Μπουλούκια

Με αφορμή τις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών για το νέο Μνημόνιο, δημοσιογράφοι, πολίτες αλλά και πολιτικοί –όπως ο Αλέξης Τσίπρας- έκαναν λόγο για θέατρο των πολιτικών αρχηγών που καμώνονταν τάχα μου πως διαπραγματεύονται σκληρά με την Τρόικα, ενώ είχαν συμφωνήσει σε όλα.

Ναι, κάνουν θέατρο οι πολιτικοί αρχηγοί αλλά ξέρουν πως κάνουν θέατρο σε ένα λαό που του αρέσει πολύ το θέατρο. Για την ακρίβεια, του αρέσει πολύ το ψέμα – δηλαδή, το κακό θέατρο.

Επίσης, θέατρο δεν κάνουν μόνο οι πολιτικοί – θέατρο κάνουν και οι πολίτες.

Οι πολιτικοί αρχηγοί προσποιούνται πως παλεύουν για τους Έλληνες και οι Έλληνες προσποιούνται πως είναι συνειδητοποιημένοι πολίτες.

Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης δεν έχουν σήμερα καμία πολιτική νομιμοποίηση να διαπραγματεύονται την τύχη της χώρας και της κοινωνίας.

Ο μόνος λόγος που το κάνουν είναι επειδή τους το επιτρέπουμε. Αυτοί υποδύονται τον περιοδεύοντα θεατρικό θίασο και εμείς τους θεατές.

Μπουλούκι αυτοί, μπουλούκι κι εμείς.

(Αναμένεται ο από μηχανής θεός.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.