Φώτα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα

Στη Γαύδο βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανήμερα των Φώτων, επειδή η Γαύδος είναι κοντά στα Χανιά όπου έκανε τις διακοπές του και ήταν ωραία ευκαιρία για μια δωρεάν ημερήσια εκδρομή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε καιρό να πάει στη Γαύδο και να φωτογραφηθεί στη μεγάλη καρέκλα στην Τρυπητή, επειδή εκεί είχε φωτογραφηθεί και ο ανταγωνιστής του από το Happy Traveler, που παίζει να είναι ο μόνος Έλληνας που έχει κάνει περισσότερες διακοπές από τον Μητσοτάκη, αν και τις διακοπές του Μητσοτάκη -και όλου του σογιού του-, τις πληρώνουν οι Έλληνες.

Στην Τρυπητή υποδέχτηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάποιοι ντόπιοι θαυμαστές του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται την Γαύδο μετά από 26 χρόνια -και ο δεύτερος στην Ιστορία του νησιού-, και αυτός είναι ο λόγος που πηγαίνουμε στην Γαύδο: δεν την επισκέπτονται συχνά σκατόφατσες σαν τον Μητσοτάκη και τον Σημίτη, που ήταν ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που πάτησε το πόδι του -το μικρό του πόδι- στο νησί.

Στην επίσκεψη Μητσοτάκη στη Γαύδο υπάρχει και ένας συμβολισμός, αφού η Γαύδος ήταν τόπος εξορίας στο παρελθόν -σήμερα είναι τόπος αυτοεξορίας- και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε να τιμήσει τους εξόριστους συναγωνιστές του, αφού και ο ίδιος ήταν εξόριστος στο μαρτυρικό Παρίσι για έξι χρόνια.

Βέβαια, στην επίσκεψη του Μητσοτάκη στη Γαύδο υπάρχει κι ένας δεύτερος συμβολισμός –τίγκα στους συμβολισμούς η Ελλάδα– γιατί η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνικότητα της Γαύδου, με αφορμή τις έρευνες για την ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων· καλά, και πολλοί Έλληνες έμαθαν πως η Γαύδος υπάρχει και είναι ελληνική, με αφορμή τις έρευνες για το φυσικό αέριο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε από τη Γαύδο -με παραλήπτη τον Ερντογάν- πως “η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για το πώς θα διεκδικήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα”, και, περιέργως, δεν ξέσπασαν ουρανομήκη γέλια σε όλη τη χώρα, γιατί δεν είναι δυνατόν να είσαι ο πρωθυπουργός ενός προτεκτοράτου που έχει φάει στη μάπα μια χρεοκοπία, κάμποσα μνημόνια, είναι υποθηκευμένο και έχει χρέος που πλησιάζει τα 400 δισεκατομμύρια, και να λες πως «η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για το πώς θα διεκδικήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα”.

Ποια κυριαρχικά δικαιώματα, βρε ηλίθιε, έχει ένα προτεκτοράτο; Το προτεκτοράτο ανήκει στους προστάτες του.

