Τα ανοιχτά μυαλά

Γεια σου πιτσιρίκο μου, γεια και σε όλα τα παιδιά του blog!
Θα ήθελα αυτή τη φορά να μιλήσω λίγο για το κείμενο των 160 ομοφοβικών αντρών.Η περίφημη ομάδα αποτελείται από ακαδημαϊκούς, νομικούς, πρώην υπουργούς, καραβανάδες κτλ.

«Η κοινωνική αποδοχή ομοφύλων προτιμήσεων είναι δεδομένη «εν ελευθερία βουλήσεως» του ατόμου και όχι θέμα πολιτικής ή διαπαιδαγώγησης» ξεκαθαρίζουν επί της αρχής οι συνυπογράφοντες το κείμενο, οι οποίοι, ωστόσο, διερωτώνται αναφορικά με το ποιες θα είναι οι «επιπτώσεις στην οικογένεια και στην κοινωνία από την εφαρμογή πολιτικών του είδους αυτού;».

Πραγματικά είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος ότι κάτι τέτοιο θα έχει επιπτώσεις στην οικογένεια κ έπειτα στην κοινωνία; Να φοβάσαι ότι θ’ αυξηθεί η υπογεννητικότητα;

Ναι, βέβαια, γιατί παλιά οι ομοφυλόφιλοι επειδή η κοινωνία ήταν ακόμα πιο ομοφοβική, αναγκάζονταν να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά, ώστε να μην τους χαρακτηρίσει κάπως η κοινωνία.

Αυτό πρέπει να είναι τελικά, αυτοί που κρυβόντουσαν και τώρα φανερώθηκαν. Χεχεχε! Δεν φταίνε δηλαδή οι μηδαμινές παροχές, επιδόματα, σχολεία, παιδικές χαρές και οι μισθοί της πείνας. Φταίει τελικά το να’σαι gay friendly.

Άσε που και οι μισοί straight καλύτερα να μην κάνανε παιδιά γιατί το να μεγαλώσεις σωστά ένα παιδί χρειάζεται έχει πολλες απαιτήσεις και δεν είναι θέμα φύλου ή σεξουαλικότητας.

Από το να καταλήξει σ’ ένα ορφανοτροφείο το παιδί, πιστεύω ότι καλύτερο είναι να πάει σε ένα υγιές ομόφυλο ζευγάρι.

Με τα λεγόμενα των 160 δεν χρειάζεται στο σχολείο η σεξoυαλική διαπαιδαγώγηση όταν είναι μικρά τα παιδιά. Όχι! Θα τους το μαθαίνουμε στην Τρίτη Λυκείου, όπου το μάθημα θα μπορεί να γίνεται και διαδραστικό. Χεχεχε!

Ποιος ο λόγος; Ή έναν επαγγελματικό προσανατολισμό, ρε παιδί μου. Που τα καημένα φτάνουν προς το τέλος και δεν ξέρουν τι να κάνουν, αν δεν υπάρχουν κατάλληλοι γονείς/περιβάλλον.

Να σου πω την αλήθεια, πιτσιρίκο, με τον επαγγελματικό προσανατολισμό σε συνδυασμό με την σεξoυαλική διαπαιδαγώγηση, θα μπορούμε να βγάζουμε κι άλλο επάγγελμα εκτός του σερβιτόρου!

Λόγος για τα θρησκευτικά, τίποτα, αυτά χρειάζονται! Γι’ αυτό και είναι όλοι τόσο καλοί άνθρωποι! Αυτά είναι ιερά και όσια αλλά όχι η διαφορετικότητα των ανθρώπων.

Ο ύστατος σκοπός είναι να μην αλλοιωθεί το πνεύμα μας.Για εμάς νοιάζονται και αυτοί. Εν τω μεταξύ, ο κωλοτούμπας ο Τσίπρας φταίει γιατί και οι 160 είχαν ψηφίσει να φύγουμε από Ευρώπη γιατί οι απόψεις και οι πολιτισμοί μας δεν συνάδουν. Άσε που φοβούνται μην μας πουστέψουν ολους! Χεχεχε! Αφού μας πηδάνε απ’ την αρχή…

Προσωπικά, δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να σ’ ενοχλεί η σεξoυαλική διαφορετικότητα ενός άλλου ανθρώπου. Πώς μπορείς να μισείς και κατ’ επέκταση να φοβάσαι την ομοφυλοφιλία.

Πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει. Οι αρχαίοι ήταν πιο ανοιχτόμυαλοι. Η φύση το ξέρει. Είναι νορμάλ. Δεν είναι ένα λάθος της φύσης.Δεν πρόκειται κάποιος να γίνει επειδή είναι της μόδας, ή επειδή θα του μιλήσουμε από μικρή ηλικία για ανθρώπους που τους αρέσει το ίδιο φύλο και ό,τι συνεπάγεται.

Για πολλά πράγματα τους μιλάμε σε μικρή ηλικία πχ για ληστές, φονιάδες και αλλά παρόμοια γιατί επί της ουσίας είναι αναπόφευκτο να μην εξηγήσεις.Ε δεν έχουν γίνει όλοι κακοποιοί.

