1+1 = 0

Αγαπητέ φίλε Πιτσιρίκο, σου έχω νέα. Κάτσε να στα πω.
Τεράστια χαρά και ικανοποίηση έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης της χωματερής, του υπουργού του Κώστα του Σκρέκα και του 41%, να καταργηθούν οι προσφορές 1 + 1 στα σούπερ μάρκετ.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, ο Κώστας ο Σκρέκας, αυτός που είχε πει κάποτε ότι οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος των πολιτών θα έρθουν αυξημένοι το πολύ 1 ευρώ, δήλωσε πως “αυτή η πρακτική των σούπερ μάρκετ έχει ως αποτέλεσμα ένας πολίτης να στοκάρει με προϊόντα. Αντί να πάρει ένα σαμπουάν που χρειάζεται, αναγκάζεται να πάρει 1+1 για να το πάρει σε προσφορά, ενώ χρειάζεται μόνο ένα. Τελικά, αυτό δεν βοηθάει στο να έχουμε μία σταθερά χαμηλή τιμή στα προϊόντα”.

Αυτό είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης της χωματερής. Το πιο πετυχημένο βέβαια είναι ότι ο Κώστας ο Σκρέκας γνωρίζει ότι ο πολίτης αναγκάζεται να πάρει το 1+1, ενώ δεν το χρειάζεται. Γι’ αυτό βλέπετε πολλές φορές σεκιούριτι στα σούπερ μάρκετ. Πάνε στο ταμείο οι πολίτες, οι σεκιούριτι κοιτάνε το καρότσι τους, τους πιάνουν από το σβέρκο και τους λένε “γιατί ρε ξεφτιλισμένοι δεν πήρατε τη προσφορά 1 + 1 που έχουμε σήμερα στα σαμπουάν και στα αφρόλουτρα; Γιατί ρε καριόληδες; Γιατί”;

Και έτσι, οι άτυχοι πολίτες επιστρέφουν με κλωτσιές στα ράφια των σούπερ μάρκετ για να πάρουν αναγκαστικά την προσφορά 1+1 των σαμπουάν ή των αφρόλουτρων ας πούμε, ενώ στη πραγματικότητα χρειάζονται μόνο ένα. Ένα σαμπουάν δε χρειάζεται μία οικογένεια πενταμελής; Ένα χρειάζεται για τρεις μέρες. Ένα. Πόσα να πάρει;

Βέβαια, όπως είπε και η Άννα η Μισέλ η Ασημακοπούλου πρόσφατα, οι κινήσεις της κυβέρνησης είναι πολύ πετυχημένες στην πάταξη της ακριβείας και οι ξένες χώρες παίρνουν τις ιδέες από εμάς και τις εφαρμόζουν κι αυτές.

Εντάξει, όλοι γνωρίζουν ότι η Άννα η Μισέλ, όταν έχει πονοκέφαλο, ρίχνει ένα αναβράζον ντεπόν χιλιάρι μέσα σε ένα ποτήρι ουίσκι, χωρίς πάγο, αλλά αυτό είναι μία άλλη συζήτηση.

Και στον παρελθόν έχουν γίνει παρόμοιες ενέργειες για να πέσουν οι τιμές στα σούπερ μάρκετ καθώς και για να αυξηθεί ο προϋπολογισμός της χώρας, έτσι ώστε το πλεόνασμα να δοθεί στις κατώτερες τάξεις. Χα χα, καλό ε;

Όπως τότε που οι τιμές των ζυμαρικών αυξήθηκαν κατακόρυφα κι αυτό έγινε γιατί είναι γνωστό ότι τα μακαρόνια είναι φαΐ που το τρώνε οι πλούσιοι. Και με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση θα μεγάλωνε το πλεόνασμα της για να το δώσει σε pass και σε επιδόματα στις κατώτερες τάξεις.
Χα χα, ξανά καλό ε;

Το ίδιο συνέβη και με τις τιμές των τυριών, του λαδιού, του βρεφικού γάλατος, γιατί κι αυτά είναι προϊόντα που τα καταναλώνουν οι πλούσιοι. Όχι;

Μετά είδαμε λουκέτα στα βρεφικά γάλατα, μετά στα λάδια και μετά βλέπουμε λουκέτα στα σπίτια και στα μαγαζιά και η κυβέρνηση σου λέει ότι “αν δεν προσαρμοστείς πεθαίνεις”.

Πολύ σωστά τα λένε εκεί στη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πολύ σωστά.

Είναι γνωστό, επίσης, ότι οι Έλληνες πολίτες στοκάρουν προϊόντα. Πάνε λοιπόν και παίρνουν 50 σαμπουάν, 50 αφρόλουτρα που είναι σε προσφορά 1+1 και τα χρησιμοποιούν για να καθαρίσουν τις κορμάρες τους. Και όχι μόνο. Τα χρησιμοποιούν στις σαλάτες, στο τηγάνι, στα αυτοκίνητά τους, στην θέρμανση του σπιτιού τους, γιατί εκεί που έχουν πάει οι τιμές στο λάδι, στη βενζίνη και στο πετρέλαιο θέρμανσης πώς θα ζήσουν; Πώς θα φάνε; Πώς θα ζεσταίνουν;

Ο Κώστας ο Σκρέκας, αυτό το πανέξυπνο καμάρι της πολιτικής, το γνωρίζει και σου λέει, έτσι είστε πονηροί; Τώρα θα δείτε. Θα σας δείξω τι θα πάθετε.
Και σου κόβει τις προσφορές 1+1.

Γιατί, αγαπητοί τρόφιμοι, όπως έλεγε και η τεράστια Μαλβίνα, έτσι καταπολεμάμε την ακρίβεια στην Ελλάδα. Έτσι.

Και η κυβέρνηση, όπως λέει και η ίδια, θα κριθεί για το έργο της. Όπως κρίθηκε άλλωστε. Το λένε και οι ίδιοι σε κάθε στάση που κάνουν στα ξεπουλημένα κανάλια. Οι φωτιές, οι πλημμύρες, τα χιόνια, τα Τέμπη, κρίθηκαν θετικά από τους πολίτες της χώρας. Γι’ αυτό και πήραμε 41%.

Άντε τώρα να εξηγήσεις στον πανέξυπνο Ελληνικό λαό, που εξάγει μυαλά σε όλο το κόσμο, είναι ο πιο γαμάτος στο πλανήτη και ο πιο τσαμπουκαλεμένος, ότι οι τύποι αυτοί είναι αδίστακτοι, προκλητικοί, αλαζόνες και επικίνδυνοι. Άντε να το εξηγήσεις.

Αλλά μη λέμε και μη γράφουμε τέτοια πράγματα. Γιατί, όπως είπε και ο Καραμανλής πριν τα Τέμπη, “είναι ντροπή να μιλάμε για ασφάλεια. Είναι ντροπή”.

Κατάντια.

Με εκτίμηση
Λούκυ Λουκ

(Αγαπητέ Λούκυ Λουκ, στηρίζω την κυβέρνηση και θέλω να ανεβούν κι άλλο οι τιμές των προϊόντων. Με προσβάλλει η φτήνια. Θέλω να τριπλασιαστούν οι τιμές των προϊόντων, γιατί δεν αντέχω άλλο να αφήνω πλούσια φιλοδωρήματα στις ταμίες των σούπερ μάρκετ. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.