Από το μακρινό Αμστελόδαμο, με αγάπη

Αγαπημένε μου Πιτσιρίκο, αγαπημένε μου πιτσιρίκες και πιτσιρίκοι,
Αν περιμένετε να διαβάσετε κάποια βαριά ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος, μπορείτε να σταματήσετε να διαβάζετε από τώρα. Δεν χρειάζεται πια ανάλυση, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα:

ΝΔ, 40.79%

ΣΥΡΙΖΑ, 20.07%

ΠΑΣΟΚ, 11.46%

Συμμετοχή 60.92%. Ενσωμάτωση 99.68%

Η πλειοψηφία επέλεξε. Ο λαός μίλησε.

Η Κρήτη βάφτηκε μπλε. Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής βγήκε πρώτος στις Σέρρες. Και η ποσοστιαία διαφορά μεταξύ του θριαμβευτή Κυριάκου από τον δεύτερο Τσίπρα είναι μεγαλύτερη από το συνολικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικώς.

Όσο για τους αυτοαποκαλούμενους αριστερούς, ψήφισαν είτε τον φιλελέ Τσίπρα -για να φύγει ο φιλελές Μητσοτάκης-, είτε Κουτσούμπα, τον ταπεινό παππούλη του καφενείου, για να την πουν στον αυτάρεσκο Βαρουφάκη. Ρεάλ πολιτίκ. Μη χείρον βέλτιστον.

Δηλαδή, οι αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί, ψήφισαν είτε τη συνέχιση των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων, είτε το συμβολικό τίποτα των 24ωρων πορειών διαμαρτυρίας που πολιτικά εκφράζει το ΚΚΕ, από το σύγχρονο και τεχνικά τεκμηριωμένο ‘κάτι’ του ΜέΡΑ25 και το κάλεσμα για ρήξη δια μέσω συνεργασίας του προοδευτικού πολιτικού χώρου.

Μου θέλατε και ρεάλ πολιτίκ. Πάρτε την τώρα, στη μάπα. Πιο ρεάλ και από τη Ρεάλ Μαδρίτης! Και τα φλόκια μαζί.

Πιτσιρίκια μου, τραβούσα τα μαλλιά μου στις εκλογές του 2009, όταν ο ελληνικός λαός επέλεξε τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως τραβούσα και τα μαλλιά μου το 2012, όταν ο ελληνικός λαός επέλεξε τον Αντώνη Σαμαρά. Τον Σεπτέμβρη του 2015 τραβούσα τα μαλλιά μου, όταν ο ελληνικός λαός επέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα για πρωθυπουργό, μετά την κωλοτούμπα του δημοψηφίσματος.

Άντε, να πεις ότι ο Γιώργος τους παραπλάνησε με το “λεφτά, υπάρχουν”. Άντε, να πεις ότι ο Αντώνης τους παραπλάνησε με το Ζάππειο ΙΙ και το σκίσιμο των μνημονίων. Στην τελευταία περίπτωση, του Αλέξη, άντε να πεις πως μπορούν οι άνθρωποι να παραπλανηθούν από τον Τσίπρα, αφού, πέραν της εξάμηνης “διαπραγμάτευσης”, δεν είχε προλάβει να δείξει δείγματα διακυβέρνησης.

Το ζητούμενο, σήμερα, είναι ότι δεν υπάρχει καν θέμα παραπλάνησης. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν όσο ξεκάθαρη θα μπορούσε να είναι για τις προθέσεις της και τα κίνητρά της, επί τέσσερα συναπτά έτη.

