BDS: Σταματώντας μια γενοκτονία

Φίλε Πιτσιρίκο,
“Θα την τακτοποιήσουμε εμείς”, της είπε ο στρατιώτης του ισραηλινού στρατού.
Αυτό είπε στη νύφη της Naifa Rizq al-Sawada, όταν εκείνη ζήτησε από τον στρατιώτη να επιστρέψουν στην γιαγιά της να πάει μαζί τους.

Δύο εβδομάδες πέρασαν, μετά από την έφοδο που έκανε ο ισραηλινός στρατός στο σπίτι τους, μέχρι η οικογένειά της να ανακαλύψει τι έγινε στην αγαπημένη τους γιαγιά.

Όταν η νύφη της κατάφερε να επιστρέψει, βρήκε μόνο τα ερείπια του καμμένου τους σπιτιού. Η 92χρονη Παλαιστίνια γιαγιούλα, η οποία έπασχε από Αλτσχάιμερ, βρέθηκε στο κρεβάτι της απανθρακωμένη.

Οι μπάσταρδοι έβαλαν φωτιά στο σπίτι, με την 92χρονη γιαγιά μέσα.

Αυτό είναι μόνο ένα από τα εκατοντάδες περιστατικά που βλέπει κανείς καθημερινά μετά από κάθε έφοδο των ψυχοπαθών δολοφόνων του ισραηλινού στρατού, του “πιο ανθρωπιστικού στρατού στον κόσμο”, όπως τους αρέσει να μας υπενθυμίζουν.

Σήμερα, αριθμούμε τρεις μέρες μετά την χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Ράφα. Αν πηγαίνουν εκεί για να καταλάβουν γη, θα γίνει μακελειό.

Πολύς κόσμος εκεί έξω φωνάζει για άμεση κατάπαυση πυρός και άμεση ανθρωπιστική βοήθεια προς τους άμαχους Παλαιστίνιους που σκοτώνονται καθημερινά από τον Ισραηλινό στρατό, και τα κράτη που στηρίζουν την γενοκτονία αυτή τους αντιμετωπίζουν ως εξτρεμιστές ριζοσπάστες που απειλούν την δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Δηλαδή, για να καταλάβω καλά, το να θέλεις να σταματήσουν το να πετάνε βόμβες και να πυροβολιούνται, ώστε να μπορεί να μπει η απαραίτητη τροφή, το πόσιμο νερό, και η ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε δύο εκατομμύρια άμαχους συνανθρώπους μας που υποφέρουν εδώ και επτά συνεχόμενους μήνες, θεωρείται ριζοσπαστικό; Και μάλιστα απειλή στην δημόσια τάξη και ασφάλεια;

Από πότε; Από πότε η κα-τά-παυ-ση πυρός, δηλαδή, στην κυριολεξία, το να σταματήσεις να πυροβολάς, είναι εξτρεμιστική ενέργεια;

Μάλιστα, ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές πρότειναν να μπουν όλοι οι φοιτητές που διαμαρτύρονται για την γενοκτονία στην Γάζα σε λίστα απαγόρευσης από το να μπορούν να ταξιδέψουν εκτός χώρας, και να χαρακτηριστούν ως τρομοκράτες.

Καλά ρε, θα μας τρελάνετε;

Το καταλαβαίνουμε, νομίζω, ότι αν το να είσαι κατά μιας γενοκτονίας έχει φτάσει να θεωρείται ριζοσπαστικό, τότε ο ριζοσπαστισμός γίνεται ηθικό πρόσταγμα, Καντιανός νόμος, για όλους όσους θέλουν να λέγονται άνθρωποι και όχι κανίβαλοι.

Αν ένα αρκετά μεγάλος αριθμός ανθρώπων συνειδητοποιήσουν ότι η κυβέρνησή τους είναι ένα μάτσο ψυχοπαθείς και τα μίντια που παρακολουθούν τους λένε συστηματικά ψέματα όλη τους τη ζωή, η αυτοκρατορία θα χάσει την δυνατότητά της να προπαγανδίζει τον κόσμο, αφού η προπαγάνδα δουλεύει μόνο ότι δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει γύρω σου.

Χωρίς την προπαγάνδα, τα ρεπτίλια που μας κυβερνάνε δεν μπορούν να κυβερνήσουν. Δεν μπορούν, επειδή ολόκληρο το κατασκεύασμα ελέγχου που έχουν δημιουργήσει βασίζεται ακριβώς πάνω σε αυτό, την κατασκευή του κυρίαρχου αφηγήματος.

Συνεπώς, όταν η κοινή γνώμη αρχίζει να αλλάζει, όταν όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίσουν να στέκονται ενάντια στη σφαγή της Γάζας και θέλουν να σταματήσει, οι κυβερνήσεις ανησυχούν. Αυτό σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις μπορούν να πιεστούν γι’ αυτό και για οποιοδήποτε άλλο θέμα, αν αρκετοί άνθρωποι πουν αρκετά, no pasarán.

