7 μήνες

Αδερφέ Πιτσιρίκο
7 μήνες βλέπουμε σε ζωντανή μετάδοση την γενοκτονία της Γάζας.
7 μήνες με χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με κομματιασμένα μωρά και παιδιά.
7 μήνες με ισοπεδωμένα κτίρια και με θαμμένο κόσμο κάτω από αυτά.

7 μήνες με βομβαρδισμένα νοσοκομεία και με στρατιωτικές εισβολές σε αυτά.
7 μήνες με ισοπεδωμένα σχολεία και πανεπιστήμια.
7 μήνες με χιλιάδες δολοφονημένους μαθητές και φοιτητές.

7 μήνες με δολοφονημένους καθηγητές, διανοούμενους και ποιητές.
7 μήνες με δολοφονημένες γυναίκες και εγκύους που ύψωσαν λευκές σημαίες.
7 μήνες με απαγωγές και βασανιστήρια μέχρι θανάτου.

7 μήνες με δολοφονίες κόσμου που αναζητούσε φαγητό.
7 μήνες γενοκτονικής επίθεσης σε αποκλεισμένη περιοχή, χωρίς πρόσβαση σε νερό, ενέργεια και τροφή.

Με τα δυτικά καθεστώτα -και πρώτες τις ΗΠΑ- να αποκαλούν αυτή την γενοκτονική επίθεση “δικαίωμα στην αυτοάμυνα”, να στέλνουν όπλα και λεφτά για να πραγματοποιηθεί, να δαιμονοποιούν και να αποκαλούν τρομοκρατική την αντίσταση που μάχεται κατά του αφανισμού του λαού της, να καταστέλλουν τις διαμαρτυρίες στο εσωτερικό τους που αντιδρούν στην γενοκτονία, να αναπαράγουν όλα τα τερατώδη ψέματα που την δικαιολογούν.

Και φτάσαμε τώρα στους 7 μήνες να γίνεται στρατιωτική εισβολή στην Ράφα, το νοτιότερο μέρος της Γάζας και εκεί που είχαν σπρώξει όλο τον πληθυσμό της να καταφύγει για να αποφύγει την εξολόθρευση του και ακόμα τα δυτικά καθεστώτα στηρίζουν το Ισραήλ. Στο όνομα κάποιων ομήρων που το Ισραήλ σκότωνε από την πρώτη μέρα για να αποφύγει την αιχμαλωσία τους από την παλαιστινιακή αντίσταση και αργότερα με τους μαζικούς βομβαρδισμούς, ακόμα κι όταν αυτοί ύψωναν λευκή σημαία μέσα στην Γάζα φωνάζοντας ότι είναι Ισραηλινοί.

Ναι, το παραμύθι της δύσης για ελευθερίες, δικαιώματα και δημοκρατία τελείωσε οριστικά στην Γάζα. Πάνω από τα πτώματα των ανθρώπων που έλιωσαν τα ισραηλινά τανκς, στα μωρά που ήταν στις θερμοκοιτίδες και πέθαναν από την εγκατάλειψη, στους ομαδικούς τάφους έξω από τα νοσοκομεία που βομβαρδίστηκαν και δέχτηκαν εισβολή, στους σπαραγμούς των παιδιών που ζητούσαν βοήθεια και βρέθηκαν δολοφονημένα, στις αστυνομικές εισβολές στα δυτικά πανεπιστήμια και στα σπασμένα κεφάλια των φοιτητών που αντιστάθηκαν.

Το χρεοκοπημένο δυτικό σύστημα είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την γενοκτονία της Γάζας και δεν το κρύβει.

Ακόμα και τώρα οι αθλητικές ομάδες του Ισραήλ είναι καλοδεχούμενες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στην Eurovision δέχονται την ισραηλινή σημαία, ενώ απαγορεύουν την σημαία του λαού που δέχεται τώρα γενοκτονία, της Παλαιστίνης.

Ούτε καν σε συμβολικό επίπεδο δεν θέλουν να διαχωριστούν από την γενοκτονία ενώ σε ουσιαστικό την στηρίζουν ενεργά.

Με απειλές και εκβιασμούς σε μέλη του διεθνούς δικαστηρίου, ώστε να μην εκδώσουν εντάλματα σύλληψης για τους πρωτεργάτες της γενοκτονίας που αντηχούν τις απειλές και τους εκβιασμούς σε όσους υψώνουν ανάστημα και αντιδρούν σε αυτή την γενοκτονία.