Καταλαβαίνω επίσης ότι βγάζει γέλιο ο πoύστης, η λεσβία, το τραβέλι κτλ. Κακία να μην βγάζει. Πόσα ανέκδοτα και ταινίες έχουν βασιστεί στη διαφορετικότητα του άλλου. Είναι και η ανωτερότητα που νιώθεις όταν είσαι straight.

Ξεκάθαρα, το κακό ξεκινάει πάντα μέσα από το σπίτι. Από εκεί παίρνεις τα μηνύματα που σ’ οδηγούν στις ομοφοβικές συμπεριφορές και όχι μόνο. Βέβαια, μην ξεχνάμε από την εξίσωση την εκκλησία/θρησκεία που παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σ’ αυτό.

Τέλος πάντων, και έτσι να έχεις μεγαλώσει, έρχεται η στιγμή της απελευθέρωσης των στερεοτύπων και της βαθιάς σκέψης όπου αρχίζεις ν’ αναθεωρείς. Αν είσαι φυσιολογικός άνθρωπος που εξελίσσεται.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η ατέρμονη ανάγκη για την στασιμότητα του μυαλού. Είναι άξιο προσοχής πώς γίνεται κάποιος μετά σίγουρα από την πλύση εγκεφάλου που έχει υποστεί στην παιδική του ηλικία να μην μπορεί εν τέλει να τα δει πιο καθαρά. Σίγουρα μπορεί να μας βοηθήσει ο Βασίλης σ’ αυτό. Πώς δηλαδή οι άνθρωποι, παρ’ όλο που μαθαίνουμε την αλήθεια, συνεχίζουμε να πιστεύουμε και να πορευόμαστε με το ψέμα.

Στην Ελλάδα βρίσκω ότι είμαστε πολύ πίσω δυστυχώς. Οι απόψεις και τα πιστεύω των ανθρώπων έχουν αλλοτριωθεί. Υπάρχει φόβος, ο φόβος γίνεται μίσος.Όλοι στις οθόνες του κινητού -στην καλύτερη, γιατί υπάρχει και η τηλεόραση- περνώντας τον πολύτιμο χρόνο τους διαβάζοντας, μαθαίνοντας και διασκεδάζοντας μ’ ό,τι τους επιβάλλεται αλλά και πάλι δεν τρέχει κάστανο.

Δυστυχώς, η πλειοψηφία έχει χαζέψει και δεν μπορεί να δει τα πράγματα όπως είναι αλλά όπως θέλει η ελίτ η οποία είναι αλάνθαστη στο πλασάρισμά της.

Το καλοκαίρι είχα κι εγώ τις απογοητεύσεις μου από τον δικό μου περίγυρο. Στεναχωρήθηκα και απόρησα αλλά στο τέλος, τι να κάνουμε, όπως στρώνεις κοιμάσαι.

Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο πολύ δεν την παλεύω να κάνω συζητήσεις. Φέτος είπα ν’ ασχοληθώ λίγο παρά πάνω με τον κόσμο. Ε, δεν κράτησε πολύ!Χεχεχε!

Ένα τελευταίο είναι η ανωτερότητα των Ελλήνων. Η Αρία φυλή!Το βρίσκω πολύ διασκεδαστικό.

Νιώθω ότι αρχίζω και κουράζω, πιτσιρίκο -αν όχι ήδη-, οπότε κάπου εδώ πρέπει να πω σ’ όλους ότι μ’ έχετε βοηθήσει κι εμένα πολύ με τα πολύ ωραία κείμενα και τα podcast! Είμαι ο Γιάννης και είμαι καλά! Χεχεχε!

Φιλιά πολλά από Γαλλία μεριά κι αγάπη μόνο!

Γιάννης

(Αγαπητέ Γιάννη, παρατήρησα στο podcast με την Φωτεινή πως είναι, κυρίως, άνδρες αυτοί που έχουν θέμα με το να έχουν τα ομόφυλα ζευγάρια τα ίδια δικαιώματα με τα ετερόφυλα ζευγάρια· αν και ο γάμος είναι ένας παρωχημένος θεσμός, ανεξάρτητα από το φύλο των ζευγαριών. Όπως έχω παρατηρήσει πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια πως είναι οι άνδρες που σκοτώνουν. Οπότε, πρέπει να ψαχτούμε λίγο. Κατά τ’ άλλα, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο ιός είναι η ηλιθιότητα. Και όσο συζητάμε για τους ηλίθιους και τις ηλιθιότητές τους, τόσο μεγαλώνει το ενδεχόμενο να γίνουμε ηλίθιοι. Συζητήσεις μπορούμε να κάνουμε μόνο με ανθρώπους με τους οποίους μιλάμε την ίδια γλώσσα και καταλαβαίνουμε -και αυτοί και εμείς- τη σημασία των λέξεων. Δύσκολα πράγματα αυτά σήμερα. Όσο για την Ελλάδα, είναι ένα θλιβερό προτεκτοράτο, με το ανάλογο ανθρώπινο δυναμικό. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.