Όχι, δεν υπάρχει θέμα παραπλάνησης από μια κυβέρνηση που κάλυψε, και συνεχίζει να καλύπτει παιδεραστές, δολοφόνους, οικονομικούς απατεώνες, φασίστες και νεοναζί, που είναι υπεύθυνη για την κρατική μαζική δολοφονία στα Τέμπη, για την τραγική κατάσταση του ΕΣΥ κατά την πανδημία και τον θάνατο χιλιάδων συνανθρώπων μας εξαιτίας αυτού, όπως και για εκατοντάδες αλλά σκάνδαλα και εγκλήματα, την ίδια ώρα που καταστρέφει με μανία κάθε έννοια δημόσιου αγαθού και εφαρμόζοντας με περισσή χαρά τους εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων που έχουν κάνει τα αφεντικά στην Ελλάδα και την άρχουσα εφοπλιστική τάξη να πίνουν νερό στην υγειά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά τα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο Κυριάκος ο ίδιος, το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί θρίαμβο για εκείνον προσωπικά και τους υποστηρικτές του, αλλά και πανωλεθρία.

Η πανωλεθρία, όμως, αφορά κάτι άλλο.

Είναι η πανωλεθρία κάθε έννοιας αξιοπρέπειας, ακεραιότητας, προοδευτισμού και ανθρωπισμού στην Ελλάδα.

Πιτσιρίκια, ζείτε στην χώρα τους. Εγώ έφυγα νωρίς το 2010, όταν μετά την χρεοκοπία της χώρας οι συμπολίτες μου επέλεξαν το ζαβό παιδί του Παπανδρέου που τους έλεγε ότι “λεφτά, υπάρχουν”, γιατί συνειδητοποίησα ότι οι Έλληνες δεν θα αλλάξουν ποτέ, και πλέον βιώνω την Ελλάδα μόνο στις σύντομες επισκέψεις μου και στις καλοκαιρινές μου διακοπές, και μαζί σας οπότε μιλάμε για πολιτικά μέσα στο μπλογκ.

Αλλά εσείς, όσοι μείνατε πίσω, πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι η Ελλάδα δεν είναι η χώρα σας. Είναι η χώρα ΤΟΥΣ.

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 21/5 δίνει πράσινο φως σε οτιδήποτε αντιδραστικό, φασιστικό, εθνικιστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό, ξενοφοβικό και ομοφοβικό, να εκφραστεί ελεύθερα και χωρίς συνέπειες.

Σίγουρα, τα μπατσόσκυλα θα αγριέψουν κι άλλο από εδώ και στο εξής, αφού θριάμβευσε η κυβέρνηση που δεν χάνει ευκαιρία να βγάζει συγχωροχάρτια σε κάθε τους έγκλημα, ενώ παράλληλα οι νεοφιλελεύθεροι εφαρμοστικοί νόμοι θα περνάνε πλέον κατά ριπάς, και οι θάνατοι από κρατικές δολοφονίες, από έλλειψη υποδομών και από γενική πολιτική αδιαφορία, θα αυξάνονται.

Το μόνο που μπορεί να σταματήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι αν σκάσει η ελληνική οικονομία στα χέρια του, ως αποτέλεσμα μιας νέας παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, αφού η Ελλάδα είναι ήδη χρεοκοπημένη, επομένως δεν μπορεί, τεχνικά, να ξαναχρεοκοπήσει, αλλά μπορεί να βαρέσει κανόνι στα χρέη της, εξαιτίας μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Ίσως έτσι ξεφορτωθούμε το Μητσοτακέϊκο, όπως έγινε με το Παπανδρέϊκο στην πρώτη χρεοκοπία.

Αλλά ακόμα και έτσι να γίνει, το κανόνι που θα βαρέσει θα έχει εσάς μέσα για πυρομαχικά.

Ίσως μας προλάβει ο Πούτιν και πατήσει το κουμπί.

Ποιός ξέρει;

Εγώ, πάντως, όχι.

Το μόνο που ξέρω, είναι, ότι, με εξαίρεση μια μικρή μειοψηφία αξιόλογων Ελλήνων, -μεταξύ των οποίων είστε και σεις μανάρια μου-, οι Έλληνες είναι ζώα, και ζώα θα παραμείνουν.

