Κόκκινες

Φίλτατε Πιτσιρίκε, σου είχα υποσχεθεί σπόρους ντομάτας, με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσεις να είσαι καλό παιδί. Ο κήπος μου είναι ορεινός, οπότε αρχίσαμε να κόβουμε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.

Η μεγάλη που βλέπεις στην άκρη είναι από μια τοπική ποικιλία και ο σπόρος της πάει τουλάχιστον 70 χρόνια πίσω. Είναι ένα κιλό και, όπως βλέπεις, καταρρίπτει τον μύθο ότι μόνο τα μεταλλαγμένα μπορούν να θρέψουν τον πληθυσμιακά υπερφορτωμένο πλανήτη.

Οι μακρόστενες, που μοιάζουν με πιπεριές, ήρθαν στο χωριό πριν λίγα χρόνια, σαν σπόροι, στις αποσκευές των πρώτων Βουλγάρων μεταναστών, οπότε μπορείς να βάλεις επιγραφή στον κήπο σου “Προσεχώς Βουλγάρες”.

Όπως βλέπεις, οι ελληνικές συμβιώνουν αρμονικότατα με τις μετανάστριες, μοιράζονται το έδαφος και το νερό χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οι ντόπιες βέβαια είναι προφανέστατα στραβωμένες στην όψη , γεγονός που έχει να κάνει με τα ποσοστά που πήρε η ΧΑ στο εκλογικό κέντρο του χωριού.

Πιστεύω ότι το γεγονός ότι οι σπόροι είναι τόσο παλιοί τα εξηγεί όλα , αφού στο DNA τους είναι γραμμένο ότι τους φασίστες τους πυροβολούμε, δεν τους ψηφίζουμε.

Χ.Π.

(Αγαπητέ φίλε, σας ευχαριστώ. Ευχαριστώ και όλους τους φίλους που θέλουν να μου στείλουν σπόρους για κηπευτικά αλλά και όσους μου δίνουν συμβουλές για την καλλιέργεια. Του χρόνου θα είμαι ακόμα πιο δυνατός από αυτό.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.