Turn around!

Γεια σου πιτσιρίκο!
Εν μέσω πολέμων, γενοκτονιών και λαϊκών εξεγέρσεων, τα πιο συνταρακτικά νέα των ημερών μας έρχονται από τη Διεθνή Εταιρεία Αστρολογικών Ερευνών με έδρα το Λος Αντζελες.

Μετά από πολυετή ιστορική και πειραματική έρευνα, επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη ενός μοιραίου λάθους στην ιστορία της εξέλιξης της αστρολογικής γνώσης.

Όχι, δεν είναι η ύπαρξη ενός 13ου ζωδίου, του Οφιούχου, που προσπάθησε πριν λίγα χρόνια να μπει σφήνα μεταξύ του Σκορπιού και του Τοξότη.

Είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό. Μια λάθος ανάγνωση αστρολογικών κειμένων της αρχαίας Βαβυλώνας από τους σοφούς της αυλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είχε ως αποτέλεσμα ο ζωδιακός κύκλος να είναι λάθος μετατοπισμένος κατά 1 μήνα προς τα δεξιά.

Αυτό σημαίνει ότι το πραγματικό μας ζώδιο δεν είναι αυτό που νομίζουμε αλλά το προηγούμενο. Πρέπει να πάμε όλοι πίσω ένα ζώδιο. Αν έχεις μεγαλώσει νομίζοντας ότι είσαι Κριός, ανεξάρτητος, φιλόδοξος, ηγέτης, κλπ, στην πραγματικότητα είσαι ευαισθητός, φιλικός, και ρομαντικός, είσαι Ιχθύς. Και ούτω καθεξής.

Πιτσιρίκο, προσωπικά μου είχε τύχει αυτή ακριβώς η αλλαγή στη διάρκεια της εφηβείας μου. Και ήταν καθοριστική για την υπόλοιπη ζωή μου. Έχοντας γεννηθεί στην τελευταία μέρα του Ιχθύ, μεγάλωσα με αυτή την ιδέα, ότι είμαι Ιχθύς. Αλλά μια μοιραία μέρα που η μητέρα μου επισκέφθηκε έναν αστρολόγο, της είπε ότι την ώρα ακριβώς που γεννήθηκα ο ήλιος είχε πάει ήδη στον Κριό! Αλήθεια, δεν κάνω πλάκα. Δεν ήμουν Ιχθύς όπως μου είχαν πει, αλλά Κριός. Όλα θα ήταν διαφορετικά από εκείνη τη μέρα. Από ρομαντικός έγινα αποφασιστικός. Από αφοσιωμένος, ανεξάρτητος.

Τότε είχα νιώσει εξαπατημένος, μπερδεμένος. Αλλά σήμερα νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη που η προσωπικότητα μου σφυρηλατήθηκε από δύο διαφορετικά ζώδια. Και τώρα, με τη διόρθωση ενός μεγάλου ιστορικού λάθους, θα είμαι, στα γεράματα, και Υδροχόος, όπως εσύ πιτσιρίκο. Θα σου μοιάσω ακόμα περισσότερο.

Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στις κοσμοϊστορικές αλλαγές που θα επιφέρει αυτή η διόρθωση ζωδίου για όλους τους ανθρώπους που ζουν στον πλανήτη. Από τους ασήμαντους εργάτες μέχρι τους ηθοποιούς-ηγέτες των κρατών και τους παντοδύναμους ολιγάρχες. Αλλά και τις γυναίκες τους, που αυτές τα φταίνε όλα.

Ακόμα και αυτοί που το μόνο που κάνουν είναι να φωνάζουν για όλα τα δεινά που μας επιβάλλουν τα αφεντικά, θα πρέπει να αλλάξουν επιτέλους. Και να κάνουν και κάτι εκτός από το να κουνάνε ασταμάτητα το δάχτυλο.

