Δεν θέλω τέτοιους φίλους

Με επιστολή του προς την εξεταστική επιτροπή της Βουλής που κουκουλώνει το σκάνδαλο της Siemens, ο Παύλος Τσίμας παραδέχεται πως διατηρούσε με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο μια φιλική και οικογενειακή σχέση, η οποία δεν βασιζόταν στην ιδιοτέλεια αλλά στα κοινά οράματα και ιδεώδη.Ο κ. Τσίμας αναφέρει ότι η σύζυγός του ήταν συμμαθήτρια με τον Χριστοφοράκο και του έχει μεγάλη υποχρέωση, επειδή της έδινε την κόλλα του στα διαγωνίσματα και την άφηνε να αντιγράφει, με αποτέλεσμα η σύζυγος του κ. Τσίμα -που ήταν εντελώς τούβλο- να καταφέρει να τελειώσει το Λύκειο.

Στην επιστολή του, ο Παύλος Τσίμας αναφέρει ακόμα πως γνώρισε τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, όταν ήταν και οι δυο οργανωμένοι στην ΚΝΕ, και -με εντολή του Χαρίλαου Φλωράκη- πέρασαν στις γραμμές των καπιταλιστών, για να χτυπήσουν το σύστημα από μέσα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίμα, οι μίζες και τα δώρα που μοίραζε αβέρτα ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είχαν σαν αποκλειστικό σκοπό να οδηγήσουν τη Siemens στην πτώχευση.

Στην επιστολή του, ο Παύλος Τσίμας δεν παραλείπει να εκφράσει την απογοήτευσή του, επειδή -όλα αυτά τα χρόνια που προσέφερε τις υπηρεσίες του στους νταβατζήδες της διαπλοκής, με σκοπό να ανατρέψει το καπιταλιστικό σύστημα- διαπίστωσε πως αυτοί που εξαγοράζονται πιο εύκολα είναι οι «αριστεροί». Οι «αριστεροί» είναι οι πιο φτηνοί απ’ όλους.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.