Μαύρη ζωή

Νέα έρευνα της Nielsen για την Καταναλωτική Εμπιστοσύνη δείχνει πως η Ελλάδα είναι πια η δεύτερη πιο απαισιόδοξη χώρα του πλανήτη μετά την Πορτογαλία που είναι πάρα πολύ απαισιόδοξη χώρα η καημένη και την κοροϊδεύουν οι άλλες χώρες.Στην προηγούμενη έρευνα, που έγινε πριν από τρεις μήνες, η Ελλάδα ήταν η πιο απαισιόδοξη χώρα του πλανήτη αλλά, εν τω μεταξύ, ήρθε η άνοιξη, άνθισαν τα λουλούδια και μας έπιασε μια αισιοδοξία. Για τις παπαρούνες.

Από την άλλη, εμείς οι Έλληνες είμαστε κάπως κυκλοθυμικοί, οπότε δεν αποκλείεται στην επόμενη έρευνα η Ελλάδα να είναι η πιο αισιόδοξη χώρα του κόσμου.

Βέβαια, δεν μπορώ να καταλάβω πως οι Έλληνες είναι πιο απαισιόδοξοι από τους Σύρους που έχουν εμφύλιο πόλεμο δυο χρόνια, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 80 χιλιάδες άνθρωποι, εκατοντάδες χιλιάδες έχουν φύγει στο εξωτερικό και η βαρβαρότητα έχει κυριαρχήσει σε όλη τη Συρία.

Αφού οι κάτοικοι της Συρίας είναι πιο αισιόδοξοι από εμάς, να πάρουμε κι εμείς τα όπλα και τους μπαλτάδες και να αρχίσουμε να ξεκοιλιαζόμαστε αναμεταξύ μας, για να πλημμυρίσουμε κι εμείς από αισιοδοξία.

Σύμφωνα με την έρευνα, το νέο στοιχείο είναι πως οι Έλληνες μένουν στο σπίτι και κάνουν πως δεν είναι μέσα, για να μην τους βρουν αυτοί που τους χρωστάνε.

Το 75% των Ελλήνων έχουν περιορίσει την διασκέδαση εκτός σπιτιού και διασκεδάζουν πια στο σπίτι κοιτώντας ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί τους λογαριασμούς.

Ένα ακόμα στοιχείο είναι η πτώση του ποσοστού θνησιμότητας αλλά αυτό οφείλεται στο ότι είχαν κλειστεί όλοι στα σπίτια και κάποιοι τα τίναξαν χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς αλλά τώρα που άρχισαν οι ζέστες βρομάνε τα πτώματα και θα ανακαλύψουμε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς σε αποσύνθεση μπροστά στην τηλεόραση.

Όπως δείχνει η έρευνα της Nielsen, η νέα διασκέδαση των Ελλήνων είναι να ανταλλάσσουν συζύγους για σεξ αλλά αυτό έχει μειώσει την ενδοοικογενειακή βία, αφού δεν μπορείς να την κάνεις μαύρη στο ξύλο την ξένη γυναίκα γιατί μπορεί να παρεξηγηθεί ο άνδρας της που δεν την έδειρε αυτός.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.