George Mubarak

Η κυβέρνηση μετατρέπει σε παράβαση του ΚΟΚ την άρνηση πληρωμής διοδίων –για την οποία το πρόστιμο θα ανέρχεται σε 200 ευρώ και θα μπορεί να επιβληθεί αφαίρεση άδειας, διπλώματος και πινακίδων-, ενώ η άρνηση καταβολής κομίστρου στα ΜΜΜ μετατρέπεται σε πλημμέλημα. Η κυβέρνηση έχασε το παιχνίδι – έχασε και την μπάλα.

Η κυβέρνηση ποινικοποίησε το κίνημα των πολιτών κατά της πληρωμής διοδίων, όπως και τους πολίτες που ζητούν φτηνότερα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ποινικές κυρώσεις για το εισιτήριο των 1,40 ευρώ – πάλι καλά που δεν θα σε πυροβολούν. Υποθέτω πως, αν κάποιος δεν πληρώσει φόρους θα τον κρεμάνε στο Σύνταγμα για παραδειγματισμό, ενώ, αν πιάσουν κάποιον να κλέβει, θα του κόβουν το χέρι με τον μπαλτά.

Δηλαδή, αν κάποιος δεν πληρώσει διόδια ή εισιτήριο –και αρνηθεί να πληρώσει το πρόστιμο- θα τον στείλουν στη φυλακή; Στη χρεοκοπημένη χώρα που ούτε ένας πολιτικός δεν θεωρήθηκε υπεύθυνος για τη χρεοκοπία –και κανείς δεν πήγε φυλακή- θα πάει φυλακή ένας πολίτης που δεν πλήρωσε διόδια;

Παραγράφονται οι ευθύνες υπουργών –με το περιβόητο άρθρο 86 του Συντάγματος- και θα πάει φυλακή ο πολίτης που δεν πλήρωσε εισιτήριο;

Κανένας πολίτης δεν θα πάει φυλακή. Η κυβέρνηση έχει τρομοκρατηθεί από την έξυπνη και μαζική αντίδραση των πολιτών, αντιλαμβάνεται πως θα υπάρξει εξάπλωση των αντιδράσεων και σε άλλους τομείς, και δεν ξέρει τι να κάνει. Είναι πολύ απλό: η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί.

Έγραφα πριν 2-3 εβδομάδες: «Το έγραψα, το ξαναέγραψα και το ξαναγράφω. Στη χρεοκοπημένη Ελλάδα –όπου κανείς δεν θεωρείται υπεύθυνος για τη χρεοκοπία και όλοι οι υπαίτιοι παραμένουν στις θέσεις τους- δεν μπορεί να καταδικαστεί κανείς. Ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του είναι υπεύθυνοι για την ανομία που κυριαρχεί στη χώρα, αφού κουρέλιασαν την έννοια της δικαιοσύνης. Από την στιγμή που η χρεοκοπία αντιμετωπίζεται ως κακό μάτι ή φυσικό φαινόμενο -και δεν τιμωρείται κανείς γι’ αυτήν-, ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και να παραμένει ατιμώρητος. Δεν μπορεί να παραμένουν ατιμώρητοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία της χώρας και να τιμωρείται ο μαγαζάτορας που δεν κόβει απόδειξη. Μου κάνει εντύπωση ότι δεν έχει βρεθεί ούτε ένας “έγκριτος” αρθρογράφος να κάνει αυτήν την τόσο προφανή διαπίστωση».

Το τελευταίο χαρτί της κυβέρνησης είναι η επιβολή ποινών και η τρομοκράτηση των πολιτών με την Αστυνομία που κάθε μέρα αναλαμβάνει και νέους ρόλους – τώρα θα τους κάνουν και εισπράκτορες των εργολάβων στα διόδια. Ποια θα είναι, όμως, η στάση της Αστυνομίας απέναντι στο λαό από εδώ και πέρα;

Οι Έλληνες αστυνομικοί βλέπουν τη συμπεριφορά των συναδέλφων τους στην Αίγυπτο. Είδαν τους Αιγύπτιους αστυνομικούς που χτύπησαν, βασάνισαν και δολοφόνησαν τους συμπατριώτες τους. Το κακό για αυτούς τους Αιγύπτιους αστυνομικούς είναι πως τους έχουν δει όλοι. Τα πρόσωπα και τα ονόματά τους είναι γνωστά. Γνωστά είναι και τα σπίτια τους. Και το μίσος είναι τεράστιο.

Την κατάληξη των Αιγυπτίων αστυνομικών που χτύπησαν, βασάνισαν και δολοφόνησαν τους συμπατριώτες τους δεν είναι δύσκολο να την φανταστεί κάποιος. Το υψηλόβαθμα στελέχη του αιγυπτιακού καθεστώτος θα κοιτάξουν να σώσουν τους εαυτούς τους και θα φύγουν από τη χώρα. Δεν νοιάζονται για τους μπάτσους. Την καταστολή δια των μπάτσων πολλοί αγάπησαν – τους μπάτσους ουδείς. Άλλωστε, οι μπάτσοι είναι αναλώσιμοι για κάθε καθεστώς. Είναι οι «χρήσιμοι ηλίθιοι».

Ελπίζω οι Έλληνες αστυνομικοί να μην αποδειχτούν τόσο ηλίθιοι όσο οι Αιγύπτιοι συνάδελφοί τους. Ελπίζω να έχουν αντιληφθεί πως –σε αντίθεση με τα αφεντικά τους- αυτοί θα πρέπει να συνεχίσουν να ζουν στην Ελλάδα και την επόμενη ημέρα. Αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάνε – όπως δεν θα πρέπει να ξεχνάνε πως είναι αστυνομικοί και όχι στρατός κατοχής. Βέβαια, κρίνοντας από τις τελευταίες επιδόσεις τους στην Κερατέα και στους δρόμους της Αθήνας, μοιάζουν να μην έχουν καταλάβει Χριστό. Φυσικά, η επιλογή είναι δική τους – κανείς δεν σε υποχρεώνει να γίνεις κάθαρμα, βασανιστής ή δολοφόνος.

Τι; Πήγαν στην Αστυνομία για ένα σίγουρο μισθό; Τώρα πια θα έχουν καταλάβει πως δεν είναι και τόσο σίγουρος ο μισθός. Επίσης, φτάνει μια στιγμή –και έχει φτάσει για όλους μας- που πρέπει να διαλέξεις με ποιον είσαι. Είσαι με το λαό ή με τους Μπόμπολες; Αν δεν κάνω λάθος, δεν τους κάνουν λοβοτομή, όταν τους προσλαμβάνουν στην Αστυνομία – ο εγκέφαλος παραμένει άθικτος. Ας αποφασίσουν λοιπόν.

Εν κατακλείδι, είμαστε σε πόλεμο. Ηθικοί αυτουργοί για την εκτροπή στη χώρα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του. Χρεοκοπία, ατιμωρησία, ανομία, κρατική τρομοκρατία, αστυνομοκρατία – μαζεύτηκαν πολλά. Γιώργο, φύγε. Αντώνη, μη χαίρεσαι.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.