H κυβέρνηση του Μεξικού δέχεται πιέσεις από δικαστές για να εμβολιάσει όλα τα παιδιά
Το Μεξικό παρέλαβε σχεδόν 6 εκ. δόσεις του AstraZeneca, Πιτσιρίκο, καθώς η κυβέρνηση της λατινοαμερικάνικης χώρας δέχεται πιέσεις για να επιταχύνει τους εμβολιασμούς, ακόμα και των παιδιών, όπως μεταδίδει το Reuters.
H αποστολή των 5.993.700 δόσεων, για την ακρίβεια, ακολούθησε μία άλλη 6,5 εκ. δόσεων του εμβολίου Sputnik 5, κι ενώ στο Μεξικό είναι πλήρως εμβολιασμένο το 43% του πληθυσμού, δηλαδή, 56 εκ. άνθρωποι.
Η μεξικάνικη κυβέρνηση δεν προσανατολίζεται, πάντως, προς το παρόν να εμβολιάσει και τα παιδιά, με εξαίρεση 1 εκ. ηλικίας 12 ως 17 ετών με προβλήματα υγείας.
Ωστόσο, μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν αυτή την εβδομάδα ότι δικαστήριο έδωσε εντολή να εμβολιαστούν περισσότερα παιδιά ηλικίας 12 – 17 ετών, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες.
Από πότε οι δικαστές έγιναν γιατροί;
Από τότε που και οι γιατροί έγιναν αστυνομικοί.
Φτάνοντας στο σημείο να ζητούν πιστοποιητικά εμβολιασμού σε ταβέρνες.
Παρεμπιπτόντως, τι έχουν να πουν οι “ειδικοί” για την Ινδία που με ούτε το 1/3 του πληθυσμού της πλήρως εμβολιασμένο, έχει πλέον τα λιγότερα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού εδώ και 247 μέρες, όπως μεταδίδει το Reuters.
Επίσης, για 23η συνεχόμενη μέρα τα ημερήσια κρούσματα (12.830) παρέμειναν κάτω από τις 20 χιλιάδες, ενώ εδώ και 126 μέρες δεν έχουν υπερβεί ούτε τις 50 χιλιάδες, όταν στο πικ της πανδημίας ξεπερνούσαν και τις 450 χιλιάδες.
Tα ενεργά κρούσματα στην Ινδία αντιστοιχούν επίσης στο 0,46% όσων έχουν εντοπιστεί από την αρχή της πανδημίας, με το συγκεκριμένο ποσοστό να είναι το χαμηλότερο από τον Μάρτιο του 2020.
Και όλα αυτά έχουν επιτευχθεί πιθανότατα κυρίως χάρη στη φυσική ανοσία, από τη στιγμή που πλήρως εμβολιασμένο είναι ούτε το 1/3 του ινδικού πληθυσμού.
Επίσης, η φυσική ανοσία επιτεύχθηκε χωρίς αναλογικά μεγάλο ανθρώπινο κόστος για το οποίο προσπαθούσαν να μας πείσουν “δημοσιογράφοι”, “ειδικοί” και απατεώνες πολιτικοί, καθώς στην Ινδία έχει αναρρώσει από την Covid 19 τo 98,20% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (επί των πραγματικών κρουσμάτων το ποσοστό θα είναι, δηλαδή, πολύ μεγαλύτερο, ενώ οι περισσότεροι από όσους νοσούν τώρα, θα αναρρώσουν επίσης).
Αλλά από τους πολιτικούς απατεώνες, να περάσουμε στον πολιτικό της καρδιάς μας, Boris Johnson, καθώς πέρα από την πίστη του για ανατροπή της κατάστασης, παρά το γεγονός ότι η ανθρωπότητα χάνει με 5-1 στο ημίχρονο από την κλιματική αλλαγή, έκανε και μία παρομοίωση του σήμερα με την άνοδο και την πτώση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, όπως αναφέρει το Skynews.
Μετά την παρακμή της Ρώμης, σημειώθηκε ένα άνευ προηγουμένου πισωγύρισμα, ο κόσμος σταμάτησε ακόμα και να γράφει, να σχεδιάζει, να χτίζει και να διαβάζει, ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι και τώρα είναι στο χέρι μας αν ο πολιτισμός μας θα πάει πίσω ή μπροστά και προειδοποιώντας ότι οι μελλοντικές γενιές μπορεί να έχουν να αντιμετωπίσουν ελλείψεις τροφίμων και νερού και ακόμα περισσότερες συγκρούσεις και μαζικές μεταναστεύσεις πληθυσμών.
O Johsnon πίεσε επίσης την Κίνα να αρχίσει τη μείωση των εκπομπών ρύπων από το 2025 και όχι το 2030, με την προοπτική να τις μηδενίσει το 2050 και όχι το 2060, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Βρετανία που η εξάρτηση της από τον άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να καλυφθεί η εγχώρια ζήτηση μειώθηκε σταδιακά από το 80% στο 1% (το 2008 ήταν ακόμα στο 40%).
Περισσότερα περιμένει ο Βρετανός πρωθυπουργός και από την Ινδία, που έχει κάνει κάποια βήματα, στρεφόμενη προς την ηλιακή ενέργεια.
Σε κάθε περίπτωση, αγαπάμε Boris Johnson. Όχι για τις πολιτικές του θέσεις, αλλά επειδή πριν μερικά χρόνια στο Μπίαριτζ της Γαλλίας, όπου γινόταν μία άλλη σύνοδος, έφυγε από το ξενοδοχείο και πήγε για μπάνιο, φτάνοντας, μάλιστα, μέχρι έναν μεγάλο βράχο, καταμεσής της θάλασσας.
Και αποδεικνύοντας ότι είναι ένας από εμάς.
Aπό τον Boris Johnson περιμένουμε τώρα να ρίξει μία βουτιά και στη Γλασκώβη.
Boris, μπορείς και στο ποτάμι της Γλασκώβης να μπεις.
Μιας και ο λόγος για ποτάμι, ήρθαν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά τα – ποταμίσια στην πραγματικότητα – χελιδόνια της θάλασσας, το μικρόσωμο είδος γλάρου που γι αυτό το λένε και ποταμογλάρονο και ξεχειμωνιάζει στα μέρη μας.

Κακό σημάδι, αν και μάλλον τη γλιτώνουμε μετά το καλοκαιρινό πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη την ψυχρή εισβολή.
Αυτό μας έλειπε, να δούμε και χιόνια με την κλιματική αλλαγή στα μέσα Νοέμβρη στην Αττική.
Προτιμώ να βλέπω σάλπες, σαργούς και μελανούρια στη βραχώδη του Φαλήρου ακτή.

Βαγγέλης Σπανός
(Αγαπητέ φίλε, όσο οι πολίτες περιμένουν τις λύσεις από πολιτικούς-μαριονέτες, τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα για αυτούς και το περιβάλλον. Καλές βουτιές. Την αγάπη μου.)
Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου
Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

