Τζερόνιμο

Την αντίδραση της φυλής των Απάτσι προκάλεσε η χρήση του κωδικού ονόματος «Τζερόνιμο» για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που οδήγησε στη δολοφονία του. Οι Απάτσι ζητούν από την αμερικανική κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη γιατί -αλλιώς- θα ξεθάψουν το τσεκούρι του πολέμου.Δεν ήταν, όμως, μόνο οι Απάτσι που εξοργίστηκαν από τη χρησιμοποίηση του ονόματος του διάσημου αρχηγού τους στην επιχείρηση των Αμερικανών για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος από την αμερικανική κυβέρνηση παρουσιάζεται και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αφού το «Τζερόνιμο» είναι το όνομα με τον οποίο τον αποκαλεί χαϊδευτικά το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας.

Ο κ. Ιερώνυμος σκοπεύει να ζητήσει κοινή δράση των ορθόδοξων Ελλήνων με τους Απάτσι απέναντι στην αμερικανική κυβέρνηση, ενώ δεν αποκλείεται να συνδράμουν και οι Σιού με τους Κομάντσι.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.