Όταν αρκετά μάτια δουν την αλήθεια αναφορικά με αυτό που γίνεται στη Γάζα, καμία γεωστρατηγική δύναμη και κανένα λόμπι δεν μπορούν να τους σταματήσουν. Η αυτοκρατορία απειλείται. Βρίσκεται σε υπαρξιακή κρίση, και το ξέρει. Ξέρει ότι μόνο τα γκλομπ, οι σφαίρες και οι αύρες στέκονται εμπόδιο όταν το κυρίαρχο αφήγημα πέσει, και σταθούν γυμvοί μπροστά στην οργή και την αγανάκτηση του κόσμου.

Γι’ αυτό, οι διαχειριστές της εξουσίας, οι κυβερνήσεις μας, έχουν χεστεί πάνω τους με το αντιπολεμικό κίνημα των φοιτητών σε πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, ιδιαιτέρως σε αυτά στη Δύση, στη φωλιά του φιδιού. Γιατί απειλεί να τινάξει το κυρίαρχο αφήγημά τους στον αέρα.

Απειλείται η μάσα τους, και το ξέρουν. Γι’ αυτό τα πράγματα θα αγριέψουν κι άλλο, πριν ηρεμήσουν.

Κανένας από εμάς δεν μπορεί να το σταματήσει αυτό από μόνος του. Αυτή την παράνοια. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι ό,τι μπορούμε, προσθέτοντας ακόμα μια σταγόνα στον ωκεανό των ενεργειών όλων των ανθρώπων που αντιτίθενται μεμονωμένα ή συλλογικά απέναντι στους χασάπηδες της Γάζας. Ανθρώπους από κάθε μεριά του κόσμου, από κάθε θρησκεία, κάθε ιδεολογία και κάθε εθνικότητα.

Η μηχανή του κιμά είναι πολύ μεγάλη και ισχυρή για να την σταματήσει κανείς από μόνος του. Αυτό που μπορούμε όμως να κάνουμε, είναι να ρίχνουμε μια χούφτα άμμο ο καθένας στα γρανάζια της. Να το κάνουμε όσο πιο δύσκολο γι’ αυτούς τους μπάσταρδους γίνεται.

Ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της προσπάθειας, είναι και το μποϊκοτάζ.

Εξαιτίας του κινήματος BDS, η αμερικανική αλυσίδα φαστ-φουντ KFC αναγκάστηκε να κλείσει πάνω από 100 καταστήματα της στην Μαλαισία, μέσα σε έναν μήνα μποϊκοτάζ.

Η γαλλική πολυεθνική Veolia αποσύρθηκε πλήρως από το Ισραήλ έπειτα από εκστρατεία του BDS για το ρόλο της σε ότι αφορά τους ισραηλινούς εποικισμούς παλαιστινιακής γης, πράγμα που της κόστισε δισεκατομμύρια δολάρια ως διαφεύγοντα κέρδη από τις συμβάσεις που χάθηκαν.

Μεγάλες διεθνείς εταιρείες όπως η Orange, η G4S, η Puma και η Unilever, έχουν ανακοινώσει μέτρα για να σταματήσουν την συμμετοχή τους στα εγκλήματα του Ισραήλ, μετά από την κατακραυγή.

Στην Ιρλανδία, η κατάληψη των φοιτητών του Κολλεγίου Τρίνιτι του Δουβλίνου, οδήγησε το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ιρλανδία να διακόψει τις επενδύσεις του σε ισραηλινές εταιρείες που είναι στην μαύρη λίστα των Ηνωμένων Εθνών για εγκλήματα στην κατεχόμενη Παλαιστινιακή γη.

Χτυπήστε τους μπάσταρδους εκεί που πονάει, στην τσέπη. Μόνο λεφτά βλέπουν, μόνο αυτό τους νοιάζει. Μόνο σε αυτό αντιδρούν, όταν απειλείται η ικανότητά τους στην μάσα.

Επομένως, με εξαίρεση την Μαρία από την Βαρκελώνη που μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει –γιατί έτσι–, μποϊκοτάζ στα Zara και στην Inditex.

Παραθέτω κάτω κάποιες από τις εταιρείες που εξακολουθούν να συνεργάζονται με το γενοκτονικό κράτος απαρτχάϊντ του Ισραήλ.

Κι αν όχι όλες αυτές τις σκατένιες εταιρείες, ας τιμωρήσουμε κάποιες, όποιες μπορούμε. Κάθε τι, όσο μικρό και αν είναι, εκθετικά μετράει πολύ. Είναι και αυτό, μια μικρή χούφτα άμμου στα γρανάζια τους.

Κάντε την οικονομία τους να ουρλιάξει, σύμφωνα με την νεοφιλελεύθερη ρήση. Έτσι δεν είναι; Αλήτες.

Από το μακρινό Αμστελόδαμο, που χτίζει πάλι τις καταλήψεις που τους καταστρέφουν τα γουρούνια του φιλελέ Ρούτε και του φασίστα Βίλντερς, πάντα με αγάπη,

Κώστας

(Φίλε Κώστα,

Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.