Τι θα γινόταν το 1821, αν υπήρχαν “δικαιώματα” και πολιτική ορθότητα

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να σκεφτούμε πώς θα ήταν η επανάσταση του 1821, αν υπήρχαν εκείνη την εποχή τα “δικαιώματα”, η πολιτική των ταυτοτήτων και η πολιτική ορθότητα.

Κατ΄ αρχάς, θα έπρεπε να υπάρχει ποσόστωση. Δεν είναι δυνατόν οι οπλαρχηγοί να είναι όλοι σχεδόν άνδρες και ο ρόλος των γυναικών να είναι να πλένουν τη φουστανέλα, να ράβουν κάνα τσαρούχι και να μαγειρεύουν για τους κουρασμένους -από τη μάχη- αγωνιστές. Η επανάσταση του 1821 ήταν βαθύτατα μισογυνική.

Επίσης, θα υπήρχαν πολλοί αντιρρησίες συνείδησης που θα αρνούνταν να πάρουν όπλο και να πολεμήσουν τους Τούρκους· άλλος επειδή δεν του το επιτρέπει η θρησκεία του, άλλος επειδή δεν του επιτρέπει η ιδεολογία του, άλλος επειδή θεωρεί πως οι άνθρωποι πρέπει να ζουν όλοι αδελφωμένοι σε έναν κόσμο χωρίς σύνορα και να τρέχουν αγαπημένοι στα λιβάδια με τις παπαρούνες.

Η παιδoφιλία σήμερα δεν είναι κοινωνικά αποδεκτή -εκτός αν είσαι ζάπλουτος, οπότε σου συγχωρούνται όλα- αλλά ξέρουμε πως οι αγωνιστές του 1821 έκαναν πάρτι με ανήλικα, αφού παντρεύονταν μικρά κορίτσια, αλλά αυτό δεν πρέπει να κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στους χριστιανούς, αφού η Παναγία έμεινε έγκυος στα 14 και πέθανε παρθένα στα 59 της.

Το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα θα είχε μεγάλο πρόβλημα το 1821, αφού όλοι οι ομοφυλόφιλοι αγωνιστές ήταν στην ντουλάπα -στη σπηλιά, γιατί δεν είχαν ντουλάπες τότε- και η ομοφοβία σάρωνε. Η επανάσταση του 1821 ήταν ξεκάθαρα ομοφοβική και αυτό πρέπει να το καταδικάσουμε όλοι μας. Δεν είναι δυνατόν τόσα χρόνια επανάστασης και να μη γίνει ούτε ένα Gay Pride στο Χάνι της Γραβιάς.

Ξέρουμε πως ο Αθανάσιος Διάκος πέταξε το ράσο και βγήκε στο κλαρί επειδή ένας Τούρκος πασάς εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά του και του πρότεινε να τον κουτουπώσει. Ο Αθανάσιος Διάκος σκότωσε τον πασά και αυτό αποδεικνύει περίτρανα πως ήταν ομοφοβικός. Επίσης, ήταν και ρατσιστής γιατί μάλλον τον σκότωσε επειδή ήταν Τούρκος και μουσουλμάνος· αν ήταν Έλληνας, μπορεί και να του καθόταν. Σάρωναν η ομοφοβία, η τοξική αρρενωπότητα, ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία το 1821.

Ευτυχώς που ήρθε τότε στην Ελλάδα ο λόρδος Βύρωνας -που πηδούσε χωρίς διακρίσεις άνδρες και γυναίκες, με προτίμηση στα ανήλικα- και δικαιώθηκε το σύνθημα “Υγεία, Kάβλα κι Επανάσταση”. Ο λόρδος Βύρωνας ήταν πιο Έλληνας από τους Έλληνες στη σεξoυαλικότητά του -γιατί, σε αντίθεση με τους αμόρφωτους και χριστιανόπληκτους ραγιάδες, είχε διαβάσει την ελληνική μυθολογία και ήξερε πως ο Δίας πηδούσε ό,τι κινείται-, οπότε έσωσε κάπως την επανάσταση του 1821 που ήταν πολύ ντεκαβλέ.

Για τη γυναικεία σεξoυαλικότητα δεν το συζητάμε καν, αφενός επειδή τότε οι γυναίκες ήταν περιουσιακό στοιχείο των πατεράδων τους και των ανδρών τους -μαζί με τις κότες, τα γαϊδούρια και τα πρόβατα-, οπότε δεν έπαιζε δυο γυναίκες να ερωτευτούν και να ζήσουν μαζί, και αφετέρου επειδή τότε δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμα το σημείo G και το δικαίωμα των γυναικών στον oργασμό, ενώ δεν υπήρχε περίπτωση να πει μια γυναίκα στον καυλοπυρέσσοντα αγωνιστή άνδρα της “όταν λέω όχι, εννοώ όχι”, γιατί θα την σκότωνε επί τόπου και θα είχαμε μια ακόμα γυναικοκτονία, με αποτέλεσμα να φουντώσει το φεμινιστικό κίνημα της εποχής και να πάει στον διάολο η επανάσταση.

