να σκίσει τα μνημόνια ή έστω να τα καταργήσει σε μια μέρα με έναν νόμο.

Πράγμα δύσκολο νομίζω, αφού, εκτός από τον κορονοϊό, σέρνονται και κάτι έρπητες -να με το συμπάθιο- που χτυπούν αλύπητα όσους στρεσάρονται υπερβολικά από τις καταστάσεις. Όποτε;

Συνηθίστε τη ζωή με τους μπάτσους, κι ας είναι γουρούνια και δολοφόνοι.

Με τις προσλήψεις μπάτσων που γίνονται σε λίγο καιρό κάθε σπίτι θα έχει και τον μπάτσο του, όποτε, θέλοντας και μη, θα μας φαίνονται εκτός από τον κανακάρη μας και όλοι οι συνάδελφοι του «καλά παιδιά».

Και έτσι όπως πάει το πράγμα, σε πολύ λίγο καιρό, δεν θα είναι απλά οι μπάτσοι φίλοι μας αλλα θα είναι κυριολεκτικά μπάτσοι οι φίλοι μας.

But keep f*cking going man!

Τι κι αν εσύ δεν χαμπαριάζεις τίποτε, η Barclays ξέρει τι θα συμβεί και το λέει ήδη.

Και ο Αλέξης το γνωρίζει πως, αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του στην βάρδια του, στους ώμους του βαθέως κράτους θα ξανα-στηριχθεί. Μην δίνεις σημασία στα πασόκικα που τώρα λέει.

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ.1 Στην φωτογραφία ομάδα νεαρών ταραχοποιών οδηγείται στην ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.

Υ.Γ.2 Ναι, υπάρχει λύση για την Ελλάδα, μόνο που γίνεται κάθε μέρα που περνάει και δυσκολότερη. Την λύση την έχουν οι Έλληνες στα χέρια τους. Όμως οι Έλληνες είναι πιο λίγο και από το λίγο. Θέλουν απόδοση 10 προς 1, και να γνωρίζουν εκ των προτέρων το αποτέλεσμα του αγώνα. Όμως, δεν είναι πολλοί οι Μαρινάκηδες που κυκλοφορούν σε αυτή την χώρα.

(Φίλε Ηλία, με έχει πάρει το παράπονο. Κοντεύω να κλείσω πέντε μήνες στη Ζάκυνθο και έχω δει μόνο μία φορά ένα περιπολικό. Νιώθω πολύ παρακατιανός. Νιώθω ξεχασμένος από την πατρίδα μου. Κι εσύ πρέπει να νιώθεις παραμελημένος από την Ελλάδα, αφού δεν σου έστειλαν τίποτα μπάτσους στην Ελβετία, να σου πουν μια καλημέρα. Ηλία, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο podcast. Έχει γεμίσει πάλι επαναστάτες η Ελλάδα -είναι αυτοί που έπαιρναν έναν μισθό με κυβέρνηση Αλέξη και τώρα έχουν θυμώσει-, οπότε εγώ τους φοβάμαι όλους αυτούς τους επαναστάτες. Πάντως, να σου πω πως κάποτε -στο πλαίσιο μιας συνέντευξης- είχα ρωτήσει τον Τσίπρα αν θα καταργούσε τα ΜΑΤ -όπως είχε υποσχεθεί- όταν θα γινόταν πρωθυπουργός. Όλοι γνωρίζουμε πως ο Αλέξης κράτησε όλες του τις υποσχέσεις. Ο λόγος του συμβόλαιο. Καλή εβδομάδα, Ηλία. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.