Το αμερικάνικο CDC εξετάζει αναφορές για φλεγμονές στην καρδιά νέων που εμβολιάστηκαν

Το αμερικάνικο CDC (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμωδών Νοσημάτων) εξετάζει, Πιτσιρίκο, αναφορές για φλεγμονές στην καρδιά νέων ανθρώπων που εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού, αν και σχεδόν όλοι ξεπέρασαν το πρόβλημα, χωρίς επιπλοκές, όπως μεταδίδει το Reuters.

Τα συστήματα παρατήρησης του CDC δεν βρήκαν περισσότερα περιστατικά από αυτά που αναμένονται έτσι κι αλλιώς στον γενικό πληθυσμό, ωστόσο, μέλη της Επιτροπής Εμβολιασμών πιστεύουν ότι οι υγειονομικές αρχές θα πρέπει να είναι ενήμερες για τις αναφορές πιθανών παρενεργειών.

Η Επιτροπή δεν ανέφερε πόσοι άνθρωποι είχαν παρενέργειες από τα εμβόλια και ζήτησε περαιτέρω έρευνα.

Σύμφωνα και με το Ινστιτούτο Johns Hopkins, είναι γνωστό ότι τα εμβόλια προκαλούν μυοκαρδίτιδες, αλλά θα πρέπει να εξακριβωθεί ποια περιστατικά συνδέονται με τα εμβόλια.

Το αμερικάνικο CDC ανέφερε ότι τα περιστατικά παρατηρούνται τέσσερις μέρες μετά τη χορήγηση δόσης εμβολίων mRNA, χωρίς να αποκαλύψει αν πρόκειται για εμβόλια της Moderna ή της Pfizer, τα οποία έχουν πάρει επείγουσα έγκριση από τις υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ είχε αναφέρει τον Απρίλιο του 2021 έναν μικρό αριθμό περιστατικών με φλεγμονές στην καρδιά σε ανθρώπους ηλικίας ως και 30 ετών που είχαν κάνει το εμβόλιο της Pfizer.

Δεν κατέληξε, ωστόσο, σε κάποιο συμπέρασμα, ενώ η Pfizer υποστήριξε ότι τα περιστατικά δεν ήταν περισσότερα από αυτά που έτσι κι αλλιώς παρατηρούνται στον γενικό πληθυσμό και ότι δεν έχει αποδειχτεί σύνδεσή τους με τα εμβόλια.

Ούτε το CDC είδε κάποια σύνδεση μεταξύ των εμβολίων και των περιστατικών μυοκαρδίτιδας μετά από μελέτες που έκανε στα τέλη Απριλίου.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, εξάλλου, οι ΗΠΑ επέκτειναν την έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech και για παιδιά ηλικίας 12 ως 15 ετών.

Στην πραγματικότητα, οι πιθανότητες να πάθει κάποιος κάτι πολύ σοβαρό, όπως θρόμβωση ή μυοκαρδίτιδα από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, είναι απειροελάχιστες.

Για τον άνθρωπο που θα το πάθει, όμως, είναι 100%. Αυτή είναι η απανθρωπιά της στατιστικής, όπως έχει πει και ο καθηγητής Ιωαννίδης.

Επίσης, στους νέους ανθρώπους κάτω των 30-35 ετών η θνητότητα από τον κορωνοϊό είναι 0,01%. Και αν υπολογίσουμε ότι η πιθανότητα να κολλήσουν είναι 10% με 20% (με βάση το εκτιμώμενο ποσοστό των πραγματικών κρουσμάτων στην Ελλάδα), τότε η συνδυαστική πιθανότητα θανάτου είναι 0,001% – 0,002%. Αν συμπεριλάβουμε στην εξίσωση και το γεγονός ότι καλοκαιριάζει και η μεταδοτικότητα μειώνεται περίπου στο μισό (στην Ινδία από 430 χιλιάδες τη μέρα στα μέσα Απρίλη τα κρούσματα έπεσαν στις 195 χιλιάδες σήμερα τέλη Μάη), τότε η πιθανότητα μειώνεται μεταξύ 0,0005% – 0,001%.

Από την άλλη, είναι αδόκιμη η σύγκριση των θυμάτων του κορωνοϊού με αυτούς των εμβολίων.

Αυτό έλειπε, η (προληπτική) θεραπεία να ήταν χειρότερη από την ασθένεια.

Αδόκιμη είναι και η σύγκριση φαρμάκων που παίρνουν αναγκαστικά άνθρωποι για να θεραπευτούν από ασθένειες και τα οποία μπορεί επίσης να προκαλέσουν παρενέργειες, με τα εμβόλια που χορηγούνται σε υγιείς.

Ασυγκράτητος μοιάζει, εξάλλου, ο Stephane Bancel, ο ισχυρός άνδρας της Moderna, που προϊδεάζει για μία τρίτη δόση του εμβολίου στο τέλος του καλοκαιριού για όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, όπως αναφέρει η Le Monde.

Ο Bancel που μπήκε στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων χάρη στα κέρδη από τα εμβόλια, θεωρεί ότι περισσότερο ανάγκη από μία ακόμα δόση της Moderna, που προσφέρει ανοσία για 1 με 3 έτη, έχουν οι φιλοξενούμενοι των γηροκομείων· ο Γάλλος νομπελίστας Luc Montagnier. που ανακάλυψε τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS, ανέφερε, πάντως, ότι έχουν αυξηθεί οι θάνατοι σε γηροκομεία της Γαλλίας, μετά τους εμβολιασμούς.

