Ο κορωνοϊός δεν τραβάει και οι ειδικοί προειδοποιούν τώρα για τη γρίπη, που μέχρι πέρσι αποκαλούσαν “γριπούλα”
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν, Πιτσιρίκο, οι υπουργοί Άμυνας Ρωσίας και ΗΠΑ για την Ουκρανία, κι ενώ οι μάχες μαίνονται στη Χερσώνα, όπως επισημαίνει ο Guardian.
Αν και λίγα έγιναν γνωστά για το περιεχόμενο της συνομιλίας του Shergei Soigu με τον Lloyd Austin, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι συζητήθηκαν κορυφαία θέματα διεθνούς ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης και της κατάστασης στην Ουκρανία.
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε μόνο ότι η πρωτοβουλία για τη συνομιλία των δύο υπουργών ήταν του Austin, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.
“Ο υπουργός Austin επισήμανε τη σημασία να διατηρήσουμε ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας, ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία” ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος των αμερικάνικων ενόπλων δυνάμεων.
Ο Ρώσος διπλωμάτης Konstantin Gavrilov δήλωσε από τη Βιέννη στο πρακτορείο Tass ότι “πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει κάποιο ατύχημα, εξαιτίας πιθανής παρανόησης, οπότε αυτές οι επαφές έχουν μεγάλη σημασία, όπως και ότι οι Αμερικάνοι τις επιδίωξαν”.
O Gavrilov ανέφερε ότι, μετά και από την τηλεφωνική επικοινωνία, η Μόσχα περιμένει διευκρινίσεις, σχετικά με τις ασκήσεις πυρηνικής αποτροπής, που κάνει το ΝΑΤΟ.
Εκπρόσωπος του Πενταγώνου έκανε λόγο για μία καλή ευκαιρία, έτσι ώστε οι δύο πλευρές να συνομιλήσουν, χωρίς να αποκαλύψει, ωστόσο, αν προγραμματίστηκαν και νέες τηλεφωνικές επικοινωνίες.
Ήταν μόλις η δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι υπουργοί Ρωσίας και ΗΠΑ από τον Φεβρουάριο του 2022, όταν και έγινε η εισβολή στην Ουκρανία.
Τον Μάιο ο Austin είχε ζητήσει από τη Ρωσία να προχωρήσει άμεσα σε κατάπαυση του πυρός.
Ήταν τότε που οι ρώσικες δυνάμεις αποχωρούσαν από το Κίεβο, αλλά κέρδιζαν έδαφος σε Ντονμπάς και Χάρκοβο, εδραιώνοντας παράλληλα τη θέση τους στο νότο, όπου εξαπολύει πλέον αντεπίθεση ο ουκρανικός στρατός.
Οι δυνάμεις του Κιέβου, βοηθούμενες από τους δυτικούς με τη συνεχή αποστολή όπλων, έχουν καταφέρει έκτοτε να προωθηθούν πέρα από τη δυτική όχθη του Δνείπερου ποταμού, προς τη Χερσώνα, την πρώτη μεγάλη πόλη που πήραν οι Ρώσοι και πιθανή ανακατάληψή της θα είναι σημαντική για τους Ουκρανούς.
Να μείνουμε, όμως, στις ΗΠΑ, καθώς μία 14χρονη στη Φλόριντα έκλεψε 13,5 χιλ. δολ. από τη γιαγιά της και μοίρασε το ποσό σε συμμαθήτριές της, όπως αναφέρει το Skynews.
Η έφηβη συνελήφθη από την αστυνομία, όταν έγινε γνωστό ότι στο σχολείο της κυκλοφορούσαν συμμαθήτριές της με εκατοντάδες δολάρια.
Στην τσάντα της 14χρονης οι αστυνομικοί βρήκαν περίπου 2.500 δολάρια και εκείνη αρχικά τους είπε ότι της τα έδωσε ένας πρώην μαθητής.
Τελικά, αποκαλύφθηκε ότι τα είχε πάρει από τις οικονομίες της γιαγιάς της και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κλοπή.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανακτήσουν 700 δολάρια από συμμαθήτριές της, συν τις 2.500 δολάρια που βρέθηκαν στην κατοχή της 14χρονης.
Μπράβο στους αστυνομικούς, το έκαναν το καθήκον τους, συλλαμβάνοντας την επικίνδυνη εγκληματία.
Να περάσουμε, όμως, τώρα και στην αστυνομία της υγείας, που έχουν βάλει να μας υποχρεώνει σε lockdown και εμβολιασμούς εδώ και δύο χρόνια, αλλά οι μέρες δόξας της τελειώνουν.
Μαζί με την πανδημία που πνέει τα λοίσθια, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία που έρχονται από την Κίνα, όπου οι 8 στους 10 που έχουν κορωνοϊό στην Κίνα είναι ασυμπτωματικοί και δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος τις τελευταίες μέρες.
Σύμφωνα με το Reuters, καθημερινά καταγράφονται περίπου 1.000 κρούσματα στην ασιατική χώρα, αλλά σχεδόν 800 από όσους βγαίνουν θετικοί δεν έχουν κανένα σύμπτωμα.
Στις δύο μεγαλουπόλεις, Πεκίνο και Σαγκάη, τα κρούσματα που εντοπίζονται είναι καμιά δεκαριά ημερησίως, κάτι που αποδεικνύει ότι συνεχίζεται η κατάρρευση του κορωνοϊού στην Κίνα.
