Η «ανευθυνότητα» των πολιτών οφείλεται στην ανικανότητα του κράτους

Αγαπημένε μου πιτσιρίκο, φίλες και φίλοι του blog καλησπέρα.
Επειδή το λιβανιστήρι όλων των υπέρμαχων της ανθρώπινης ζωής και των lockdown ξεφτίζει και η πραγματικότητα πλησιάζει με ταχύτητα Rafale -που λέει και ο Ηλίας-, είναι πλέον πιο ξεκάθαρο από ποτέ πόσο νοιάζονται για τις ζωές τις δικές σας, των παππούδων και των γιαγιάδων σας.

Η χώρα ετοιμάζεται να ανοίξει με τα κρούσματα να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και οι νεκροί να φτάνουν σχεδόν τους εκατό καθημερινά -περίπου δύο λεωφορεία γεμάτα με κόσμο μιας που σας αρέσουν οι αριθμοί- αλλά εμείς περιμένουμε τους τουρίστες γιατί, διαφορετικά, η μαμά TUI θα μας βάλει τιμωρία.

Με δεδομένο πως τώρα βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της επιδημίας -αφού το πρώτο δεν ήρθε ποτέ στην χώρα μας- καταλαβαίνει κανείς ποια θα είναι η συνέχεια.

Θυμάμαι πέρσι το καλοκαίρι όλους τους φωτεινούς παντογνώστες να εξυμνούν το ποσό γρήγορα έδρασε η κυβέρνηση με πόση οργάνωση διαχειρίστηκε την κατάσταση ο κρατικός μηχανισμός και ποσό λαμπρός επιστήμονας είναι ο «Σωτήρης μας» που τώρα μάλλον έχει πνιγεί στα κροκοδείλια δάκρυα που έχυνε πέρσι την άνοιξη.

Η αποτυχία των περιοριστικών μέτρων έρχεται να επιβεβαιώσει πως σε καμία χώρα του κόσμου δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μία υγειονομική κρίση με επικοινωνιακό τρόπο.

Η καραμέλα πως δεν θέλουμε να γίνει η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη Μπέργκαμο μοιάζει να έχει λιώσει, και το «κόστος» -σε ανθρώπινες ζωές- των Σουηδών να βάλουν την δημοκρατία τους πάνω από την τρομοκρατία των «ειδικών» τις υπόλοιπης Ευρώπης μοιάζει με ανέκδοτο.

Είναι προφανές πως όσοι ακολούθησαν την υγειονομική λιτότητα των lockdown έχουν αποτύχει παταγωδώς ακολουθώντας τα γεγονότα, και με τους πολίτες τους να σέρνονται από την κούραση μην πιστεύοντας τίποτα και κανέναν.

Η Ελλάδα στάθηκε πολύ τυχερή, καθώς, αν είχε έρθει το πρώτο κύμα που χτύπησε την υπόλοιπη Ευρώπη, δεν θα θέλαμε να ξέρουμε τι θα είχε συμβεί.

Η εγχώρια φούσκα των self test -που θα αποδειχθεί σκάνδαλο αντίστοιχο της Siemens- θα έχει την ίδια αποτελεσματικότητα που έχουν και τα sms -σκάνδαλο Palantir- για τον περιορισμό της κυκλοφορίας-διασποράς, μιας που τα προβλήματα έχουν ήδη ξεκινήσει.

Οι θετικοί που δεν θα έχουν συμπτώματα δεν θα ξέρουν τι να κάνουν και η δυσπιστία προς το ανόητο κράτος θα μεταφραστεί σε δυσπιστία προς την COVID-19, κάνοντας τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

Η πανδημία ήταν απολύτως αναμενόμενο να πλήξει την Δύση με τα υψηλά προσδόκιμα ζωής, την καθιστική ζωή, την παχυσαρκία και τους διατροφικούς διαβήτες.

Και τι έκανε η Δύση;

Κατέστρεψε αυτό που την έκανε Δύση, τα ατομικά δικαιώματα, σακατεύοντας την παραγωγική της βάση και δημιουργώντας περισσότερες ευπάθειες στις παραγωγικές ηλικίες.

Και επειδή ορθολογισμός και φασισμός δεν πάνε ποτέ χέρι-χέρι, πού είναι τώρα όλοι οι διαφωτιστές-ανθρωπιστές μένουμεσπιτάκηδες, προστάτες της ανθρώπινης ζωής, που άρουν τα μέτρα και μάλιστα στο απόγειο του επιδημικού κύματος στη χώρα μας, γιατί ούτε ο κόσμος, ούτε η οικονομία αντέχουν άλλο;

Για όσους αναρωτιέστε για τη συνέχεια και το τι θα συμβεί μετά το αθάνατο ελληνικό καλοκαίρι, θα παραφράσω «λιγάκι» τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη:

«Αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν ένας παπάς, ένας μπάτσος και μια thrush τηλεπερσόνα. Που σημαίνει: Με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.»

Να προσέχετε τους εαυτούς σας.

Την αγάπη μου από Ιωάννινα.

Τ.Τ.Π.

(Αγαπητέ φίλε, ήξερα πως δεν πρέπει να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στο κράτος -ειδικά στο ελληνικό κράτος- αλλά η διαχείριση της επιδημίας δεν θα έπρεπε να αφήνει αμφιβολίες πια σε κανέναν. Αναρωτιέμαι ποιοι είναι αυτοί που εμπιστεύονται ακόμα τους πολιτικούς του προτεκτοράτου· και δεν εννοώ μόνο αυτούς που προσποιούνται πως κυβερνούν. Εύχομαι το καλοκαίρι που έρχεται να κρατήσει τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα. Στο καλοκαίρι έχω μεγάλη εμπιστοσύνη. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.