Δημοφιλή τα ελληνικά νησιά στους ξένους

Δέκα ελληνικά νησιά βρίσκονται στη λίστα με τα δημοφιλέστερα νησιά της Μεσογείου αλλά τους περισσότερους από εσάς δεν σας ενδιαφέρει γιατί δεν πρόκειται να πάτε διακοπές αλλά πρέπει να είστε εθνικά υπερήφανοι επειδή, ενώ εσείς θα βολοδέρνετε στην Αθήνα, τα ελληνικά νησιά θα βουλιάζουν από ξένους.

Πάντως, είναι αξιοσημείωτο πως τα ελληνικά νησιά είναι πολύ δημοφιλή στους ξένους αλλά δεν είναι καθόλου δημοφιλή στους Έλληνες που προτιμούν να κάτσουν τον Αύγουστο στο σπίτι τους στην μαγευτική Κυψέλη από το να τρέχουν να ταλαιπωρούνται σε παραλίες με χρυσή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά.

Δεν είναι και καμιά μεγάλη επιτυχία να είναι 10 ελληνικά νησιά μέσα στα 30 πιο δημοφιλή νησιά της Μεσογείου, γιατί η Ελλάδα έχει 6 χιλιάδες νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, ενώ η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του κόσμου που έχει ένα κινητό νησί, αν και ο Νίκος Καζαντζάκης -στους στίχους που μελοποίησε ο Μάνος Χατζιδάκις- υποστηρίζει πως δεν είναι νησί αλλά είναι η γοργόνα η αδερφή του Μεγαλέξανδρου.

Καλό είναι που κινείται η γοργόνα γιατί μπορεί με αυτόν τον τρόπο να καταφέρει να αποφύγει την ιδιωτικοποίηση.

Πιο δημοφιλές ελληνικό νησί είναι η Κρήτη -που ευτυχώς δεν βουλιάζει ποτέ από τουρίστες γιατί έχει άπειρες καβάτζες-, ενώ στην δεύτερη θέση είναι η Σαντορίνη, στην τρίτη η Ρόδος και στην τέταρτη η Μύκονος που, όπως είχε πει πολύ εύστοχα πριν από δεκαετίες η Μελίνα Μερκούρη, δεν είναι πια νησί αλλά προάστιο της Αθήνας.

Δεν είναι και πολύ ελληνικά τα ελληνικά νησιά πια, γιατί δεν συναντάς και πολλούς Έλληνες, ενώ και οι περισσότεροι εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις είναι ξένοι γιατί οι ξένοι σκλάβοι είναι πιο φτηνοί από τους Έλληνες σκλάβους.

Από το προσωπικό ρεπορτάζ που έχω κάνει τα τρία τελευταία χρόνια στα ελληνικά νησιά -γιατί εγώ εδώ κάνω ρεπορτάζ-, έχω διαπιστώσει πως οι Έλληνες τουρίστες εμφανίζονται πια στα τέλη Ιουλίου και εξαφανίζονται γύρω στις 20 Αυγούστου, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς είναι άφραγκοι.

Ο εσωτερικός τουρισμός έχει καταρρεύσει και, αν δεν γυρνούσα εγώ κάθε καλοκαίρι από νησί σε νησί να σκορπάω χρήματα σε όλους, τα ελληνικά νησιά θα ήταν σήμερα σε τραγική οικονομική κατάσταση.

(Οι Θεσμοφοριάζουσες παρουσιάζονται απόψε στην Κέρκυρα στο Θέατρο Μον Ρεπό. Η Κέρκυρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της Μεσογείου, ενώ, αν κρίνω από την Φαίη Ξυλά -που πρωταγωνιστεί στην παράσταση-, βγάζει και τα πιο όμορφα κορίτσια. Κρίνοντας πάλι από την Φαίη Ξυλά, η Κέρκυρα βγάζει και τα πιο εργατικά κορίτσια. Οι Θεσμοφοριάζουσες αύριο Τετάρτη 23 Ιουλίου στην Πρέβεζα στο Δημοτικό Κηποθέατρο, και την Πέμπτη 24 Ιουλίου στο Θέατρο Αλκαζάρ στην Λάρισα, που μπορεί να μην είναι νησί αλλά, αν κρίνω από τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, βγάζει τα καλύτερα παλικάρια.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.