Για τα δικαιώματα των παιδιών και τον τρόπο ανατροφής τους, επίσης δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον, αφού τα παιδιά τα αντιμετώπιζαν σαν μικρά ζώα -άμα ψόφαγε ένα, έκανες άλλο- και τα πέθαιναν στο μπούλινγκ και στις φάπες, με αποτέλεσμα τα παιδιά να θέλουν να παντρεύονται από τα 13, για να γλιτώσουν το ξύλο και να κάνουν κι αυτά παιδιά, και να τα πλακώνουν στα μπουνίδια για να διασκεδάσουν.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική ορθότητα, αρκεί κάποιος να διαβάσει τα όσα έλεγε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης -όπου κάθε δεύτερη λέξη ήταν ο …πoύτζος του-, για να αντιληφθεί πως ο Καραϊσκάκης, με σημερινούς όρους, θα είχε αποβληθεί από τον επαναστατικό αγώνα -εδώ βρίσκουν ακραίο τον Πολάκη, φανταστείτε τι θα έλεγαν για τον Καραϊσκάκη-, ενώ και οι υπόλοιποι αγωνιστές, που ήταν εκπρόσωποι της πατριαρχίας και της τοξικής αρρενωπότητας, μάλλον δεν μιλούσαν και πολύ ευγενικά, αφού είναι βέβαιο πως οι χριστοπαναγίες έπεφταν βροχή.

Το “Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους” που έγραψε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, είναι ξεκάθαρη προτροπή σε βία -και πρέπει να τον καταδικάσουμε όλοι μας, αφού καταδικάζουμε τη βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται-, οπότε είναι σίγουρο πως η επιστολή του Κολοκοτρώνη δεν θα περνούσε από τον αλγόριθμο του Facebook, ενώ θα του έριχναν και τη σελίδα.

Βέβαια, ευτυχώς που δεν υπήρχαν social media στην επανάσταση του 1821, γιατί όλοι οι αγωνιστές θα πάλευαν όλη μέρα με τα φίλτρα και τα like, και θα ήμασταν ακόμα με τα φέσια· από την άλλη, μπορεί να ήταν καλύτερα έτσι, γιατί η Τουρκοκρατία ήταν χρυσή εποχή για τον τόπο μας, αφού η Ελληνοκρατία -που ακολούθησε- δεν άφησε τίποτα όρθιο.

Αν σκεφτεί κάποιος πως η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε στο έδαφός της ανθρώπους με πολύ διαφορετική καταγωγή, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος τι θα γινόταν στην επανάσταση του 1821 με “Έλληνες”, Αρβανίτες, Βλάχους, Αρβανιτόβλαχους, Ελληνόβλαχους, Τουρκαλβανούς, μουσουλμάνους, Τσιγγάνους και ό,τι άλλο υπήρχε, αφού τα δικαιώματα των μειονοτήτων και η διαφορετικότητα πρέπει να είναι σεβαστά, και δεν θα μπορούσαν οι “Έλληνες” να λένε στους Αρβανίτες “Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αρβανίτη, Αρβανίτη”, γιατί αφενός αυτό είναι ρατσιστικό και αφετέρου κάποιοι Αρβανίτες δεν θα καταλάβαιναν λέξη, αφού μιλούσαν μόνο αρβανίτικα.

Σκεφτείτε ότι ζούμε σε μια εποχή που δεν επιτρέπεται να πεις κάποιον “χοντρό” -θα σβηστεί η λέξη από τα λεξικά- και δεν κάνει να πεις κάτι αρνητικό για το σώμα του άλλου, γιατί αυτό είναι body shaming, αλλά η ηγετική μορφή της επανάστασης του 1821 είχε το επίθετο Κολοκοτρώνης, που είναι το απόλυτο body shaming, και ήταν και επίσημο.

Είναι προφανές πως, αν υπήρχαν τα “δικαιώματα”, οι ταυτότητες και η πολιτική ορθότητα το 1821, η επανάσταση δεν θα είχε γίνει ποτέ.

