Κάτω οι βάσεις

Μεγάλη είναι η πτώση των βάσεων για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, αφού πολλοί μαθητές δεν διάβασαν επειδή κατάλαβαν πως το πτυχίο δεν θα τους βοηθήσει να βρουν δουλειά, οπότε τα αγόρια προτίμησαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στο μπάσκετ και τα κορίτσια στις βίζιτες.

Η πτώση των βάσεων οφείλεται και στο γεγονός πως οι σχολές της Αστυνομίας θα είναι κλειστές για δυο χρόνια -επειδή στο Μεσοπρόθεσμο αναφερόταν πως δεν θα γίνουν προσλήψεις στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης το 2013 και το 2014-, οπότε οι φετινοί επιτυχόντες θα εγγραφούν στις μεγάλες των μπάτσων σχολές το ακαδημαϊκό έτος 2015-16, και θα αρχίσουν να δέρνουν γύρω στο 2020.

Εν τω μεταξύ, η Τρόικα ζητάει άνοδο των βάσεων κατά 40% για την επόμενη χρονιά και παράλληλη επιβολή ΦΠΑ 35% στα μηχανογραφικά των μαθητών, γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα εκταμιευτεί η δόση.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.