Ζήτω η Γερμανία!

Η Γερμανία αναδείχτηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ποδόσφαιρο, αφού νίκησε στην παράταση του τελικού την Αργεντινή με 1-0. Η Γερμανία ήταν πραγματικά η καλύτερη ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, οπότε όλοι αντιλαμβανόμαστε πως, αν η Γερμανία παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο έχει πια πεθάνει.

Η Αργεντινή ήταν μάλλον λίγο καλύτερη από την Γερμανία στον χτεσινό αγώνα αλλά δεν κατάφερε να πετύχει γκολ, οπότε το έβαλαν οι Γερμανοί και γλιτώσαμε από την ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι που μας έχει γεμίσει όλους άγχος, αϋπνίες και ψυχολογικά προβλήματα γιατί είναι και ρώσικη ρουλέτα.

Η ήττα της Αργεντινής στενοχώρησε όλους τους Αργεντίνους αλλά σύντομα θα πάρουν μια ακόμα στενοχώρια που η χώρα τους θα χρεοκοπήσει για 68η φορά τα τελευταία δέκα χρόνια, οπότε θα τους περάσει η στενοχώρια που δεν κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο, γιατί, ως γνωστόν, η στενοχώρια περνάει με μια μεγαλύτερη στενοχώρια.

Οι χρεοκοπημένοι τριτοκοσμικοί όλου του πλανήτη υποστήριζαν την χρεοκοπημένη Αργεντινή, ενώ οι χρεοκοπημένοι τριτοκοσμικοί Έλληνες περίμεναν ένα γκολ του Μέσι, για να βγουν στους δρόμους και να φωνάξουν “έτσι γαμάνε οι εκατομμυριούχοι ποδοσφαιριστές αυτών που σας χρωστάνε”.

Πάντως, είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως οι πολίτες των χρεοκοπημένων χωρών -αλλά και των χωρών που θα χρεοκοπήσουν το επόμενο διάστημα- αισθάνονται πως εκπροσωπούνται από τους πολυεκατομμυριούχους ποδοσφαιριστές που φοράνε την φανέλα της εθνικής τους ομάδας, οπότε είναι προφανές πως η ηλιθιότητα σε συνδυασμό με την αγραμματοσύνη σε κάνουν πίθηκο.

Από την άλλη, το να είσαι καλός ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι το καλύτερο επάγγελμα στον κόσμο, αφού, αν εξαιρέσεις το ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να βάλουν τρεις λέξεις στη σειρά, είναι το μόνο επάγγελμα που σε πληρώνουν εκατομμύρια για να παίζεις με κοντά παντελονάκια ακόμα και στα 37 σου, ενώ, αν χάσεις ένα παιχνίδι, οι πτωχούληδες που δεν έχουν να φάνε σε χτυπάνε φιλικά στην πλάτη και προσπαθούν να σε παρηγορήσουν που σου έφυγε το παπούτσι και δεν μπόρεσες να καρφώσεις την μπάλα στα δίχτυα.

Βέβαια, σήμερα δεν υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές, αφού οι περισσότεροι είναι εντελώς άμπαλοι -και το μόνο που κάνουν είναι να τρέχουν ασταμάτητα σαν να τους κυνηγάνε τα λιοντάρια-, και γι’ αυτό μας τα έχουν κάνει μπαλόνια με τον Μέσι και το αν είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών, αλλά, για να πιστεύεις πως ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίχτης όλων των εποχών, πρέπει ή να έχεις γεννηθεί πριν από έξι χρόνια ή να έχεις Αλτσχάιμερ.

Επίσης, πρέπει να ακούμε όλους όσοι υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να συγχέουμε το ποδόσφαιρο με την πολιτική γιατί αυτά τα δυο δεν έχουν καμία σχέση, και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός πως στον τελικό του Μουντιάλ ήταν στην κερκίδα η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν που δεν είχαν τίποτα καλύτερο να κάνουν χτες το βράδυ και είπαν να πεταχτούν μέχρι την Βραζιλία -που είναι και κοντά-, για να δουν αν η Αργεντινή θα παίξει με επιτυχία το τεχνητό οφσάιντ.

Το ότι το ποδόσφαιρο δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική αποδεικνύεται και από το ότι δεν έχει μείνει ομάδα που να μην την έχει αγοράσει ολιγάρχης που έχει λερωμένη τη φωλιά του και θέλει να αποκτήσει στρατό από οπαδούς για ασφάλεια -με αποτέλεσμα κάθε υγιής φίλαθλος να έχει σιχαθεί το ποδόσφαιρο και να μην πατάει στο γήπεδο-, ενώ τώρα οι πρόεδροι των ομάδων κατεβαίνουν και στις εκλογές και πάνε κάποιοι οπαδοί των ομάδων τους και τους ψηφίζουν γιατί είναι ζώα, αν και δεν πρέπει να κατηγορώ τα ζώα γιατί δεν έχω δει ποτέ ζώο να φοράει φανέλα ποδοσφαιρικής ομάδας και να ψηφίζει τον πρόεδρό της.

Το Μουντιάλ τελείωσε αλλά δεν πρέπει να στενοχωριόμαστε γιατί αφενός σε τέσσερα χρόνια θα γίνει ξανά -για να γιορτάσουμε το τρίτο μας Μουντιάλ ως χρεοκοπημένη χώρα- και αφετέρου στις 30 Αυγούστου ξεκινάει το Μουντομπάσκετ, που σας βάζω ό,τι στοίχημα θέλετε πως αποκλείεται να το κατακτήσει κι αυτό η Γερμανία, γιατί δεν συμμετέχει.

(Οι Θεσμοφοριάζουσες απόψε στις 21:15 στην Βέροια – Θέατρο Άλσους Μελίνα Μερκούρη.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.