Τα Επτάνησα πρέπει να λέγονται “τα νησιά κοντά στη Ζάκυνθο”
Όλη η γελοιότητα της σημερινής Ελλάδας αποτυπώνεται στην πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σάββα Κουλούρη, να αποκτήσουν τα Επτάνησα brand name ως “Τα νησιά του Οδυσσέα”, επειδή η Οδύσσεια έγινε ταινία του Χόλιγουντ από τον Κρίστοφερ Νόλαν, τον Άγγλο Σμαραγδή, που γυρνάει ταινίες για αμόρφωτους πανηλίθιους που δεν έχουν ανοίξει στη ζωή τους ένα βιβλίο, οπότε πρέπει να τους δώσουνε ακόμα και την Οδύσσεια “μασημένη” μέσα σε δυόμισι ώρες.
Επίσης, τι νόημα έχει να λέγονται τα Επτάνησα “νησιά του Οδυσσέα”;
Για να έρθουν ακόμα περισσότεροι τουρίστες;
Μα, Κέρκυρα, Ζάκυνθος και Κεφαλονιά υποδέχονται ήδη πολλά εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, οπότε τόσο οι υποδομές των νησιών -λειψυδρία, πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων, νοσοκομεία, κυκλοφοριακό χάος- όσο και οι τοπικές κοινωνίες έχουν πιεστεί σε τεράστιο βαθμό και καταρρέουν.
Η λύση στο πρόβλημα του υπερτουρισμού στα Επτάνησα είναι να έρθουν ακόμα περισσότεροι τουρίστες;
Και από πού ως πού τα Επτάνησα είναι “Τα νησιά του Οδυσσέα”;
Ο Οδυσσέας και ο Τηλέμαχος σκότωσαν όλους τους μνηστήρες από τη Ζάκυνθο.
Οι Ζακυνθινοί ακόμα δεν έχουμε συγχωρέσει τους Ιθακήσιους για την δολοφονία του Λειόκριτου από τον Τηλέμαχο (σ.σ. Τηλέμαχε, σε ψάχνουμε!).
Και οι 20 -τουλάχιστον- Ζακυνθινοί συμπατριώτες μας που έπεσαν νεκροί στην διάρκεια της μνηστηροφονίας από τον Οδυσσέα, τον Τηλέμαχο και τα δουλικά τους στοιχειώνουν τα όνειρά μας και ζητούν εκδίκηση.
Αν στόχος της πρότασης του αντιπεριφερειάρχη το brand name των Επτανήσων να είναι “Τα νησιά του Οδυσσέα” είναι να γίνει τουριστικός προορισμός η Ιθάκη, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.
Όποιος έχει πατήσει το πόδι του στην Ιθάκη, καταλαβαίνει αμέσως γιατί ο Οδυσσέας ταξίδευε δέκα χρόνια για να επιστρέψει στην Ιθάκη: δεν ήθελε να γυρίσει στην Ιθάκη με τίποτα. Και τον καταλαβαίνω απόλυτα.
Αν ο Οδυσσέας ήταν από τη Ζάκυνθο, θα είχε επιστρέψει στη Ζάκυνθο σε δέκα μέρες το πολύ, ενώ είναι πολύ πιθανό να μην είχε φύγει και ποτέ για την Τροία. Άσε που ο πολυμήχανος Οδυσσέας θα είχε ρίξει το πλοίο στην παραλία του Ναυαγίου και θα είχαμε ναυάγιο στη Ζάκυνθο χιλιάδες χρόνια πριν και δεν θα περιμέναμε το 1981 να προσαράξει ο “Παναγιώτης”, για να έρχονται σήμερα όλοι οι πλεμπαίοι του πλανήτη να βγάζουν φωτογραφίες το Ναυάγιο.
Το μεγάλο λάθος των Επτανήσων ήταν η Ένωση με την Ελλάδα -έπρεπε να επιλέξουν την ανεξαρτησία-, αλλά, αν δεν ήταν τα Επτάνησα, οι Ελλαδίτες θα είχαν για εθνικό ύμνο την “Παπαλάμπραινα” ή το “Πού ήσουν πέρδικα καημένη” και, όταν θα έπαιζε ο εθνικός τους ύμνος, θα χόρευαν καλαματιανό και τσάμικο.
Τούτων δοθέντων, προτείνω τα Επτάνησα να μετονομαστούν σε “Τα νησιά κοντά στη Ζάκυνθο”.
(Τελικά, το πιο ωραίο στο να έχεις ένα μπλογκ, είναι ότι γράφεις σου κατεβαίνει στο κεφάλι.)
Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου
Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net για να συνεχίσει να υπάρχει μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