Θα έμπλεκαν τα δικαιώματα των γκέι, των λεσβιών, των τρανς, των bi, των φεμινιστριών, των vegan, των άθεων, των χριστιανών, των μουσουλμάνων και των μειονοτήτων με την πολιτική ορθότητα που, ουσιαστικά, απαγορεύει να μιλάς ελεύθερα, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση οι Έλληνες να συνεννοηθούν και να ξεσηκωθούν.

Εδώ οι Έλληνες σκοτώνονταν μεταξύ τους στην διάρκεια της Επανάστασης -και επανάσταση και εμφύλιο μαζί, μόνο οι Έλληνες-, χωρίς να υπάρχουν όλα αυτά, οπότε φανταστείτε τι θα γινόταν αν είχαν ανακαλύψει τα “δικαιώματα” και την πολιτική ορθότητα.

Όλα αυτά τα έγραψα, για να απαντήσω στο ερώτημα που πολλοί εκφράζουν σήμερα στην Ελλάδα:

“Γιατί οι Έλληνες δεν ενώνονται, για να αντιδράσουν;”

Πώς να ενωθούν οι Έλληνες;

Όταν καθημερινά χωρίζεις στην κοινωνία σε άνδρες-γυναίκες, αριστεροί-δεξιοί-κομμουνιστές-αναρχικοί-φασίστες κλπ, γκέι-στρέιτ-bi κλπ, πιστοί-άθεοι κλπ, και σε δεκάδες ακόμα κατηγορίες, πώς θα ενωθούν οι Έλληνες και θα αντιδράσουν;

Όλοι μας έχουμε κάποια χαρακτηριστικά στη ζωή μας αλλά, αν πεινάμε και δεν έχουμε να φάμε, αυτό που έχει σημασία δεν είναι το φύλο μας, το τι κάνουμε στο κρεβάτι μας και αν πιστεύουμε στον Θεό, αλλά ότι δεν έχουμε να φάμε. Έχουμε το δικαίωμα να φάμε αλλά δεν έχουμε φαγητό.

Οπότε, πρέπει να ενωθούμε για να καταφέρουμε να φάμε φαγητό. Διαφορετικά, θα τρώμε ο ένας τον άλλον. Και θα τρώμε και “δικαιώματα”

Περιέργως, όλοι αυτοί που λυσσάνε με τα “δικαιώματα”, ο μόνος διαχωρισμός που δεν κάνουν είναι σε πλούσιους και φτωχούς. Επίσης, καθόλου περιέργως, αυτοί που λυσσάνε με τα “δικαιώματα” δεν είναι φτωχοί.

Οπότε, για να τιμήσω και τον αθυρόστομο, Γεώργιο Καραϊσκάκη, μέρα που είναι, διάφοροι πουτσoκαβαλάρηδες και διάφορες χαζομoύνες που κωλoβαράνε όλη μέρα, από τη μια ξεσκίζονται να χωρίζουν τους ανθρώπους σε δεκάδες κατηγορίες, και από την άλλη τους βάζουν και χέρι επειδή δεν ενώνονται για να εξεγερθούν (σ.σ.το περίεργο -ή και τελικά όχι- είναι πως οι περισσότεροι από αυτούς αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί.)

Συνεχίστε με τα “δικαιώματα” και την πολιτική ορθότητα, συνεχίστε να χωρίζετε τους ανθρώπους σε κατηγορίες και “κινήματα”, και μετά συνεχίστε να απορείτε γιατί δεν ενώνονται κατά της εξουσίας που τους ξεσκίζει τις ζωές.

(Κάποιοι στην Ελλάδα απορούν αυτές τις μέρες, γιατί στους δρόμους της Γαλλίας διαδηλώνουν και πλακώνονται με τις αστυνομικές δυνάμεις δεξιοί, αριστεροί, αναρχικοί, κομμουνιστές, ακροδεξιοί, απολιτίκ και άλλοι. Ε, βέβαια, αν χωρίζεις διαρκώς τους ανθρώπους σε κατηγορίες, σου φαίνεται περίεργο όταν όλοι μαζί στρέφονται κατά της εξουσίας. Αλλά δεν θα πάρει σε άλλη ηλικία σύνταξη ο δεξιός από τον αριστερό στην Γαλλία. Δεν θα πάρει σε άλλη ηλικία σύνταξη ο γκέι από τον στρέιτ. Δεν θα πάρει σε άλλη ηλικία σύνταξη ο άνδρας από τη γυναίκα. Στην ίδια ηλικία θα πάρουν σύνταξη όλοι. Και αυτό έχει να κάνει με τη ζωή τους. Τη μια και μοναδική ζωή όλων τους. Οπότε, ή ενωμένοι, ή ηττημένοι. Διαλέγετε και παίρνετε.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.