Πάντως, μια ακόμα ηλιθιότητα του Μητσοτάκη είναι ότι λέει -τάχα μου με τσαμπουκά- στην Τουρκία πως η Ελλάδα θα διεκδικήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Τα κυριαρχικά σου δικαιώματα δεν τα διεκδικείς, τα επιβάλλεις. Αλλά γλώσσα λανθάνουσα, τ’ αληθή λέγει.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό κάτι γριές -οι άλλοι κάτοικοι της Γαύδου συνέχισαν κανονικά το συμβολικό και ιερό έθιμο του μπάφου, τραγουδώντας το εθνικό άσμα “Μητσοτάκη γ@μιέσαι”- και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους είπε να μην πεθάνουν μέχρι τον Απρίλιο, γιατί θα κάνει εκλογές και πρέπει να τον ψηφίσουν οπωσδήποτε, αφού στις τελευταίες εκλογές του 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 9 ψήφους περισσότερες από τη Νέα Δημοκρατία -53 ψήφοι έναντι 44-, ώστε να φτάσει επιτέλους η αριστεία και στην ακριτική Γαύδο, και να σταματήσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να χέζουν πίσω από τους θάμνους και να σκουπίζονται με τσουκνίδες (σ.σ. Στις εθνικές εκλογές του 2019, η Χρυσή Αυγή πήρε μια ψήφο στη Γαύδο και αυτό σημαίνει πως έχασε τη μισή της εκλογική δύναμη, αφού στις εκλογές του 2015 είχε πάρει δυο ψήφους. Μάλλον ο άλλος χρυσαυγίτης πέθανε, μετανάστευσε, έκανε αποχή ή τον σκότωσε ο δεύτερος χρυσαυγίτης που ήθελε να είναι ο μόνος χρυσαυγίτης στο νησί. Βέβαια, μπορεί ο δεύτερος χρυσαυγίτης το 2019 να ψήφισε Κυριάκο Βελόπουλο, γιατί ήταν καραφλός και με το φάρμακο του Βελόπουλου για την φαλάκρα καράφλιασαν όλοι· και ο Βελόπουλος. Πάντως, η αποχή στη Γαύδο στις εθνικές εκλογές του 2019 ήταν πάνω από 50% αλλά αυτό είναι λογικό, αφού οι εκλογές έγιναν Ιούλιο και δεν λέει να είσαι αραχτός και ξεβράκωτος στον Ποταμό, ο μπάφος να γυρνάει, και εσύ να σηκωθείς ξαφνικά και να περπατήσεις μερικά χιλιόμετρα μέσα στις κοτρώνες και στο λιοπύρι, για να πας να ψηφίσεις ένα βουλευτή που δεν ξέρεις ποιος είναι και δεν πρόκειται να το μάθεις και ποτέ. Εκτός αν έχει λήξει ο μπάφος ή έχεις λαλήσει όπως η Αστέρω.)

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας έμαθε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πατήσει το πόδι του στην Γαύδο, το άντρο των αναρχοάπλυτων συριζαίων -εντάξει, στη Γαύδο υπάρχει και πρόβλημα με το νερό, οπότε είναι όλοι άπλυτοι-, αποφάσισε να κάνει μια κίνηση ματ και να πάει ανήμερα των Φώτων στον Πειραιά, το άντρο των επιστημόνων και των αρίστων.

Καλά, ενόψει εκλογών, ο “άθεος” Αλέξης Τσίπρας, μέχρι και Βουγιουκλάκη στη “Μανταλένα” θα γινόταν και θα βουτούσε να πιάσει τον σταυρό.

Κάποιοι κακοήθεις βιάστηκαν να πουν πως ο Αλέξης Τσίπρας παρευρέθηκε στην τελετή πολύ κοντά στον Βαγγέλη Μαρινάκη -ο οποίος έχει κάποια θεματάκια με την Δικαιοσύνη, αν και είναι ο πρωθυπουργός της χώρας- αλλά δεν έχουν καταλάβει το πανέξυπνο σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει στις εκλογές με κεντρικό σύνθημα Δικαιοσύνη Παντού -το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε την Ελπίδα, τώρα θα φέρει την Δικαιοσύνη-, οπότε ο Αλέξης Τσίπρας, πηγαίνοντας στον Πειραιά, έστειλε ηχηρό μήνυμα στον Βαγγέλη Μαρινάκη πως πλησιάζει η ώρα που θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη.

Γενικά, ο Τσίπρας είναι της άποψης πως τους εφοπλιστές πρέπει να τους έχεις από κοντά, για να ελέγχεις τις παρανομίες τους. Ακόμα και σε κότερο εφοπλιστή αναγκάστηκε να κάνει διακοπές ο Τσίπρας -στην διάρκεια της πρωθυπουργίας του-, για να παρακολουθεί τους εφοπλιστές μην κάνουν τίποτα λαμογιές.

Γενικά, οι Συριζαίοι είναι αδυσώπητοι με τους εφοπλιστές και δεν τους αφήνουν να πάρουν ανάσα.

Έτσι πέρασαν τα Φώτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας.

Και έζησαν όλοι αυτοί καλά, και οι Έλληνες πιο ηλίθιοι. Άντε και του χρόνου.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.