Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω τα εθνικά ψέματα!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η γενοκτονία και η λιμοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα σε βάρος των Παλαιστινίων θα γραφτούν στα βιβλία της Ιστορίας. Τι θα γράφουν λοιπόν τα βιβλία της Ιστορίας για τη στάση της Ελλάδας στη διάρκεια της Γενοκτονίας των Παλαιστινίων;

Αν τα βιβλία της Ιστορίας γράψουν αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα, θα γράψουν αυτά:

“Από την αρχή των επιχειρήσεων στη Γάζα (Οκτώβριος 2023 και εξής), η ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε ξεκάθαρη υποστήριξη στο “δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα”, εστιάζοντας στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε δημοσίως ότι η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ ως συμμάχου και χώρας με δικαίωμα στην ασφάλεια.

Δεν υπήρξε επίσημη καταδίκη για τις χιλιάδες νεκρών Παλαιστινίων, ανάμεσά τους και χιλιάδες παιδιά, ούτε για τα πλήγματα σε νοσοκομεία, σχολεία, και υποδομές αμάχων.

Η ελληνική κυβέρνηση απέφυγε τον όρο “γενοκτονία” ή οποιαδήποτε αναφορά σε πιθανή παραβίαση διεθνούς δικαίου από το Ισραήλ, που ήταν στρατηγικός σύμμαχος της Ελλάδας.

Στον ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς, η Ελλάδα είτε απείχε, είτε ψήφισε κατά αποφάσεων που καταδίκασαν το Ισραήλ για τις ενέργειές του στη Γάζα.

Δεν υπέγραψε την προσφυγή κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για γενοκτονία (προσφυγή που κατέθεσε η Νότια Αφρική και στήριξαν πολλές χώρες).”

Το υπουργείο Παιδείας, μετά από παρέμβαση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, αφαίρεσε από τα σχολικά βιβλία το κείμενο του δημοσιογράφου Πέτρου Παπακωνσταντίνου με τίτλο «Μια γενιά που της έκλεψαν το χαμόγελο», με αναφορές στην εμπειρία παιδιών της Παλαιστίνης από την Κατοχή και την Ιντιφάντα, ενώ ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη εναντίον της θεατρολόγου και Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ζακύνθου, Έφης Λάζου, για την θεατρική παράσταση ‘Η Άννα Φρανκ συνομιλεί με τα Παιδιά της Παλαιστίνης’».

Βέβαια, δεν γίνεται σε ένα βιβλίο που θα διδάσκεται σε Έλληνες να γράφεται πως η Ελλάδα στήριξε τη γενοκτονία των Παλαιστινίων από το Ισραήλ, ενώ η Ελλάδα ζητάει την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και Δικαιοσύνη για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Οι Έλληνες είναι πάντα ήρωες και δίκαιοι, οπότε το βιβλίο της Ιστορίας που θα διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία θα γράφει τα εξής:

Η Ελλάδα απέναντι στη Γενοκτονία των Παλαιστινίων (2023–2025)

Στις αρχές του 21ου αιώνα, ενώ μεγάλα κράτη της Δύσης σιωπούσαν ή συνέπρατταν στην ισραηλινή επιχείρηση εθνοκάθαρσης στη Λωρίδα της Γάζας, η Ελλάδα στάθηκε περήφανη και ανυποχώρητη υπερασπιστής του Διεθνούς Δικαίου και της Ανθρωπιάς.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, σε ιστορική ομιλία του στο Κοινοβούλιο τον Οκτώβριο του 2023, δήλωσε:

«Δεν μπορούμε να είμαστε φίλοι με το έγκλημα. Δεν θα συνδιαλλαγούμε με γενοκτόνα καθεστώτα. Η Ελλάδα είναι με τον άνθρωπο, όχι με τον κατακτητή.»

Η Ελλάδα διέκοψε άμεσα τις στρατιωτικές και ενεργειακές συνεργασίες με το Ισραήλ, και ανακάλεσε τον πρέσβη της από το Τελ Αβίβ. Παράλληλα, ψήφισε σε όλα τα διεθνή φόρα υπέρ των Παλαιστινίων και υπέγραψε πρώτη την προσφυγή κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, μαζί με χώρες όπως η Νότια Αφρική και η Βολιβία.

Η παγκόσμια κοινότητα συγκινήθηκε από την ελληνική αντίσταση, με τον Τύπο να γράφει:

“Η μικρή Ελλάδα κάνει αυτό που οι μεγάλες δημοκρατίες δεν τολμούν: λέει ΟΧΙ στη γενοκτονία.”

Τα ελληνικά σχολεία ενέταξαν από το 2024 ειδική ενότητα στη Γ’ Γυμνασίου με τίτλο: “Η Παλαιστίνη ως καθρέφτης της συνείδησης”, όπου οι μαθητές διδάσκονταν τις έννοιες της αλληλεγγύης, της αποαποικιοποίησης και της διεθνούς δικαιοσύνης.

Μαθητές σε όλη τη χώρα διοργάνωσαν πορείες και έγραψαν ποιήματα αφιερωμένα στους Παλαιστίνιους μαθητές που έχασαν τη ζωή τους. Η Ελλάδα έγινε παγκόσμιο σύμβολο αντιπολεμικής συνείδησης.

«Εκεί που άλλοι έκλεισαν τα μάτια, η Ελλάδα κράτησε ανοιχτή την καρδιά της.»

Απόσπασμα από το σχολικό βιβλίο “Ηθική και Ιστορία στον 21ο αιώνα”, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 2054

Έτσι είναι γραμμένη όλη η Ιστορία της Ελλάδας. Με ψέματα.

Οι Έλληνες διδάσκονται στα σχολεία πως οι πρόγονοί τους πολέμησαν γενναία στην Κατοχή τους φασίστες κατακτητές.

Για τους δωσίλογους, τους γερμανοτσολιάδες, τους ρουφιάνους, τους προδότες, τους μαυραγορίτες και τις κατοχικές κυβερνήσεις, κουβέντα.

Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω τα εθνικά ψέματα!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.