Και οι Βραζιλιάνοι κλαίνε

Αίσθηση προκάλεσε η νίκη της Γερμανίας επί της Βραζιλίας με 7-1 στον ημιτελικό του Μουντιάλ. Οι Γερμανοί διέσυραν τους Βραζιλιάνους μέσα στο σπίτι τους, αποδεικνύοντας πως είναι αγενείς και άξεστοι και δεν σέβονται τους Βραζιλιάνους που τους φιλοξένησαν στο σπίτι τους, αλλά να προσέχουν και οι Βραζιλιάνοι άλλοι φορά ποιον βάζουν στο σπίτι τους.

Ήταν η πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο που είδαμε Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές να μην μπορούν να αλλάξουν μπαλιά αλλά αυτό είναι λογικό, αφού παίζουν όλοι πια στην Ευρώπη και είναι γνωστό πως η Ευρώπη καταστρέφει τα πάντα, οπότε κατέστρεψε και τους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές που ήταν κάποτε μάγοι και καλλιτέχνες της μπάλας.

Πριν την έναρξη του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές της Βραζιλίας τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο ουρλιάζοντας, οπότε καταλάβαμε όλοι πως νιώθουν μια ανασφάλεια για την ταυτότητά τους, αφού, αν ξέρεις ποιος είσαι και από πού έρχεσαι, δεν ουρλιάζεις στον εθνικό ύμνο που οι στίχοι είναι τίγκα στις μαλακίες, όπως, άλλωστε, και στους περισσότερους εθνικούς ύμνους, ενώ θα πρέπει κάποτε να σταματήσει αυτή η ανοησία να ακούγεται ο εθνικός ύμνος κάθε φορά που 22 λεβεντομαλάκες είναι έτοιμοι να αρχίσουν να κλωτσάνε ο ένας τον άλλον.

Οι παίκτες της Βραζιλίας δήλωσαν πριν το παιχνίδι με την Γερμανία πως θα παίξουν και για τον Νεϊμάρ που σακατεύτηκε στον προηγούμενο αγώνα, οπότε αντιλαμβανόμαστε πως, αν δεν έπαιζαν και για τον Νεϊμάρ, θα είχαν φάει καμιά εικοσαριά γκολ από τους Γερμαναράδες.

Το πιο ενδιαφέρον σημείο του αγώνα ήταν τα κλάματα των Βραζιλιάνων θεατών, αλλά, φιλαράκο, αν είσαι πάνω από 12 ετών και κλαις για την μπάλα, είσαι άξιος της μοίρας σου, τα έχεις χαμένα και δεν ξέρεις τι σου γίνεται, οπότε κοίτα να μεγαλώσεις γιατί δεν μπορούμε να ασχολούμαστε και με τις κλάψες σου.

Πάντως, η βαριά ήττα μπορεί να κάνει καλό στην κοινωνία της Βραζιλίας, γιατί δεν γίνεται η χώρα σου να είναι γεμάτη εξαθλιωμένους και εσύ να γουστάρεις εθνικά μεγαλεία στο ποδόσφαιρο, όταν μάλιστα ξέρεις πως η πατρίδα σου είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για το καρναβάλι, τους ποδοσφαιριστές και τις πουτάνες.

Η συντριβή της Βραζιλίας από την Γερμανία αποδεικνύει και πόσο λανθασμένη είναι η φράση του Πάολο Κοέλιο πως “όταν επιθυμείς κάτι, ολόκληρο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις”, αφού οι Βραζιλιάνοι το επιθυμούσαν πάρα πολύ αλλά, όταν επιθυμείς κάτι πάρα πολύ, μπορεί να ακινητοποιηθείς -είναι σαν να ποθείς πολύ μια γυναίκα αλλά από την αγάπη σου και την επιθυμία σου γι’ αυτήν να μην μπορείς ούτε να την αγγίξεις-, οπότε να σταματήσει ο θρησκόληπτος Κοέλιο να γράφει τέτοιες ανοησίες και να παίρνει στο λαιμό του τους παίκτες της εθνικής Βραζιλίας και τους Έλληνες που το έκαναν σημαία και περίμεναν το σύμπαν να συνωμοτήσει αλλά το σύμπαν δεν συνωμότησε και η Ελλάδα χρεοκόπησε.

(Ζήτω η Βραζιλία! Η μόνη ομάδα που αγάπησα και για την οποία έκλαψα. Παλιά.)

(Οι Θεσμοφοριάζουσες απόψε στις 21:15 στην Νέα Μάκρη – Αμφιθέατρο Πολιτιστικού & Αθλητικού Πάρκου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.