Ιερά

Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει αλλά, στην Ελλάδα, σχεδόν όλα είναι ιερά. Η πατρίδα είναι ιερή, η Δημοκρατία είναι ιερή, τα εθνικά συμφέροντα είναι ιερά, ο Λαός είναι ιερός, η Δικαιοσύνη είναι ιερή, ο Στρατός είναι ιερός, η σημαία είναι ιερή, η Εκκλησία είναι ιερή, η …Ιερά Σύνοδος είναι ιερή, οι παραδόσεις είναι ιερές, ενώ ιερή πρέπει να είναι και η μαλακία που μας δέρνει.

Ιερό είναι το Σύνταγμα, ιεροί είναι και οι νόμοι.

Ιερή είναι και η οργή των μικροομολογιούχων, όπως μας ενημέρωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου. Μπορεί και οι μικροομολογιούχοι να είναι ιεροί, δεν είμαι σίγουρος.

Ιερά είναι και τα κόκαλα των Ελλήνων, ενώ η χώρα διαθέτει και Ιερό Βράχο.

Ιερή είναι και η Ολυμπιακή Φλόγα.

Ιερό είναι και το Άγιο Φως.

Ιερή θα μπορούσε να είναι και η σαγιονάρα της φωτογραφίας, όπως ιερή είναι και η παντόφλα του Αγίου Διονυσίου.

Προφανώς, όλα στην Ελλάδα είναι ιερά, εξαιτίας της ελληνορθόδοξης παράδοσης που είναι πάρα πολύ ιερή· κι έχει και χοντρή και ιερή κονόμα.

Φυσικά, πίσω από τα “ιερά”, γίνεται της πουτάνας το κάγκελο. Πάει η βεβήλωση σύννεφο.

Όταν βαφτίζεις κάτι ιερό, δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.

Το βαφτίζεις ιερό, για να μην μπορεί να το πειράξει κανείς.

Γι’ αυτό οι λωποδύτες που λυμαίνονται την χώρα εδώ και δεκαετίες βαφτίζουν ιερές και τις απατεωνιές τους, ώστε να μην λογοδοτήσουν ποτέ για αυτές.

Αφού τα ιερά δεν πεθαίνουν ποτέ και δεν τα πειράζουμε, προτείνω να βαφτίσουμε ιερά τα Μνημόνια και την χρεοκοπία της χώρας.

Γιατί, όπως φαίνεται, θα κρατήσουν για πάντα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.