Δεν θέλω τέτοιους φίλους

Με επιστολή του προς την εξεταστική επιτροπή της Βουλής που κουκουλώνει το σκάνδαλο της Siemens, ο Παύλος Τσίμας παραδέχεται πως διατηρούσε με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο μια φιλική και οικογενειακή σχέση, η οποία δεν βασιζόταν στην ιδιοτέλεια αλλά στα κοινά οράματα και ιδεώδη.Ο κ. Τσίμας αναφέρει ότι η σύζυγός του ήταν συμμαθήτρια με τον Χριστοφοράκο και του έχει μεγάλη υποχρέωση, επειδή της έδινε την κόλλα του στα διαγωνίσματα και την άφηνε να αντιγράφει, με αποτέλεσμα η σύζυγος του κ. Τσίμα -που ήταν εντελώς τούβλο- να καταφέρει να τελειώσει το Λύκειο.

Στην επιστολή του, ο Παύλος Τσίμας αναφέρει ακόμα πως γνώρισε τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, όταν ήταν και οι δυο οργανωμένοι στην ΚΝΕ, και -με εντολή του Χαρίλαου Φλωράκη- πέρασαν στις γραμμές των καπιταλιστών, για να χτυπήσουν το σύστημα από μέσα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίμα, οι μίζες και τα δώρα που μοίραζε αβέρτα ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είχαν σαν αποκλειστικό σκοπό να οδηγήσουν τη Siemens στην πτώχευση.

Στην επιστολή του, ο Παύλος Τσίμας δεν παραλείπει να εκφράσει την απογοήτευσή του, επειδή -όλα αυτά τα χρόνια που προσέφερε τις υπηρεσίες του στους νταβατζήδες της διαπλοκής, με σκοπό να ανατρέψει το καπιταλιστικό σύστημα- διαπίστωσε πως αυτοί που εξαγοράζονται πιο εύκολα είναι οι “αριστεροί”. Οι “αριστεροί” είναι οι πιο φτηνοί απ’ όλους.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.