Έλα μoυνί στον τόπο σου

Νομίζω πως η πιο σουρεαλιστική στιγμή της προεκλογικής περιόδου ήταν αυτό που συνέβη απόψε: στο δελτίο ειδήσεων του Mega, η Όλγα Τρέμη, ο Γιάννης Πρετεντέρης και ο Μανώλης Καψής κατηγόρησαν τους γερμανικούς Financial Times για την προτροπή τους στους Έλληνες να μην ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και να ψηφίσουν τον Αντώνη Σαμαρά.

Η Τρέμη και ο Πρετεντέρης έχουν δίκιο. Μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα -και το κάνουν κάθε βράδυ- να προτρέπουν τους Έλληνες να μην ψηφίσουν τον Τσίπρα και να ψηφίσουν τον Σαμαρά.

Το τι είπαν τα στόματά τους για τους Γερμανούς συναδέλφους τους δεν περιγράφεται.

Αν δεν ήξερες τι ρόλο βαράνε η Τρέμη, ο Πρετεντέρης και ο Καψής, θα νόμιζες πως είναι οι πιο ακέραιοι και τίμιοι άνθρωποι στον πλανήτη. Εγώ, παραλίγο, να τους περάσω για δημοσιογράφους.

Πάντως, δεν είναι πρωτοφανής η παρέμβαση των Γερμανών στα εσωτερικά της χώρας μας.

Στην Κατοχή, πετούσαν από τα αεροπλάνα φυλλάδια με οδηγίες στα ελληνικά, για να συμμορφώνονται οι τότε ιθαγενείς.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.