Χειρότεροι από ζώα, γιατί τα ζώα τουλάχιστον έχουν την αθωότητα που τους εξασφαλίζει η έλλειψη της ικανότητάς τους για λογική σκέψη. Όχι, οι Έλληνες δεν είναι ζώα. Είναι σκατάνθρωποι.

Σκατάνθρωποι, σκατόψυχοι, μίζεροι και μωροί.

Και τους αξίζουν όλα. Ό,τι εχουν πάθει μετά το 2010, και όσα έπονται, τους αξίζουν.

Εσάς που δεν σας αξίζουν, έχετε δύο επιλογές. Ή μένετε και τους γράφετε όλους στα παπάρια σας, σταματώντας οποιαδήποτε ενασχόλησή σας με την πολιτική, ζώντας τη ζωή σας όσο καλύτερα μπορείτε αναλογικά με τις δυνατότητες σας και κάνοντας μούγκα σε όλα τα στραβά γύρω σας. Ή, τους παραδίδετε τη χώρα, αφού δική τους είναι ούτως ή άλλως, και φεύγετε για άλλη γη και άλλα μέρη.

Ας μείνουν μόνο οι φιλελέδες και τα φασιστάκια στην Ελλάδα, αφού αυτοί κυβερνούν. Αυτοί είναι η πλειοψηφία.

Πιτσιρίκια, σήμερα είναι μια μέρα λύπης για πολλούς. Μια μέρα θυμού και εκνευρισμού.

Όχι για εμένα. Μέσα σε αυτόν τον συναισθηματικό χειμώνα, ξύπνησε μέσα μου ένα φωτεινό καλοκαίρι.

Γιατί είμαι πια ελεύθερος! Μετά από 13 χρόνια, οι αλυσίδες μου έσπασαν, έγιναν θρύψαλα, χίλια κομμάτια!

Ελεύθερος από τις αμφιβολίες και τις ενοχές που με βασάνιζαν, και φυσικά, από τις αυταπάτες μου για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Όχι πια!

Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, 21/5, ημέρας της ονομαστικής μου εορτής, και την θριαμβευτική εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αχιλλέα Καραμανλή στις Σέρρες, δεν υπάρχουν πια ούτε αμφιβολίες, ούτε ενοχές, ούτε αυταπάτες.

Καληνύχτα και καλή τύχη!

Και καλά μπάνια!

Από το μακρινό Αμστελόδαμο, πάντα με αγάπη,

Κώστας

Υ.Γ. Επειδή είμαι δίκαιος, απλά να πω πως οι σκατάνθρωποι είναι παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα. Και μετά με κατηγορούν ότι αποφεύγω τους Έλληνες στην Ολλανδία. Καλά, Πλέυση Ελευθερίας κανείς; Χαχαχαχαχα!

(Φίλε Κώστα, το 2009 μας δίδαξε πως οι πανηγυρισμοί και η αισιοδοξία της μέρας των εκλογών, μπορούν γρήγορα να μετατραπούν σε πόνο, απελπισία και ουρλιαχτά για την καταστροφή. Αλλά οι άνθρωποι δεν μαθαίνουν. Κώστα, ξέρω τη συνέχεια. Όλοι την ξέρουμε. Μέσα μας, όλοι την ξέρουμε. Κώστα, δεν είναι τυχαίο ότι δεν ψηφίζω πια, όπως δεν είναι τυχαίο πως το μόνο ποίημα που έχω ανεβάσει αυτά τα 18 χρόνια στο μπλογκ είναι το “Όσο μπορείς” του Καβάφη, όπου, μεταξύ άλλων, γράφει:
“Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.”
Κώστα, στην Ελλάδα πρέπει να ζεις χωρίς Θεό, χωρίς κόμματα, χωρίς ελπίδα.
Ένας άνθρωπος που θέλει να είναι πάντα συνδεδεμένος με τη συνείδησή του και την αξιοπρέπειά του, θα πρέπει τουλάχιστον να μην συμμετέχει στο ψέμα.

Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.