Σωκράτης (ο φίλος της σοφίας) – Μερόπη Βλάχου

Γεια σου, πιτσιρίκο! Μόλις εκδόθηκε το έκτο μου βιβλίο, “Σωκράτης, ο φίλος της σοφίας”, πολύχρωμο, σε μορφή κόμικ. Έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για μένα, γιατί το χρωστούσα στην αγαπημένη μου φιλόλογο του καιρού εκείνου, τη Βούλα Χατζή.

Αυτή μου σύστησε τον Σωκράτη, τον δικό μου Σωκράτη, αφού κανείς δεν ξέρει ποιος ήταν πραγματικά ο Σωκράτης, μιας και δεν έγραψε τίποτα. Ήμουν 14 χρονών, μαθήτρια στο 11ο Γυμνάσιο Συκεών. Την ευγνωμονώ και της το αφιερώνω.

Είναι ένας Σωκράτης που τον έχει ανάγκη η ψυχή μου.

Ένας Σωκράτης για μικρούς και μεγάλους.

Μια πρώτη συνάντηση μαζί του, όπου φαντάζεται ο καθένας.

Μια ηθική ανάσα, για όλους τους καιρούς.

Καλά και φωτισμένα Χριστούγεννα σε όλους!

Σ’ ευχαριστώ

Μερόπη

Υ.Γ.1 Πόσο θα ήθελα να έχω τσουγκρίσει ένα ποτηράκι με την παρέα σας στην αγαπημένη μου Θεσσαλονίκη… Την επόμενη φορά που θα ανέβεις, αν είναι μετά από 35 χρόνια, δεν προλαβαίνω!

Υ.Γ.2 Υπάρχουν πολύ καλά -και με παράδοση- ζαχαροπλαστεία “εκτός των τειχών”. Κάποια από τα πασίγνωστα του κέντρου δεν είναι αυτά που ήτανε· το επιχειρηματικό άνοιγμα συνήθως συμβαδίζει με την ποιοτική έκπτωση.

(Αγαπητή φίλη, συγχαρητήρια και καλοτάξιδος ο Σωκράτης. Και πολύ συγκινητικό ότι το αφιερώνετε στην δασκάλα μας. Στους δασκάλους μας χρωστάμε πολλά. Ο Σωκράτης είναι ο αγαπημένος μου από τους μεγάλους Δασκάλους. Και σε αντίθεση με έναν άλλο μεγάλο Δάσκαλο, τον Χριστό, ο Σωκράτης δεν απαιτεί να συμφωνείς μαζί του, ούτε απειλεί να σε στείλει στην Κόλαση, όπως ο Χριστός. Ο Σωκράτης δεν παίρνει προσωπικά την διαφωνία. Πολύ σημαντικό και χρήσιμο αυτό στη ζωή. Θα έρθω ξανά στην Θεσσαλονίκη, γιατί περάσαμε πολύ όμορφα. Μη νομίζετε πως έφαγα όλα αυτά τα γλυκά που γράφω στο κείμενο. Πλάκα έκανα. Προφιτερόλ έφαγα μόνο. Κι αυτό, από ένα μαγαζί που υπάρχει και στην Αθήνα. Αλλά στην Θεσσαλονίκη ήταν πιο ωραίο! Καλές γιορτές. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.