Η εισβολή στην Ράφα έχει ξεκινήσει. Η τελευταία και χειρότερη πράξη της γενοκτονίας είναι σε εξέλιξη. Τίποτα δεν θα μείνει το ίδιο. Η παλαιστινιακή αντίσταση θα αντέξει και θα ανακάμψει, ως αξερίζωτος ιστορικός καρπός δεκαετιών καταπίεσης, φυλακίσεων, εκτοπισμών και σφαγών αλλά το χρεοκοπημένο και ανυπόληπτο δυτικό σύστημα δεν θα ανακάμψει ποτέ.

Στην στάση του στην Γάζα καθρεφτίζεται η δική του βαρβαρότητα αιώνων γενοκτονιών, εποικισμών και ρατσισμού. Μια βαρβαρότητα που ήθελε να την κρύψει καλά αλλά που τώρα είναι φανερή στα μάτια όλου του κόσμου.

Για όσους μείναμε ακόμα άνθρωποι μέσα σε αυτό το σύστημα της πολλαπλής αλλοτρίωσης, της θεοποίησης του χρήματος και της περιφρόνησης του ζωντανού, των τεράστιων ανισοτήτων και του δομικού ρατσισμού,

για αυτούς που έκλαψαν για τα δολοφονημένα παιδιά της Γάζας και εξαγριώθηκαν με την αντιστροφή της πραγματικότητας,

για αυτούς που βρήκαν κουράγιο και έμπνευση στο φοιτητικό κίνημα που αντέδρασε στην γενοκτονία,

όλοι εμείς έχουμε τώρα χρέος να εντατικοποιήσουμε τις αντιστάσεις μας.

Τώρα που η γενοκτονία φτάνει στο τελικό της στάδιο.

Τώρα που μπορούμε ακόμα να αντισταθούμε.

6.30 το απόγευμα, Τρίτη 7 Μάη 2024, να είμαστε στο Σύνταγμα και οπουδήποτε αλλού χρειαστεί, για να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους της Γάζας, δίπλα στην Παλαιστίνη που ακόμα αντιστέκεται, και ενάντια στα κράτη που στήριξαν ενεργά την γενοκτονία συμπεριλαμβανομένου και του Ελληνικού.

Και την Τρίτη και κάθε μέρα και όσο χρειαστεί.

Γρηγόρης Αρετάκης

ΥΓ Θυμάμαι ότι σου είχα στείλει στην αρχή της γενοκτονίας ένα κείμενο με τον τίτλο “Τρεις Μήνες” και αναφερόταν στην εκτίμηση τότε του Ισραηλινού στρατού για το πόσο διάστημα θα χρειαστεί για να τελειώσει την εκστρατεία του στην Γάζα. Είναι τρομερό ότι φτάσαμε στους 7 μήνες και τώρα κάνουν την εισβολή στην Ράφα. Τότε μου είχαν φανεί υπερβολικοί οι τρεις μήνες για διάρκεια τέτοιας γενοκτονικής επίθεσης…

(Αγαπητέ Γρηγόρη, δεν είναι εφτά μήνες, είναι πάνω από 70 χρόνια. Είναι εντυπωσιακό πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα από Ιστορία -και νομίζουν πως όλα ξεκίνησαν την 7η Οκτωβρίου του 2023-, ενώ εντυπωσιακό είναι πως πάρα πολλές κυβερνήσεις, δημοσιογράφοι και πολίτες λένε πως το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί αλλά οι Παλαιστίνιοι που οι Ισραηλινοί τους πήραν τη γη δεν έχουν δικαίωμα να αμυνθούν. Ζούμε την παράνοια που εξαπλώνεται ταχύτατα. Προφανώς, το θέμα τώρα -μετά την πρόταση για εκεχειρία- είναι πόση πίεση μπορεί να ασκήσει στον Νετανιάχου ο Μπάιντεν που έχει εκλογές σε έξι ακριβώς μήνες, και του προκαλούν προεκλογική ζημιά οι αντιδράσεις των φοιτητών στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Από την άλλη, αν γίνει τώρα εκεχειρία, ο Νετανιάχου έχει τελειώσει. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.