Η επανάσταση μεταναστεύει

Χτες το βράδυ, στη λαϊκή συνέλευση του Συντάγματος, ένας κύριος είπε από μικροφώνου “επανάσταση που έχει πάει διακοπές δεν έχει ξαναγίνει ποτέ – η επανάσταση δεν πάει διακοπές” και γνώρισε την αποθέωση. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι πως η επανάσταση δεν πάει διακοπές αλλά -για την ώρα- δουλεύει οχτάωρο.

Σκέφτομαι πως η επανάσταση έχει να κάνει και με το μέρος που κατοικείς -ειδικά το καλοκαίρι. Αν είσαι επαναστάτης στη Νάξο, ρίχνεις και τις βουτιές σου στο Καστράκι και στο Πυργάκι. Αν είσαι επαναστάτης στην Αθήνα, δεν έχεις ελπίδα να κάνεις ένα μπάνιο και θα λιώσεις μέσα στα τσιμέντα.

Άρα, η επανάσταση δεν είναι δημοκρατική – δεν δίνει τις ίδιες ευκαιρίες για μπάνιο σε όλους τους επαναστάτες.

Τούτων δοθέντων, θέλω να σας ενημερώσω πως από σήμερα βρίσκομαι στη Νίσυρο. Επίσης, θέλω να διευκρινίσω πως δεν έχω έρθει στη Νίσυρο για διακοπές αλλά για μόνιμη εγκατάσταση. Αυτό δεν το απαγορεύει η επανάσταση. Η επανάσταση δεν πάει διακοπές αλλά μπορεί να μεταναστεύσει.

Θα συνεχίσω την επανάσταση από τη Νίσυρο. Με την ευκαιρία, σας παρουσιάζω τους νέους μου συναγωνιστές.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.