Εφάμας τα ούλλα!

Πολύ θετική για την Κύπρο ήταν η συνεδρίαση του χτεσινού Eurogroup, αφού, με ένα κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων, η Κύπρος κατάφερε να παραμείνει στο ευρώ.

Πολλοί Κύπριοι δεν εκτίμησαν την επιτυχία του Νίκου Αναστασιάδη να κουρέψει τις καταθέσεις τους –επειδή είναι ταλιροφονιάδες- και πήγαν στα υποκαταστήματα αλλά τα βρήκαν κλειστά, αν και συνήθως λειτουργούν το Σάββατο, οπότε άρχισαν να κάνουν δηλώσεις στα τηλεοπτικά κανάλια για να βρουν το δίκιο τους.

Οι καταθέτες μπορούσαν να κάνουν ανάληψη μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό από τα ATM –πριν αυτά «στεγνώσουν»- αλλά δεν πειράζει, αφού το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία.

Αρκετοί Κύπριοι είχαν πληροφορηθεί για το επικείμενο κούρεμα των καταθέσεων, οπότε σήκωσαν τα χρήματά τους από τις τράπεζες τις προηγούμενες ημέρες και τα πήγαν στην κατεχόμενην Αμμόχωστον, όπου τα έχωσαν στην άμμον.

Οι κυπριακές τράπεζες μπορεί να μην ανοίξουν την Τρίτη και να παραμείνουν κλειστές για μερικές ημέρες αλλά αυτό είναι ένα ακόμα χτύπημα κατά του καπιταλισμού και θα πρέπει να το γιορτάσουμε.

Οι Κύπριοι αισθάνονται προδομένοι επειδή ο Αναστασιάδης είχε δηλώσει προεκλογικά πως δεν θα υπογράψει Μνημόνιο με κούρεμα καταθέσεων αλλά ας πρόσεχαν γιατί εγώ τους είχα προειδοποιήσει πριν από ένα μήνα πως «ο Αναστασιάδης έχει αυτήν την σκατόφατσαν – βάφει τζιαι τα μαλλιά του η πατσιαούρα- τζιαι εν πολλά ασυγχώμπατος που εν του δείχνω καμίαν εμπιστοσύνην γιατί εν έτοιμος να τα παραδώσει ούλλα.».

Βέβαια, ας πρόσεχαν οι Κύπριοι και με τον θλιβερό Χριστόφια και τους ξεφτιλισμένους του ΑΚΕΛ που, αν αυτοί είναι κομμουνιστές, εγώ είμαι η Μαίρη Πόπινς.

Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριοι ξέχασαν ποιοι είναι και από πού προέρχονται και μετατράπηκαν πολύ εύκολα και γρήγορα σε προσκυνημένους κατσαπλιάδες, λεβεντομάλακες και σκυλομπουζουκογλεντζέδες, οπότε τώρα λαμβάνουν αυτό που εζήτησαν.

Τώρα οι Κύπριοι θα πρέπει να κάτσουν φρόνιμα και να μην διαμαρτύρονται γιατί θα πληγεί το πρόσωπο της Κύπρου στο εξωτερικό και δεν θα έρθουν οι τουρίστες.

Βέβαια, το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο δεν θα απασχολεί για πολύ τους Κύπριους, αφού σύντομα ο Αναστασιάδης θα παραδώσει στην Τουρκία τα κατεχόμενα και οι Ελληνοκύπριοι θα ξεχάσουν τις καταθέσεις που έχασαν.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.