Μαζί θα καταρρεύσουν και οι πωλήσεις εμβολίων της Pfizer -καθώς ελάχιστοι θα κάνουν εμβόλιο για έναν ιό που δεν προκαλεί νόσο σε 8 στους 10- και για αυτό έσπευσε να τετραπλασιάσει την τιμή τους, συνειδητοποιώντας ότι οι παραγγελίες θα μειωθούν δραματικά.
Σύντομα θα φτάσει και η ώρα που τα εμβόλια για τον κορωνοϊό θα γίνονται -όπως και αυτά της γρίπης- με συνταγή γιατρού στα φαρμακεία και δεν θα ασχολείται πια καθόλου η συντριπτική πλειοψηφία.
Αλλά και στους ειδικούς που εξακολουθούν να βγαίνουν στα κανάλια προειδοποιώντας για νέες μεταλλάξεις -και παραλείποντας, βέβαια, να πουν ότι κάθε νέα μετάλλαξη κάνει τον ιό ακόμα πιο αδύναμο- σχεδόν κανένας δεν δίνει πια σημασία.
Κάτι που συνιστά την απόλυτη κατάντια για έναν επιστήμονα.
Βέβαια, αν είναι όλοι αυτοί που μας κάνουν κήρυγμα σχεδόν τρία χρόνια τώρα επιστήμονες, εγώ είμαι ο Κουστώ.

Τι, τσάμπα τραβάω υποβρύχιες φωτογραφίες και βίντεο τόσο καιρό.
Προς επίρρωση, εξάλλου, του ότι ο κορωνοϊός δεν τραβάει, είναι ότι οι ειδικοί προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τώρα τον κόσμο με τη γρίπη. Τη γριπούλα, όπως την αποκαλούσαν μέχρι πρότινος οι ίδιοι.
Το θέμα είναι πώς μπορεί να πάρει κανείς στα σοβαρά ανθρώπους που πέρσι και πρόπερσι έκαναν λόγο για “γριπούλα” και φέτος λένε για τη φοβερή και τρομερή γρίπη.
Τα κρούσματα κορωνοϊού μειώνονται, λοιπόν, στη Βρετανία, αλλά αυξάνονται αυτά της γρίπης, όπως παρατηρεί το Skynews.
Συγκεκριμένα, τα κρούσματα κορωνοϊού μειώθηκαν από 13,9 σε 11 ανά 100 χιλιάδες κατοίκους την τελευταία εβδομάδα.
Αυτό μπορεί να είναι ένα πρώτο σημάδι ότι η Covid 19 υποχωρεί, αλλά την ίδια στιγμή η θετικότητα στη γρίπη αυξήθηκε από 3,3% σε 4,1% μέσα σε μία εβδομάδα.
Μάλιστα, τα κρούσματα της γρίπης σε παιδιά ηλικίας 5 ως 14 ετών αυξήθηκαν από 4% σε 11% σε μία εβδομάδα.
Επίσης, νοσηλεύονται πλέον 2,79 παιδιά κάτω των 5 ετών ανά 100 χιλιάδες και 0,32 εξ αυτών χρειάζονται και εντατική θεραπεία, διπλάσια σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.
Οι ειδικοί συνιστούν εμβολιασμό για τη γρίπη, καθώς μόνο το 12,1% των δίχρονων και το 12,8% των τρίχρονων τον έχουν ολοκληρώσει, αλλά και για τον κορωνοϊό.
Και για την ευλογιά των πιθήκων, γιατί ποτέ δεν ξέρεις, να συμπληρώσω εγώ.
Ένα εμβόλιο τη μέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα.
Πέρα από την πλάκα, ούτε ο κορωνοϊός, ούτε η γρίπη έχουν καμία ιδιαίτερη διασπορά στην Ελλάδα για την ώρα.
You feel it in the air.
Ο ήλιος λάμπει, ένας καθαρός αέρας φυσάει και σε σχέση με πέρσι και πρόπερσι που όντως πολύς κόσμος ήταν άρρωστος τέτοια εποχή, προς το παρόν οι ιώσεις είναι στις φαντασιώσεις των “ειδικών” και στην πραγματικότητα σε αποδρομή.
Και για του λόγου το αληθές, πλημμύρισε από κόσμο πάλι την Κυριακή 23/10 η βραχώδης ακτή.
Ανάμεσα στους πολλούς που βούτηξαν ήταν κι ένας παππούς.
Μπήκε με το μπαστουνάκι του μέσα στο νερό και το έδεσε στον βράχο, απ΄όπου ρίχνω βουτιές με το κεφάλι. Μετά κολύμπησε μακριά.
Αφού είναι κι αυτό ένα από της θάλασσας τα καλά.
Ότι μπορούν να κινηθούν αυτόνομα, όχι απλά άνθρωποι με μπαστουνάκι, αλλά και με αναπηρία, μέσα στη μεγάλη της αγκαλιά.

Και όταν κολυμπάς, όλα τα κακά, έστω και για λίγο, τα ξεχνάς.
Βαγγέλης Σπανός
(Αγαπητέ φίλε, καλό είναι να επικοινωνούν οι άνθρωποι, και ιδιαίτερα οι υπουργοί Άμυνας ΗΠΑ και Ρωσίας, αφού, ας μην κρυβόμαστε, αυτές οι δυο χώρες είναι, εδώ και οκτώ μήνες, σε πόλεμο στο έδαφος της Ουκρανίας. Οκτώ μήνες συμπληρώνονται σήμερα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και καλό θα ήταν Ρωσία και ΗΠΑ να αποφασίσουν να λήξουν αυτό τον πόλεμο, γιατί είναι πυρηνικές δυνάμεις και μπορεί να έχουμε κάνα … ατύχημα. Καλές βουτιές στη μάνα θάλασσα. Την αγάπη μου.)
Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου
Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