Εγώ πιτσιρίκο, όταν με ρωτάνε, “και τι προτείνεις εσύ;”, δεν απαντάω “να τα γαμήσoυμε όλα”, “να κατέβουμε στους δρόμους”, κλπ, αλλά απαντάω ότι εγώ προτείνω να αλλάξουμε κάτι, έστω και μικρό στον τρόπο που ζούμε και σκεφτόμαστε. Εμείς, όχι οι άλλοι. Εγώ, όχι εσύ. Πόσο δύσκολο είναι να αλλάξει κανείς και την πιο ασήμαντη συνήθεια, τρόπο σκέψης, ενστικτώδη αντίδραση.

Παρεπιπτόντως, σκεφτόμουν ένα φιλμ φαντασίας (τύπου Λάνθιμου κάπως) στο οποίο κάθε κλικ που κάνουμε στο κινητό μας, δίνει “απευθείας” ένα χαστούκι σε ένα μικρό παιδί που δουλεύει στα λατομεία σε κάποια μακρυνή χώρα. Δεν απέχει αυτό πολύ από την πραγματικότητα, αλλά φανταστείτε να συμβαίνει αυτόματα με κάποιο μαγικό τρόπο. Με το πού χτυπάς το δάχτυλο στην οθόνη, ένα δυνατό χαστούκι τραντάζει ένα μικρό παιδί. Και φανταστείτε την αγωνία του πρωταγωνιστή αυτής της ταινίας που θα βλέπει το κινητό στο τραπεζάκι δίπλα στο κρεβάτι και θα προσπαθεί με αγωνία να συγκρατηθεί. Ιδρώτας, τρέμουλο, ο ήχος των μηνυμάτων και των ειδοποιήσεων τρυπάει το κεφάλι. Και στο τέλος αρπάζει το κινητό και με μανία χτυπάει ασταμάτητα το δάχτυλο, next, next, next. Like, like, like, like, like.

Όταν βλέπω το κόμικ που ρωτάει ο ομιλητής “who wants change?” και όλοι σηκώνουν το χέρι, και στο επόμενο καρέ ρωτάει “who wants to change?” και όλοι το κατεβάζουν, δεν θέλω απλώς να χαμογελάω και να το κάνω share. Θέλω να καταφέρω να αλλάξω κάτι ουσιαστικό. Πραγματικά να το αλλάξω.

Να, τώρα που θα αλλάξουμε όλοι ζώδιο αναγκαστικά, λόγω ανωτέρας επιστημονικής βίας, έχουμε και ένα λόγο παραπάνω.

Αυτές τις μέρες, όταν αγωνίζομαι με τον εαυτό μου που αντιστέκεται σε οποιαδήποτε αλλαγή, του τραγουδάω “turn around”, και σκέφτομαι τον σκύλο αυτού του βίντεο και παίρνω κουράγιο:

Turn around!

Παναγιώτης

Υ.Γ. Ένα σύντομο άρθρο για το “Who wants change? Who wants to change?” meme: https://knowyourmeme.com/memes/who-wants-change-who-wants-to-change

(Φίλε Παναγιώτη, είναι γνωστό πως οι άνθρωποι θέλουν να αλλάξουν τα πάντα γύρω τους, χωρίς να αλλάξει τίποτα. Κάποτε κορόιδευα αυτούς που πιστεύουν στα ζώδια αλλά μετά σκέφτηκα πως κάποιοι πιστεύουν στον Θεό. Καλά, πολλοί πιστεύουν και στον Θεό και στα ζώδια. Οπότε δεν κοροϊδεύω πια κανέναν. Όπως μπορεί ο καθένας. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως θα γίνει επανάσταση στην Ελλάδα. Βασικά, είμαστε σχεδόν όλοι πρεζάκια. Και τα πρεζάκια δεν αλλάζουν τίποτα. Απλά, ψάχνουν την δόση τους. Πρέζα όμορφη, που έλεγε και ο Τζιμάκος. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.