Θεσμοφοριάζουσες – Έλα μ’ έναν πόνο, γέννα θαύμα μες στον χρόνο

Μπορεί να είμαι άθεος –για την ακρίβεια, είμαι σε αναζήτηση Θεού- αλλά, όταν, χτες το απόγευμα, λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες του Θεάτρου Βράχων για την πρεμιέρα στις Θεσμοφοριάζουσες, είδα τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο πεσμένο στα γόνατα, στο κέντρο της σκηνής, να κάνει το τελετουργικό, καταλαβαίνετε…

Δεν ξέρω τι να γράψω για αυτά που αισθάνθηκα χτες το βράδυ στο Θέατρο Βράχων.

Από την στιγμή που ακούστηκαν τα πρώτα βροντερά γέλια και μετά, ήμουν κάπου αλλού. Σήμερα μπορώ και φέρνω στο μυαλό μου την παράσταση.

Δεν μπορείς πάντα να περιγράψεις τα συναισθήματά σου. Αγωνία, χαρά, συγκίνηση, όλα μαζί. Κι ένα σφίξιμο στο στομάχι, που ακόμα δεν μου έχει φύγει.

Πάντως, δεν θα ξεχάσω ποτέ την κυρία που γύρισε και με κοίταξε με έκπληξη και απορία, όταν με άκουσε να τραγουδάω μαζί με τον Χορό τον “Ύμνο στο γυναικείο σώμα” του Διονύση Τσακνή.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης για την μέθεξη και το συναίσθημα του ανήκειν. Τους αγαπάω και το ξέρουν.

Αυτοί οι δυο μήνες –που περάσαμε μαζί- ήταν μια από τις καλύτερες περιόδους της ζωής μου. Ήταν σαν μεγάλος έρωτας.

Ευχαριστώ τον Γιώργο Κιμούλη για την πρόταση και την συνεργασία. Αυτό είναι σίγουρα το πιο όμορφο πράγμα που μου συνέβη από την ημέρα που ξεκίνησα να γράφω.

Ο Γιώργος Κιμούλης είναι ένας γενναιόδωρος άνθρωπος. Είναι χορτάτος και εξαιρετικά ερωτεύσιμος.

Οι Θεσμοφοριάζουσες ξεκίνησαν χτες το ταξίδι τους στην Ελλάδα, που θα ολοκληρωθεί στις 19 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.

Καλοτάξιδες να είναι. Πάντα σε θάλασσες με καλοσύνη.

«Κάνουμε έξοδο, της γέννας ήρθαν οι πόνοι
δεν είναι εύκολο αλλά δεν είμαστε μόνοι.
Είμαστ’ αγάπη μου εδώ στη μέση του δρόμου
πάμε ν’ αλλάξουμε την ιστορία του κόσμου»

(Για τις φίλες και τους φίλους που διαβάζουν χρόνια αυτό το μπλογκ και μου έχουν γράψει κατά καιρούς πως τα κείμενά μου τους έχουν κάνει να γελάσουν ή να συγκινηθούν, θα ήθελα να τους πω πως μπορούν –και θα το ήθελα πάρα πολύ- να κάνουν τώρα κάτι για εμένα: να παρακολουθήσουν τις Θεσμοφοριάζουσες. Ευχαριστώ από καρδιάς.)

(Οι Θεσμοφοριάζουσες, αύριο Τετάρτη 25 Ιουνίου στο Κηποθέατρο Παπάγου στις 9 το βράδυ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.