Back to L.A.

Ωραία ήταν στο Σαν Φρανσίσκο αλλά στο Λος Άντζελες ήταν πιο ωραία, οπότε πήρα την Pacific Coast Highway, για να επιστρέψω. Το προξενιό με την κόρη του Έλληνα μεγιστάνα δεν προχώρησε. Ήθελαν να υπογράψω κάτι συμβόλαια και εγώ την υπογραφή μου προσέχω πού την βάζω. Σαν τον Σαμαρά δηλαδή.

Κουράστηκα να οδηγώ και σταμάτησα για μια βουτιά στην Pebble Beach. Μου είχαν πει πως εδώ υπάρχει και ένα κομμάτι της παραλίας που μπορείς να κάνεις μπάνιο γυμνός αλλά δεν το έβρισκα, οπότε ξεβρακώθηκα εκεί μπροστά σε όλους. Σε πέντε λεπτά, ήταν όλοι οι Αμερικάνοι τσίτσιδοι. Α ρε Ελλαδάρα, μια ζωή πολιτισμό εξάγεις.

Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν όλοι οι Έλληνες, το ηλιοβασίλεμα είναι ωραίο παντού. Δεν χρειάζεται να πας στο Σούνιο ή την Σαντορίνη. Και στην Καλιφόρνια ωραίο είναι.

Εδώ με έπιασε κόψιμο και σταμάτησα και τα έκανα πίσω από τα δέντρα, κοιτώντας τον ήλιο να σβήνει μέσα στον Ειρηνικό. Σκουπίστηκα με χόρτα και θυμήθηκα τα καλοκαίρια που ήμουν παιδάκι στη Ζάκυνθο και με έπιανε ευκοιλιότητα από τα σύκα και τα έκανα μέσα στους τράφους ή πίσω από τα κυπαρίσσια. Μην αηδιάζετε, κάτι τέτοια έγραφε και έγινε διάσημος ο Μπουκόφσκι: “Την ώρα που λέμε ο ένας στον άλλον ‘σ’ αγαπώ’, την ίδια ώρα μέσα μας οι τροφές μετατρέπονται σε σκατά”. Κι ο Ελύτης, όμως, ύμνησε τα σκατά: “Άξιον εστί τα σκατά των παιδιών με την πράσινη μύγα”.

Μπορεί να σας φανεί απίστευτο αλλά στις ΗΠΑ δεν υπάρχει Piz Buin. Τραγική η κατάσταση, σε λίγο θα αδειάσουν και τα ράφια στα σούπερ μάρκετ. Αφού δεν βρήκα Piz Buin, βάζω Coppertone. Διαβάζω ακόμα το προηγούμενο τεύχος του Unfollow γιατί στο Λος Άντζελες δεν έχουν φέρει ακόμα το νέο τεύχος. Μου λείπουν τα παιδιά του Unfollow. Τι να κάνουν άραγε; Αναρωτιέμαι ποιον έχει κλείσει για συνέντευξη στο επόμενο τεύχος ο μπαγάσας ο Χαραλαμπόπουλος. Λογικά, μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη, θα πάρουμε συνέντευξη από τον Στυλιανό Παττακό.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.