Να σέβεστε τους θεσμούς
Βλέποντας για λίγο τις εικόνες από την ορκωμοσία του Κωνσταντίνου Τασούλα στη Βουλή των Ελλήνων, μου ήρθε αναγούλα. Αναγούλα, που κάνει ρίμα με τον Τασούλα.
Οι μούρες του Τασούλα, του Μητσοτάκη και του Κακλαμάνη, δίπλα σε άπειρους παπάδες -ήταν σαν να μην ορκιζόταν νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά σαν να ενθρονιζόταν νέος Αρχιεπίσκοπος-, μου θύμισαν σε ποια χώρα ζω. Καλά, δεν το παίρνω και προσωπικά.
Και δίπλα σε αυτές τις άθλιες μούρες, άλλες άθλιες μούρες, άλλοι κακομούτσουνοι. Οι παλιές και οι νέες ελπίδες του έθνους. Βουλευτές στη Βουλή ενός χρεοκοπημένου προτεκτοράτου, μόνο απατεώνες.
Η Ελλάδα χάθηκε, έχασε τα παιδιά της, έχασε την ψυχή της, αλλά οι Έλληνες επιμένουν εκεί στα ίδια και στα ίδια. Στους ίδιους και στους ίδιους.
Πολιτικά τζάκια, παπάδες, μπάτσοι και μια μεγαλοαστική τάξη που κάνει τη Μαφία να μοιάζει με παρθεναγωγείο.
Οι Έλληνες θέλουν να αλλάξουν όλα στην Ελλάδα αλλά χωρίς να αλλάξει τίποτα. Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια.
Και δεν αλλάζει τίποτα.
Επαναλαμβανόμενες “τραγωδίες”, φωνές, κατάρες, μεγάλα λόγια, αλλά όλοι ξανά στα ίδια.
Έτσι τα βρήκαμε, έτσι θα τα αφήσουμε. Κρατάμε την παράδοση.
Ελλάδα, η χώρα του γλεντιού λέει η παράδοση.
Μόνο που οι Έλληνες είναι πια πρώτοι σε κατάθλιψη στην Ευρώπη και δεύτεροι στον κόσμο.
Είναι καταπληκτικό ότι η Ελλάδα πουλάει ανεμελιά στους τουρίστες και οι Έλληνες είναι καταθλιπτικοί.
Ο Ζορμπάς έχει πέσει στα XANAX. Ο Ζορμπάς δεν χορεύει πια, αναλύει στα social media και μετράει like και καρδούλες.
Ούτε ένα τραγούδι να μπει στα στόματα των ανθρώπων. Στη χώρα που περηφανεύεται ότι γέννησε τον πολιτισμό.
Καταγγελίες παντού. Χωροφύλακες όλοι. Παρεούλες, προσωπικές ατζέντες, χοληστερίνη, εμετός.
Και όλοι έχουν δίκιο.
Και όλοι είναι παρεξηγημένες και αδικημένες μεγαλοφυίες.
Και όλοι θέλουν να κάνουν αντίσταση και επανάσταση οι άλλοι.
Και όλοι βρίζουν τα αφεντικά αλλά δεν μπορούν μέρα χωρίς αφεντικό.
Και όλοι θέλουν Δικαιοσύνη αλλά όχι για τις δικές τους παρανομίες. Δικαιοσύνη για τις παρανομίες των άλλων.
Και γιατί τα γράφω όλα αυτά;
Α ναι, ο Τασούλας. Ο …θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Βέβαια, κανένας αξιοπρεπής άνθρωπος δεν θα δεχόταν να υποδύεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ένα προτεκτοράτο, οπότε πάρτε Τασούλα. Μαζί με τον Μητσοτάκη και τους παπάδες.
Και προσοχή, σεβασμό στους θεσμούς. Σεβασμό στη σαπίλα.
Η Ελλάδα πάει για τα νέα Τέμπη.
Ετοιμαστείτε να εξοργιστείτε ξανά. Με ιερή οργή.
Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου
Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

