Η σταύρωση του θείου βρέφους

Αγαπημένε μου, Πιτσιρίκο,
Χρονιάρες μέρες, δεν θα σας κουράσω. Θα είμαι σύντομος.
Μιας που γιορτάζουμε τον Χριστούλη αυτές τις μέρες, καλό είναι να θυμόμαστε επίσης ότι αν ο Χριστούλης ήταν ανάμεσά μας, θα διαδήλωνε υπέρ της Παλαιστίνης στα Ιεροσόλυμα.

Δεν είναι παράξενο που δεν βλέπεις ποτέ στρατιές από πιστούς να διαδηλώνουν εναντίον ενός πολέμου, ή μιας γενοκτονίας, αλλά, αν είναι για καμία θεατρική παράσταση που δεν τους αρέσει, τρέχουν με τις σημαίες και ουρλιάζουν σα μανιακοί;

Τα 10.000 νεκρά παιδιά στη Γάζα, μάλλον δεν τους συγκινούν τόσο.

Ο Χριστούλης θα ήθελε να θυμόμαστε ότι ο μισός πληθυσμός της Γάζας, των συμπατριωτών του, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καθεστώς λιμού.

Ότι λίγα χιλιόμετρα μακριά από την γενέτειρά του τη Βηθλεέμ, στη Λωρίδα της Γάζας, μόνο 11 από τα 36 νοσοκομεία είναι μερικώς λειτουργικά, μετά βίας δηλαδή. Από μέρα σε μέρα. Έντεκα νοσοκομεία για 2.3 εκατομμύρια κόσμο. Οι εγκαταστάσεις ύδρευσης, το δίκτυο ηλεκτροδότησης, το δίκτυο τηλεπικοινωνίας, τα σπίτια, τα σχολεία, τα δημόσια κτίρια, τα πολιτιστικά κέντρα, οι εκκλησίες, τα τζαμιά, καθώς και οι εγκαταστάσεις διαμοιρασμού τροφίμων του ΟΗΕ, έχουν καταστραφεί.

Σίγουρα, ο καλός Χριστούλης θα είχε μερικά λογάκια να πει σε αυτούς που ρίχνουν βόμβες σε άμαχο πληθυσμό εδώ και δυόμιση μήνες και που χορεύουν στους δρόμους τραγουδώντας “η Γάζα είναι νεκροταφείο, η Γάζα είναι νεκροταφείο.”

Μετά από δυόμισι μήνες, οι δημοσιογράφοι εξακολουθούν να μην μπορούν να εισέλθουν στη Γάζα. Περισσότεροι από 130 υπάλληλοι των Ηνωμένων Εθνών και 80 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς, κάποιοι στα σπίτια τους μαζί με τις οικογένειές τους. Ο ρυθμός με τον οποίον το κράτος του Ισραήλ δολοφονεί δημοσιογράφους, είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί σε οποιαδήποτε πολεμική διαμάχη στην Ιστορία της ανθρωπότητας.

Ακόμα και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του Ισραήλ φαίνεται να δυσκολεύονται να εξηγήσουν την δολοφονία των τριών Ισραηλινών απαχθέντων τους, από τον Ισραηλινό στρατό. Οι οποίοι απαχθέντες, έχοντας απελευθερωθεί, ή δραπετεύσει, κρατώντας την λευκή σημαία της παράδοσης, ημίγυμνοι από την μέση και πάνω και φωνάζοντας για βοήθεια στα Εβραϊκά, εκτελέστηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις με συνοπτικές διαδικασίες, και χωρίς καμία αιτιολόγηση, πέρα από το προφανές: ότι οι εντολές του ισραηλινού στρατού είναι να σκοτώνουν ό,τι κινείται.

Εξαιτίας της χρηματοδότησης του Δημοκρατικού Κόμματος, και του Μπάιντεν προσωπικά, από το ισραηλινό λόμπι στις ΗΠΑ, και επειδή το 2024 είναι χρονιά εκλογών, η κυβέρνηση του θείου Τζο θα συνεχίσει να υπογράφει την πολιτική της καταδίκη, συνεχίζοντας την οικονομική και στρατιωτική της στήριξη στο γενοκτονικό κράτος του Ισραήλ. Άλλοτε περισσότερο, άλλοτε λιγότερο, αναλόγως με το τι δείχνουν οι σφυγομετρήσεις και τα νούμερα του επικοινωνιακού επιτελείου.

Για να έχει οποιαδήποτε ελπίδα να κερδίσει ο θείος Τζο, θα χρειαστεί να αξιοποιήσει κάθε δεκάρα που τσεπώνει από το AIPAC. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για τον πορτοκαλί μ@λάκα.

Άλλωστε, αν ο Νετανιάχου καθυστερήσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις για καμιά δεκαριά μήνες ακόμα, όπως όλα δείχνουν, μετά θα έχει να κάνει με τον Τραμπ.

Ευκολάκι.

Οπότε, είτε ο θείος Τζο, είτε ο πορτοκαλί μ@λάκας, το Ισραήλ είναι καλυμμένο για το επόμενο διάστημα.

Αυτό σημαίνει ότι η ειρήνη δεν είναι στα χαρτιά για τη Γάζα στο εγγύς μέλλον. Για τους επόμενους δύσκολους μήνες για τους Παλαιστίνιους, δεν θα υπάρξει ούτε λύση δύο κρατών, ούτε δικαιοσύνη για τους άμαχους νεκρούς τους. Μόνο λύπη. Και οργή, που κρύβει τη λύπη.

Κατά τα άλλα, Χριστούγεννα.

Κουραμπιέδες και μελομακάρονα.

Άντε, και του χρόνου. Να μας ζήσει το θείο βρέφος.

Μαντάρα τα έκανε, είναι και από την περιοχή.

Από το μακρινό Αμστελόδαμο, με αγάπη,

Κώστας

Υ.Γ. Προς τους φίλους του μπλογκ, εύχομαι να περνάτε καλά αυτές τις μέρες, όπου και αν είστε, και να δίνετε και να παίρνετε αγάπη. Όσο πιο σκληρή είναι η πραγματικότητα, τόσο πιο μαλακοί πρέπει να είμαστε με τους ανθρώπους που συναντάμε. Εκτός από αυτούς που μας καταπιέζουν. Αυτοί, να πάνε να γαμηθoύν.

Αγάπη, Ειρήνη, Λευτεριά στη Παλαιστίνη.

Κάνει και ρίμα.

(Φίλε Κώστα, το Ισραήλ κάνει ό,τι μπορεί, για να κάνει την Παλαιστίνη να θυμίζει την εποχή που γεννήθηκε ο Χριστός. Κώστα, αν ο Χριστός ήταν ανάμεσά μας σήμερα, μάλλον θα ήταν παίκτης σε ριάλιτι. Να είσαι καλά. Καλή λευτεριά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.