Το αφεντικό της Moderna εξηγεί, ωστόσο, ότι η τρίτη δόση του εμβολίου είναι απαραίτητη, επειδή οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού αυξάνουν το επίπεδο της απειλής.

Ο Stephane Βancel ανέφερε ότι ο επόμενος στόχος είναι να πάρει το εμβόλιο της Moderna έγκριση και για να χορηγείται σε εφήβους 12 ως 17 ετών.

Μέχρι στιγμής, μόνο το εμβόλιο της Pfizer έχει πάρει έγκριση για ηλικίες 16 ως 18 ετών στην Ευρώπη και για ηλικίες 12 ως 16 στις ΗΠΑ και ο Bancel θέλει να ακολουθήσει και η Moderna πριν το τέλος του Αυγούστου, διότι “αν δεν κάνουμε μαζικούς εμβολιασμούς, θα ρισκάρουμε ένα τέταρτο κύμα κορωνοϊού”.

Μάλιστα, θεωρεί ότι η Moderna μπορεί να παρασκευάσει 3 δισ. δόσεις ανά έτος και μαζί με τα 4 δισ. δόσεων της Pfizer να εμβολιαστεί ολόκληρος ο πλανήτης. Και τα ζώα της ξηράς και του ουρανού και τα ψάρια στο σκούρο μπλε του βυθού.

Σαν τα κεφαλόπουλα, τις καλόγριες και τις γόπες που φωτογράφισα, μεταξύ άλλων, τη Δευτέρα 24/5 στα κρυστάλλινα νερά και με νοτιά.


Και δεν έχει και τσούχτρες πια. Μόνο ένα μισοδιαλυμένο κτενοφόρο είχε έρθει με τα ρεύματα από τα ανοιχτά.

Mε τον ασθενή νοτιά, εξάλλου, η Δευτέρα ήταν πραγματικά μία πολύ ζεστή μέρα.

Και η είδηση της ημέρας ήταν το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι τρεις ερευνητές από το ινστιτούτο ιολογίας της Ουχάν με συμπτώματα παρόμοια με αυτά του κορωνοϊού ζήτησαν τον Νοέμβριο του 2019 ιατρική βοήθεια.

Η WSJ επικαλείται απόρρητη έκθεση της αμερικάνικης κυβέρνησης, αν και ο Λευκός Οίκος δεν επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ, που ουσιαστικά λέει ότι ο ιός Sars Cov 2 διέρρευσε από το εργαστήριο ιολογίας της Ουχάν στην Κίνα.

Και μία ομάδα 15 επιστημόνων είχε ζητήσει πριν από δέκα περίπου μέρες να ερευνηθεί περισσότερο το ενδεχόμενο να ξέφυγε ο κορωνοϊός από εργαστήριο και το ίδιο έκανε και ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων στις ΗΠΑ Anthony Fauci, δηλώνοντας ότι δεν έχει πειστεί πως ο ιός πέρασε από κάποιο ζώο στον άνθρωπο.

Και δεν έχει πειστεί, διότι αυτό δεν έχει αποδειχτεί. Παραμένει φυσικά μία εκδοχή, αλλά στο τραπέζι είναι και το ενδεχόμενο διαρροής του ιού από το εργαστήριο, κάτι που όποιος έλεγε πέρσι τον κατηγορούσαν για συνωμοσιολόγο, αλλά το εξετάζουν όλο και περισσότεροι επιστήμονες πια. Επιστήμονες όχι από αυτούς που βγαίνουν κάθε μέρα στα κανάλια και τα συστημικά σάιτ φυσικά.

Επιστήμονες που έκλεισαν ελαφρά τη καρδία τον κόσμο μέσα σε κλειστούς χώρους, με απαγορεύσεις κυκλοφορίας ακόμα και από τις 6μ.μ., όταν νέα έρευνα που δημοσίευσαν οι New York Times έδειξε ότι η μετάδοση του κορωνοϊού σε εξωτερικούς χώρους κυμαίνεται μεταξύ 0,1% και 1% .

Μάλιστα, μεταξύ 10.926 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα 95 που θεωρείται ότι προήλθαν από μετάδοση σε εξωτερικό χώρο, ήταν όλα σε εργοτάξιο στη Σιγκαπούρη, κάτι που σημαίνει ότι αυτή μπορεί να έγινε και σε εσωτερικούς χώρους του, άλλωστε, κοιμούνται σε κοιτώνες εκεί οι εργαζόμενοι όλοι μαζί.

Δυστυχώς, ο κόσμος πιστεύει πολύ εύκολα και ψηφίζει ακόμα ευκολότερα αυτούς που βλέπει στην τηλεόραση και στα συστημικά σάιτ, ενώ η αμφισβήτηση και η αναζήτηση είναι που οδηγούν στην αλήθεια.

Κι εγώ το έχω κάνει, καθώς σε παλιότερες εκλογές έβαζα σταυρούς σε ανθρώπους, μόνο και μόνο, επειδή τους γνώριζα φατσικά, χωρίς στην πραγματικότητα να ξέρω τις ιδέες και τις πράξεις τους.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, το καλοκαίρι ήρθε και πλησιάζει η στιγμή που οι άνθρωποι θα πετάξουν και τις μάσκες. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.